Sunnuntai, 14.05.2006

Blogi, sunnuntaina 14.05.2006

”Ja äiti ymmärtää, niin kuin äidit aina lopulta ymmärtävät – vaistonsa avulla…” -Mika Waltari-

Oikein hyvää ja aurinkoista Äitienpäivää kaikille Äideille! Äitiä eikä Äitejä voi koskaan liikaa kiittää.

Nyt siis kello seitsemän sunnuntaiaamuna Äitienpäiväaamuna. Kohti Vantaata ja työpäivää. Tehtävänä puolentunnin ohjelma MTV3:lle illaksi. Mukavaa siis tiedossa.

Aamulla aikaisin siis Vantaalle töihin. Ensin puhelin haastattelut Espanjasta Enduron MM-kuljettaja Marko Tarkkalalta ja sitten vielä pari tuntia myöhemmin soitto hotelliin Kiinaan Shanghaihin Mika Kalliolle. Tarkkala ajoi tänä viikonloppuna siis kaksi kakkostilaa ja Mika Kallio makeaan voittoo RoadRacingin piikkiluokassa. Hienoa.

Saimme Anetten kanssa ohjelman valmiiksi hyvissä ajoin ja sitten ajelin lounaan kautta kotiin. Illalla kello 17 ohjelmamme sitten tuli ulos MTV3:lta.

Illalla kutusin vielä rakkaan Äitini Timotein konserttiin. Orvokkeja Äidille konsertti oli osa Juhani Peltosen kirjallisuuspäiviämme. Päivät onnistuivat hyvin. Kiitos kaikille. Konsertti oli myös menestys. Timotei esitti kaikki Juhanin runoista sävelletyt kappaleet ja kantaesityksenä nyt Pekka Kostiaisen Kolme laulua naiskuorolle Juhani Peltosen runoon Vuosiyöt, Pitkittyi moni yö, Peipposen pesä ja Kesä irtoaa. Fantastinen uutusjuttu Lopelta nyt kuoromaailmaan. Hienoa ja kiitos.

Aikanaan itsekin Pekka Perkon alaisuudessa lauloin Lopen Nuorisokuorossa ja edelleen samoja tuttuja laulajia oli mukana Timoteissä. Ne kuoroajat – ennen äänenmurrosta – olivat kyllä hienoja ja ikimuistoisia aikoja ulkomaanmatkoineen ja konsertteineen.

Äitinikin nautti tilaisuudesta ja oli kiva viettää juhlahetki hänen ja Sadun kanssa päivän päätteeksi.


Äitien päivää on siis vietetty tänään monin erilaisin juhlin. Äitienpäivän valtakunnallisessa äitienpäiväjuhlassa Säätytalossa tasavallan presidentti Tarja Halonen ojensi Valkoisen Ruusun ritarikunnan ansiomerkit 37 äidille.

Äitienpäivää vietettiin Suomessa muuten ensimmäisen kerran jo vuonna 1918. Juhlapäivä oli silloin heinäkuussa ja vuotta myöhemmin alkoi sitten Kotikasvatusyhdistyksen johdolla varsinainen äitienpäivän vietto. Pari vuotta myöhemmin vuonna 1920 äitienpäivää päätettiin viettää toukokuun kolmantena sunnuntaina ja 1927 äitienpäivä vakiintui nykyiselle paikalleen. Päivää vietetään aina toukokuun toisena sunnuntaina. Äitienpäivä on ollut virallinen liputuspäivä vuodesta 1947.

Varmasti liputuspäivä ja juhlapäivä joka on paikkansa ansainnut. Onnea vielä kaikille äideille!

Vanhanenkin ehti hieman politiikkaa hoitaa äitienpäivänä. Tänään Radion Pääministerin haastattelutunnilla Vanhanen totesi, että Vanhasen puolueilla on oltava eduskuntavaaleissa vastaukset keskeisiin kysymyksiin, kuten Nato-jäsenyyteen. Eipä kertonut Vanhanen vielä oman puolueensa kantaa, mutta tämän jälkeen se varmasti tulee kesän tai syksyn aikana esille. Hyvä.

Samassa ohjelmassa Vanhanen uskoi, että kunta- ja palvelurakenneuudistuksen valmistelu onnistuu. Hankkeen on epäilty jämähtäneen, mutta Vanhanen vakuutti radiossa tänään, että puitelaki on tulossa aikataulussa eli nyt kesäkuussa. Pidetään siis siitä kiinni. 🙂

No nyt pitkä päivä takana. Kiitos tästä. Ja kauniita unia.

Kommentit