Säbäisän juhlaviikonloppu – Salibandy liikuttaa upeasti myös lapsia ja nuoria

Blogi, sunnuntaina 16.04.2023

Olen niin nauttinut lasten salibandyn harrastamisen seuraamisesta. Varmaan tekin tiedätte, että itse en urheilussa koskaan kentällä pärjännyt ja oli aina se ns. viimeisenä valittu. Toki urheilusta tuli sitten tärkeä osa elämääni ensin Lopen Laakan jutuissa isän matkassa ja sitten pesäpallon tuomarina, pelinjohtajana, salibandyn seura-aktiivina ja myöhemmin myös nyt jo 16 vuoden ajan valtion liikuntaneuvostossa. Ja nyt sitten säbäisänä!

Eilen kuopuksen joukkue P11 päätti oman kautensa loppuhuipennuksessa Elmolassa turnauksen mestaruuteen. Sitä juhlittiin eilen ja ihana hyvä ja ilo lasten kasvoilla peleissä.

Tänään sitten kuskina Tampereella, kun esikoisen joukkue pelasi kauden runkosarjan viimeisen turnauksen Spiral Areenalla. Tärkeä ja ratkaiseva voitto avausottelusta ja sen myötä runkosarjan voitto. Ensi viikonloppuna loppuhuipennus heidän osalta ja sekin kotiturnauksena Elmolassa.

Täytyy kyllä sanoa, että aivan huipputyötä tekevät meidät aikuiset näiden seurojen ja joukkueiden takana. Ei voi kuin hattua nostaa niin täällä Lopella LFT:n osalta, mutta myös ympäri koko Suomen maan.

Salibandyn harrastajia on maassamme noin 350 000. Heistä toki isoin osa aikuisia kuntoliikkujia. Lisenssi- eli pelipassipelaajia on noin 47 000 ja merkille pantavaa tässä on muuten se, että ennen koronaa heitä oli parhaimmillaan 53 000. Pudokkaita on siis tuhansia ja sama huoli myös muissa lajeissa. Tähän pitääkin nyt sportin puolella pureutua ja paneutua huolella. Mitä voisimme tehdä, että enempää ei menetettäisi toiminnan parista ja olisiko jotain vielä tehtävissä pois jääneiden takaisin saamiseksi? Uskon, että olisin ja tässä pitää nyt kaikkien lähteä talkoisiin mukaan.

Nyt kotona ja pyhäpäivä illassa. Huomenna sitten aluehallitus ja valtuustoseminaari ja myös uusi eduskuntaviikkokin käyntiin.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentit