Suomeen NATOn alueellinen komentokeskus tai arktisen alueen osaamiskeskus

Blogi, tiistaina 23.08.2022

Kokoomus esittää, että Suomeen voitaisiin sijoittaa Naton pysyviä toimintoja, kuten alueellinen komentokeskus tai arktisen alueen osaamiskeskus.

Onko meillä vahva kansallinen tahtotila Nato-tukikohdan ja pysyvien Nato-joukkojen saamiseksi Suomeen? Jos ei ole, se on muodostettava viipymättä. Ehdotan, että Nato-jäsenyytemme määrittelyä jatketaan parlamentaarisella yhteistyöllä, joka lähtee tosiasioiden tunnustamisesta ja Suomen turvallisuuden maksimoimisesta.

Turvallisuudesta ei ole varaa yhtään tinkiä ja sen eteen on tehtävä kaikki mahdollinen ja vähän enemmänkin. Näyttää täysin selvältä, että Venäjän kanssa ei tilanne tule normalisoitumaan lähivuosina ehkä ei vuosikymmeninäkään. Luottamus on menetetty täysin ja se on kuin paperi, kun sen kerran rypistää niin ei sitä helpolla enää sileäksi saa.

Tänään aikainen herätys ja aamujunalla Helsingistä Lappeenrantaan. Kesäkokouksemme alkoi tällä ja ensin hyvät keskustelut politiikan syksystä ja myös taloudesta ja holtittomasta velkaantumisen tiestä. On täysin selvää, että ensi vaalikaudella Suomi täytyy laittaa jälleen kuntoon. Suomi tarvitsee kasvua ja korkeampaa työllisyyttä ja selkeän suunnitelman miten päämäärätön velaksi eläminen saadaan loppumaan. Tämä tulee olemaan tulevan vaalikauden toiseksi tärkein tehtävä uskottavan maanpuolustuksen ja turvallisuuden takaamisen rinnalla.

Iltapäivällä pääsinkin vierailemaan vuorostaan Maasotakouluun. Erittäin antoisa visiitti jälleen ja esillä ajankohtaisia ja myös tulevia juttuja. Ja on hieno huomata miten puolustusvoimiemme korkea osaaminen on merkillepantu jo nyt nyt kesän aikana myös lukuisissa ylimääräisissä kv- ja Nato-harjoituksissa. Se on sellaista pääomaa mitä meidän tulee hyödyntää ja vaalia jatkossakin.

Nyt hetki töitä Patriassa ja sitten illalla vielä kaupunginjohdon tapaaminen Raatihuoneella. Huomenna aamulla etäyhteyksin MTV3:lla Aamutv:ssä ja sitten kesäkokous viekin Haminaan ja mm. Reserviupseerikoululle.

Kommentit