Sadepäivän retki Vantaan Flamingoon – upea ja siisti kylpylä

Blogi, sunnuntaina 26.07.2015

Eilinen kaunis kesäpäivä hukkui yöllä kuun matkassa ja aamulla saatiin herätäkin sitten kai lähes koko maassa sateeseen ja tuuleen. Lämpömittari jälleen reilussa kymmenessä asteessa ja kesä tipo tiessään. Kalenteri kuitenkin näytti heinäkuuta ja kesää ja vielä lomapäivääkin niin pitihän sitä jotain tekemistä keksiä. Pieni pohdinta perheen kanssa ja auton nokka kohti Vantaata ja Flamingon kylpylää.

Visiitti minulle ensimmäinen siellä ja jos nyt vertaa sitten vaikkapa edellisviikon Muumimaailman retkeen ja Turun Caribiaan niin on paikoilla kyllä huikea ero. Flamingo siisti ja tyylikäs ja henkilökunta koko ajan piti paikkoja myös kunnossa. Oli mukava mennä suihkuun, saunaan ja myös altaille kun lattiat puhtaat ja paikat tiptop. Ja tänään siis todellakin oli väkeä paljon sadepäivää karussa kylpylässä eli paikka kovimmalla mahdollisella käytöllä.

Flamingo myös muutenkin hieno ja tyylikäs kylpylä ja vesimaailma. Tekemistä lapsille riitti ja kivaa niin pienemmälle alle kolme vuotiaalle kuin isommallekin viisivuotiaalle. Aikuisten saunamaailma jäi vielä tällä retkellä katsastamatta kun koko perheen voimin matkassa, mutta kokemus niin erinomainen, että varmasti Flamingoon palaamme ja hotellinkin puolelle. Aina ei nimittäin tarvitse kauas lähteä lomallekaan. Koti-Suomi ja lähi nurkatkin ovat täynnä mitä upeimpia kohteita. Meiltä täältä Hämeestä voisi mainostaa ainakin Aulangon kylpylää, Vanajanlinnaa upeine golfeineen ja tietenkin Tervakosken Puuhamaata ja Heinolan Vierumäkeä. Tekemistä ja puuhaa siis löytyy ihan kotinurkista. Ja toimiihan tässäkin se sama periaate, että lisäkymppi kotimaan palveluihin luo aina lisää myös työpaikkoja.

flamingo-spa-oi-mutsi-mutsi

Politiikan kesäkään ei ole ole ollut uutisköyhä. Heinäkuun uutistarjontaa on riittänyt Kreikasta yllin kyllin ja liiankin kanssa ja myös muutamat kollegat näyttävät pitävän uutistoimittajia kiireisinä. Perussuomalaisten toisen kauden kansanedustajan Olli Immosen monikulttuurisuuden vastainen Facebook-kirjoitus on herättänyt keskustelua viikonloppuna ja syystäkin. On surullista, että joku tällä tavalla vielä kyseenalaistaa jakamattoman ihmisarvon ja on hyvä, että Immosen puheista on irtisanoutunut jo muutamaa perussuomalaiskollegaa lukuunottamatta kaikki muut. Myös pääministeri Juha Sipilä totesi twitterissä, että ”En voi hyväksyä Immosen kirjoituksia. Haluan kehittää Suomea avoimena, kansainvälisenä, kieliltään ja kulttuuriltaan rikkaana maana”. Toisaalta tällainen maailmahan on itsestäänselvyys eikä tällaista pitäisi tarvita edes kommentoida. Vaihtoehtoa ei ole.

Ja toisaalta voi hyvin pohtia kenelle tämä meidänkin maa-alueemme sitten oikeasti kuuluu? Koska tänne on pitänyt tulla, että omaisi tuo Immosen peräänkuuluttaman oikeuden maahan ja sen kulttuuriin? Ensimmäisenä tänne lienee tulleet saamelaiset ja heidän jälkeensä väkeä niin lännestä kuin idästäkin. Niistä kaikesta on jääkauden jälkeen syntynyt pikku hiljaa tämä meidän hieno alueemme joka aikanaan on Suomeksi nimetty ja rajattu. Mutta senkin jälkeen tänne on tultu monesta suunnasta ja tuotu osaamista, tapoja ja kulttuuria. Ja myös tultu tekemään työtä ja luomaan nykyisin suomalaisina tunnettuja menestystarinoita. Niistä muuten aika monella myös maahanmuuttajataustat. Ja olen varma, että tänne tullaa huomennakin ja tulevaisuudessakin.

”Suomi on avoin ja kansainvälinen, kieliltään ja kulttuuriltaan rikas maa.” Hallitusohjelmassamme linjataan näin ja tämän on jokainen hallituspuolueiden, keskustan, perussuomalaisten ja kokoomuksen kansanedustaja hyväksynyt. Hyvä näin.

Minun Suomeni on kansainvälinen ja suvaitseva.

Kommentit