Rakkautta ilmassa – Lopen Kesäteatterin saa hymyn huulille

Blogi, sunnuntaina 03.07.2022

Sajaniemen Taidemäellä toimivan Lopen Kesäteatterin Rakkautta ilmassa sai eilen ensi-iltansa. Hellepäivän päätteeksi suuntasimme Taidemäelle ja jälleen kerran ei kesäteatteri pettänyt.

Katettu katsomo, luonnon helma, kahvikuppi ja teatterimakkara ja aitoa kesäteatteria hersyvimmillään.

Kyllä, siitä oli tämänkin suven kappale tehty. Lopen Kesäteatteri on kyllä jaksanut tehdä vuodesta toiseen näytelmänsä niin sanotusti viimeisen päälle. Lapsuudesta muistan Sakari Pälsin poikajutut Fallesmmanin Arvon ja kumppanit, sitten legendaariset Kaakkomäen kummitukset, Jääkärin morsiamet ja monet muut. Ja välillä musiikkinäytelmiä, laulua enemmän ja sitten tällaisia tämän kesän kaltaisia aikalailla perinteikkäitä suviteatterin kappaleita. Toki tässäkin lopussa oli yksi laulu ja se oli tässä näytelmässä aivan erityisen suuressa ja koskettavassa osassa. Voin melkein uskaltaa myöntää, että sehän sai silmäkulman vetistymään. Mari Rintalan laulu loppukohtauksessa yllätti rakkaussekoilun keskellä ja juuri siksi oli niin erinomainen. Rintala muutenkin teki erinomaisen hyvää työtä näytelmän naispääosassa ja uurastikin helteisellä näyttämöllä käytännössä läpi koko näytelmän.

Työtöntä kotirouvaa Liisaa esittäneen Mari Rintalan parina lavalla nähtiin perheenisän Väinön roolissa Simo Kervinen. Iso rooli sekin ja hyvä ja vahva veto häneltäkin. Kuten muuten myös perheen poikaa näytelleeltä Romeo Nikanolta Janne-pojan roolissa. Itseasiassa voisi melkeinpä sanoa, että tällä kertaa tämän näytelmän uudet tähdet löytyivät täältä nuoriso-osastolta Romeon ja Mimosa Rinteen ja kumppaneiden johdolla. Kesäteattereilla on siis jatkoa, kun tällaisia nuoria saadaan mukaan.

Pääosan pariskunnan rinnalla tai ehkä jopa hieman vielä niitäkin isommassa roolissa lavalla hääräsi monitaituri luikuri Kake alias Anssi Kakko. Entisenä opettajana voisin sanoa, että sellainen 10+ veto. Kake on näytelmän katselijoiden naurattaja ja siinä Kakko onnistuu kyllä erinomaisella tavalla. Jokainen ilme, myös silloin kun oletettavaa on, että katsomossa katsotaan ihan muuhun suuntaan, on tarkkaan suunniteltu ja näytelmällisesti huoliteltu ja Kake siis 100% prosenttisesti mukana. Ja haluan kyllä vielä esille nostaa myös Anu Vänskän roolissaan Veera-leskenä. Tärkeä ja hyvin näytelty rooli rakkauden rajapintaan.

Ja vaikka en tässä nyt ihan kaikkia yhtätoista näyttelijää nimeltä mainitsekaan, niin täytyy kyllä kiitosta antaa kaikille. Käsikirjoittaja ja ohjaaja Markku Hyvönen on löytänyt rooleihin osaavat esittäjät ja saanut lavan toimimaan hyvin. Myös näytelmän äänet ja äänisuunnittelu ansaitsee kiitosta. Tämän kokonaisuuden Sajaniemen Taidemäellä hoitaa tänä kesänä

Juho Taipale.

Voisi siis hyvin sanoa, että sellaista takuuvarmaa kesäteatterihassuttelu ja kun se tehdään sydän väpättäen niin eihän siitä voi olla pitämättä. Eli perinteisen kesäteatterin ystäville voin hyvin suositella Lopen Kesäteatterin kesän näytelmää ja onhan tuo Taidemäen miljöökin koettavan arvoinen. Niin ja ne Lopen Mieslaulajien väliaikaherkut – teatterimakkarat, pullakahvit ja muut. Niistä on kesäteatteri tehty.

Lämmin kiitos Lopen Teatterille ja kiitos myös Pirisen Tuulalle ja Jirille sekä Seppälän Tiinalle teatteriseurasta. Lopella saamme olla ylpeitä omasta kesäteatteristamme. Loppi on rautaa!

Kaunis aamu tänäänkin. Kalenteri näyttää tyhjää. Huomenna eduskunnassa työt jatkuvat, mutta tänään ajattelin ottaa ihan vaan silleen rennosti. Vielä on kesää jäljellä.

Kello 19.56. Avaa tälle päivälle vielä toisen blogin. Sen löydätte täältä.

Kommentit