Perjantai, 16.01.2009

Blogi, perjantaina 16.01.2009

Välillä kauheatkin uutiset voivat muuttua vielä tänäänkin iloisemmiksi. Eilen illalla puhelimeni ilmoitti New Yorkin lentokoneen syöksymisestä Hudsonjokeen. Ensimmäinen reaktio oli valtava uhrimäärä, mutta pian toinen viesti kertoikin, että kaikki koneen matkustajat on onnistuttu pelastamaan. Kaikkiaan koneessa oli tuoreimpien tietojen mukaan 155 ihmistä ja sankariksi nousee ehdottomasti koneen lentäjä Chesley B. Sullenberger. Onneksi joskus näinä päivinä tällaisiakin uutisia – ainakin lopputulokseltaan.

Tänään aamusta töihin. Puoliltapäivin olen lupautunut vieraaksi Matka 2009 -messuille Helsingin Messukeskukseen ja illalla vielä yksi neuvottelu tulevista työjutuista. Mutta nyt töitä kohden.

….

Matkamessuilla ei ainakaan näin silmämääräisesti näkynyt vielä talouden tapahtumat. Väkeä oli liikkeellä hyvin, mutta ei onneksi näin perjantaina päivällä ainakaan sellaista ryysistä kuin viikonloppuisin. Ulkomaapuolella riitti väkeä todella paljon ja hyvin oli porukkaa myös kotimaankin puolella mikä luonnollisesti minua erityisesti kiinnosti. Oma kotikuntani Loppi oli jälleen näyttävällä yrittäjävetoisella osastolla mukana messuilla ja Marskin Majan ja ”aidon” Mannerheimin Timo Närhinsalon johdolla osastollamme oli ajoittan jopa tungosta. Ankkurin Tyrnimansikkamehu teki kauppansa ja uskon, että myös moni mukana ollut yrittäjäkin saa tästä jälleen hyviä yhteyksiä ja kauppojakin. Sellaisia oli jo syntynytkin.

Pohjois-Karjalan osastolla viivyin sitten ehkä toiseksi kauimmin. Pölösen Markun väki oli osastolla esittelemässä uusia tuotantojaan ja olikin kiva nähdä Markkua, Satua ja koko porukkaa jälleen pitkästä aikaa. Ensi kesänä Pölösten elokuvakylä avautuu myös yleisölle ja ehkä se voisi olla yksi retkikohde ensi kesänä. Mietitään ja jos vaikka keksisimme innostuneen ryhmän vierailulle. Myös Heinolan osasto aina vakiopaikka ja jo odottelemmekin ensi kesän Piukat Paikat musiikkinäytelmää viime vuoden Housut Pois -musikaalin seuraajaksi. Ja sitten tietenkin Hämeen osasto missä tänä vuonna suunnittelimme jo muutamaan isompaakin juttua kotinurkillemme. Toivotaan, että onnistuvat. Nyt kello jo puoli neljä ja illaksi vielä sovittuna yksi tapaaminen. Mutta nyt hetki aikaa ja kuppi kahvia.

….

Päivä näin jälleen pakettiin. Tänään Sosiaali- ja terveysministeriö hieman otti takapakkia Lääkelaitos asiassa ja vaati ainakin nyt selvitystä ja käsittääkseni vielä pikaselvitystä siitä miten se tullee suoriutuu tehtävistään nyt väännetyn pakkopullan myötä. Henkilöstöähän on niin kuin eilen kirjoitin irtisanoutumassa ja ainakin hetken mutta pelkään että pidempäänkin on meihitys vajaanpaa ja varmasti osaamisesta osa ei ole edes korvattavissa. On hyvä, että nyt tällainen selvitys vaaditaan ja tehdään ja toivotaan, että sillä on myös vaikutuksia jos se osoittaa, että tilanne ajautuu umpikujaan tai edes hankaloituu. Siihen ei ole varaa.

Tänään irtisanoutunut Lääkelaitoksen ylijohtaja Hannes Wahlroos tosin jo ehti ihmetellä hänelle osoitettua selvitys pyyntöä. Wahlroos totesi, että hänen mielestä ministeriö on itse ajanut tilanteen tällaiseksi missä jopa koko Lääkelaitoksen toimintakyky tullee vaarantumaan. Mutta niin kuin totesin niin toivotaan, että selvitys antaa lisätietoa myös ministerin avuksi jos ja kun hän asiasta tekee lähiaikoina päätöksensä.

Huomenna aloitamme yhdessä koko maan kokoomuslaisten valtuutettujen kanssa uuden valtuustokauden maamme isoimmassa valtuutettujen Tuuletustunti-tapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa. Aikainen herätys siis joten nyt luovutetaan perjantain osalta.

Kommentit