Perjantai, 30.03.2007

Blogi, perjantaina 30.03.2007

Tänään teemme MTV3:lle ensimmäisen enduron MM-sarjan tv-ohjelman. Yritykselläni on kansainväliset tv-oikeudet sarjaa ja sovimme Maikkarin kanssa, että jatkan ohjelman tuottajana yritykseni kautta ja myös osan juonnoista ja selostuksista tulen tekemään itse. Eli kaiken kaikkiaan kymmenen erikoisohjelmaa teemme MTV3:lle enduron MM-sarjasta ja erityisen mielellään ohjelmat teenkin. Saimme hyvin järjestettyä tekemisen niin, että minun työpanosta ei tarvita kuin yhtenä iltana tai viikonloppuna ja näin pystyin työn tekemään.

Näistä valiokuntapaikoista on tullut jonkun verran yhteydenottoja. Eli nyt etenemme niin, että paikat on jaettu väliaikaisesti siihen saakka kunnes hallitus nimitetään. Meidän kansanedustaja Ilkka Kanervahan ehdottikin jo viime vaalikaudella työryhmänsä kanssa, että valiokuntapaikat täytettäisiin vasta sen jälkeen, kun hallitus on nimitetty, mutta ainakaan vielä niin ei toimita ja nyt tällainen päällekkäinen tai kaksikertainen nimitysrumba. Keskustahan tosin jakoi valiokuntansa aakkosjärjestyksessä edustajilleen ja voi hyvin kysyä kannattaisiko Kanervan ehdotus oikeasti hyväksyä. Kannattaisi.

Meidän puheenjohtajavalinnat menivät nyt väliaikaisesti seuraavasti. Jyrki Katainen johtaa eduskunnan ulkoasianvaliokuntaa, perustuslakivaliokunnan puheenjohtajan paikalle valitsimme Jan Vapaavuoren, sivistysvaliokunnan Suvi Lindénin, tulevaisuusvaliokunnan Paula Risikon ja työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan Anne Holmlundin. Suuren valiokunnan varapuheenjohtajaksi valitsimme Kimmo Sasin, hallintovaliokunnan Pekka Ravi, maa- ja metsätalousvaliokunnan Pertti Hemmilä, puolustusvaliokunnan Olli Nepponen ja sosiaali- ja terveysvaliokunnan Sirpa Asko-Seljavaara. Lisäksi eduskuntaryhmämme puheenjohtaja Jyri Häkämies valittiin edustajaksi kansliatoimikuntaan ja puolueemme varapuheenjohtaja Jari Koskinen valtiovarainvaliokunnan hallinto- ja turvallisuusjaoston puheenjohtajan paikalle. Mutta nämä paikat siis näin vain muutaman viikon kuten myös valiokuntapaikatkin ja paikkajako menee uusiksi sitten.

Eilen annoin illalla vielä omia vastauksiani hallitusohjelmamme kirjoittajille työministeriön ja sosiaali- ja terveysministeriön osalta. Oli helppo vastata, kun vastaukset olivat olemassa oman kampanjan ja ns. vaaliohjelman kautta. Palaan vastauksiini myöhemmin.

….

Kello 11.15 ja juuri saimme Enduron MM-sarjan ensimmäisen tv-ohjelman valmiiksi. Nyt nauha jo MTV3:lle ja huomenna ohjelma ulos pääkanavalta. Nyt hetki kalenteriasioita ja lounas ja kello 13.00 perjantain täysistuntoon.

….

Täysistunto oli ohi nopeasti. Vain ilmoitusasioita ja sitten vielä hetkeksi työhuoneeseen asioiden pariin. Helsingistä Lopelle kuntamme uuden nuorisotilan avajaisiin. Nuorisotiloilla minulle suuri merkitys. Oma ”urani” alkoi tietyllä tavalla aikanaan nuopparilta. Silloinen nuorisosihteerimme antoi minulle uskomattoman vastuun ja luottamuksen ja sain ottaa vedettäväkseni ja perustettavakseni Lopen Paaranluolan nuorisotilan. Rakensimme vanhaan ravintolaan yli 300m2 nuorisotilan ja suosio oli valtava ja henki mahtava. Discoja, normaaleja avoimia iltoja, muotinäytöksiä ja vaikka mitä. Siellä itse asiassa juontajauranikin sai alkunsa.

Nyt oli kiva käydä tervehtimässä nuoria ja vapaaehtoisia ja kuntamme vapaa-aikatoimen tekijöitä uuden Kuntalamme nuorisotilan avajaisissa. Joskus reilu 20 vuotta sitten samassa paikassa eli vanhassa kunnantalossamme oli jo nuorisotila ja nyt siis paluun juurille. Kaunis ja viihtyisä paikka ja uskon, että hyvä henki ja yhdessä tekemisen meininki palaa nyt nuorisotilaan. Paaranluolan jälkeen avattu Nurkkamme ei sellaiseen pystynyt, mutta toivottavasti Kuntala pystyy.

Lopelta vielä sitten Hämeenlinnaan HPK:n ja Jokerien väliseen Sm-liigan semifinaaliotteluun. Tasainen vääntö ja kuin toisinto keskiviikon Helsingin pelistä. Jokerit johti nyt aluksi ja sitten Lahden Janne tasoitti. Sama juttu kuin Helsingissä, mutta nyt tasoittajana siis HPK. Sitten jatkoerät ja toisessa erässä pelille loppu. Valitettavasti nyt ei käsikirjoitus kääntynyt. Jokerit hoiti pelin ja otti toisen voittonsa ja huomenna finaalipaikka jo katkolla Helsingissä Hartwall Arenalla. Harkimon Leenalle nyt siis onnittelut. Huomenna kuitenkin Kerho tulee ja jatkaa taistelua. Nyt kuitenkin harmittava tappio.

Kommentit