Sunnuntai, 15.02.2009

Blogi, sunnuntaina 15.02.2009

Eilinen Lopen Kokoomuksen 90-vuotispäivä oli mahtava. Kiitos teille kaikille jotka osaltanne olitte päiväämme tekemässä ja kaikille jotka kävitte meitä onnittelemassa ja olitte mukana juhlimassa. Erityisen iloinen oli päivän kunniakäynnistä yhdistyksemme perustajajäsenten haudoilla. Paikalla oli hieno joukko kokoomuslaisia ja myös perustajajäsentemme sukulaisia. Kauniit hetket ja sitten vielä kynttilän Yrjö Sakari Yrjö-Koskisen patsaalle kaikkien muiden jo edesmenneiden kokoomuslaisten muistolle.

Juhlakokouksessa Lopen valtuustosalissa kutsuimme pitkäaikaisen ja yhden merkittävimmän viime vuosikymmenten loppilaisen vaikuttajan Raimo Rajaojan yhdistyksemme kunniapuheenjohtajaksi. Samalla kutsuimme saman aikakauden vahvat tekijät Raimo Laitisen ja Elina Kuosmasen kunniajäseniksemme. Virallisella vastaanotolla väkeä kivasti ja oli kiva saada tervehdykset myös keskustalta, SDP:ltä ja Vasemmistoliitolta. Kaikkien kanssa vuosien saatossa tehty paljon yhteistyötä ja päätöksiä nyt 2000-luvulla, mutta koko historiankin ajan. Etelä-Hämeen Tanssiopiston 6-balettivuosiluokan tanssijat toivat myös tervehdyksensä ja tietenkin baletin muodossa. Kiitos siitäkin.

Iltajuhla Puotinkulman Timjamissa keräsi tuvan täyteen. Timjami oli katettu täyteen ja lähes viimeistä paikkaan myöten Sali täyttyikin. Täytyy myöntää, että tuollaisen salin katseleminen avaussanojen aikaan veti nöyräksi. En osannat edes haaveilla, että tällainen väkimäärä mukaan tulisi ja todella paljon vielä nuoria ja paljon myös taustavaikuttajia. Olin otettu yhdistyksemme puolesta. Ystäväni Ilkka Kanerva piti erinomaisen historia ja nykypäivä ja tulevaisuus -puheenvuoron ja myös Hannele Yrjö-Koskisen ja erityisesti uuden kunniapuheenjohtajamme Raimo Rajaojan ja kunniajäsen Elina Kuosmasen puheet keräsivät ihasteluja. Tuollaiset muistot vuosikymmentenkin takaa ovat parhaita mitä tästä voi saada. Monenlaisia tapahtumia 90-vuoden historiaan mahtuu ja olisi kyllä upea jos niitä saisimme vielä joskus hieman laajemminkin kirjoihin ja kansiin.

Iltamme juhlavasta ohjelmasta vastasi Pekka Perko ja Timotei –kuoro ja Tanssikoulu 1st Stepin loppilaiset tanssijat ja kokoomusnuoriimme kuuluva Derya Özgün yhdessä tanssiparinsa Jaakon kanssa. Sitten Jouni Lehtonen Puntilan isäntänä ja close-up taikuri Risto Leppänen nostattivat tunnelmaa ennen illan tansseja. Kiitos kaikille mukana olleille. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Ja mikä upeinta tästä eteenpäin kuukausittain maassamme täyttää uusia kokoomusyhdistyksiä 90 vuotta. Historiaa kannattaa aina hieman juhlia.

Kiitos tänään myös syntymäpäiväviesteistä. Tänään vapaapäivä ja se varattu vain lähimmille. Huomenna sitten arki koittaa jälleen kunta-asioiden parissa. Illalla mm. kunnanhallitus ja sitä ennen jo paljon muutakin. Mutta tänään vain aikaa.

….

Niin se päivä meni. Ajatuksia sinne Teille. Tiedätte.

Tänään päivällä vain nautin talvesta ja vapaasta. Pekkalan mökillä pyörähdin katsomassa, että kaikki oli kunnossa ja pienessä pakkassäässä tintit lauloivat ja aurinko toi jo hieman kevääntuntua.

Anteeksi pyytäminen on noussut nyt kovalla vauhdilla otsikoihin. Politiikassa ei ole oikein totuttu siihenkään, että anteeksi pyydellään. Tähän asti aina kun virheitä on tehty tai sanoilla muita loukattu ei paljon politiikassa ole paljon anteeksi sanoja kuulunut. Olen iloinen, että tämäkin erikoinen kulttuuri on nyt muuttunut. Virheitä ja virhearvioita meistä tekee itsekukin aina joskus ja on hienoa, että sen uskaltaa ja voi myös julkisesti myöntää ja pyytää anteeksi. Toivotaan, että tämä kokoomuslainen uusi ajattelu ja toimintamalli tässäkin asiassan leviää ja tulee tavaksi. Nimittäin kaikissa ryhmissä, kaikissa puolueissa, ja kaikille meille näin aina joskus käy. Otetaan siis opiksi.

Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, että voisi toimia ja tehdä mitä vaan ja kaikesta selviää anteeksi pyytämällä. Ei tietenkään. Hienotunteisuus ja toisten huomioonottaminen on taitolaji. Mutta myös se, että osaa tuoda ja ilmaista itseään. Ei liiallisella varomisellakaan mihinkään päästä. Mutta aina kannattaa ajatella miltä jokin itsestä tuntuisi. Se on vanha oppi.

Tänään julkistettiin Taloustutkimuksen Yle Uutisten kysely jossa kartoitettiin miten puolueet ovat onnistuneet oppositiopolitiikassaan. Tulokset eivät yllättäneet. Jutta Urpilainen SDP:n johdossa ei ole pystynyt ottamaan puoluettaan komentoonsa ja vaihtoehtoja hallituksen toimille ei ole kuulunut. Tai oikeastaan on vain se ”me lupaamme tuplaten enempi” – vaihtoehto. Tässä valossa tuoreen tutkimuksen tulos, että peräti 40 prosenttia suomalaisista nostaa perussuomalaiset onnistuneimmaksi oppostiopuolueeksi ei tule yllätyksenä. Se näkyy vahvasti myös eduskunnassa. Soinilla on ajatuksia ja taito tuoda se esille ja Urpilainen on todenteolla jäänyt varjoon. Toinen jota olen tuosta oppositionäkökulmasta arvostanut on vasemmistoliiton Martti Korhonen. Viime viikollakin tai siis nyt päättyvällä viikolla Korhonen oli salissa erinomainen ja jätti myös Urpilaisen ainakin minun mielestä selkeästi varjoonsa. Korhosella asiat hallussa ja tieto ja taito ne esittää ja se näkyy ja kuuluu. Arvostan vaikka olemmekin monesta asiasta eri mieltä ja erilaidoilta.

Tuon Ylen tutkimuksen mukaan peräti yli puolet suomalaisista moittii SDP:n politiikkaa huonoksi. Vain reilu viidennes vastaajista pitää demarien työtä onnistuneena. Mielenkiintoinen ja siis aikalailla odotettu tulos.

Nyt ajattelin vielä lukaista toiseen kertaa huomisen kunnanhallituksen lista läpi ja varmistaa muutamia kysymyksiä. Huomenna sitten saisi tuon valmistelutyön valmiiksi jo aamusta helpommin. Mielenkiintoinen ja isoja asioita käsitteleva kokous tulossa.

Kommentit