Perjantai, 08.01.2010

Blogi, perjantaina 08.01.2010

Aikainen aamu ja tänään lumen ja pöllyn keskellä kohti Hyvinkään kaupungintaloa. Aloitamme työpäivän siellä talousalueen johtoryhmän kokouksella. Kokouksessa esillä mm. muutamia suurempia koko talousalueen kattavia hankkeita ja selvitystöitä mm. seudullisesta lastenkodista. Nämä talousalueen johtoryhmän kokoukset tärkeitä taustakokouksia juuri sen takia, että niissä linjataan isojen yhteistyöhankkeiden askelmerkkejä ja täytyy todella toivoa, että nyt saisimme myös oikeansuuntaisia reippaitakin askelia aikaiseksi. Edelleen varsin vahvalla sellainenkin käsitys, että yksinkin pärjäämme ja se on vain valitettavasti itsensäkin pettämistä. Työpäivä siis käyntiin Hyvinkäältä ja ohjelmaa riittää koko perjantaiksi.

….

Tänään aloitimme päivän siis Hyvinkäällä Talousalueen johtoryhmän kokouksella. Parituntinen kokous isompien ajankohtaisten ja tulevien asioiden parissa ja ainakin tuossa pöydässä näytti yhteistyö hyvältä. Niin se on usein ennenkin ollut, mutta sitten on tullut muttia. Katsotaan nyt. Helsinkiin täksi päiväksi sovittu tieasioiden neuvottelu siirtyi, mutta uutta aikaa jo etsitään ja toivotaan, että tärkeä tapaaminen saadaan järjestymään mahdollisimman pian. Tämä muuttikin päivän ohjelmaa hieman ja saimme hoidettua muutamat muut tulevat työasiat poispäiväjärjestyksestä. Lisäksi muutamat puhelinpalaverit seutukuntamme ja talousalueemme asioista kollegoiden kanssa naapurikuntiin ja sitten vielä piipahdus töiden parissa Hämeenlinnassa.

Mielenkiinnolla olen seuraillut tässä keskustan puheenjohtajapelin ensiaskelia. Kovin ja ehdottomasti mielestäni paras nimi ilmoitti kieltäytyvänsä ehdokkuudesta ja muutenkin tämä alku näyttänyt kiteytyvän nyt lähinnä kieltäytymisten ympärille. Seurataan mitä tässäkin tapahtuu. Uskoisin, että neljästä kuuteen ehdokasta vielä kisaan lähtee ja varmasti keskusta tullee samaan erittäin paljon hyvää julkisuutta kevään aikana. Tosin näyttää puolueen säätiösotkut edelleen jatkuvan ja hyvä ja positiivinen julkisuus saa näistä nuorisosäätiöistä sun muista ikävän kilpailijan. Hyvä näkyvyys voi jäädä tässä kisassa pian kakkoseksi, jos ei loppua ja täyttä selvyyttä asiaan saada pian. Esimerkiksi Verkkouutiset kertoi tänään Linkki Verkkouutisten juttuun, että ”keskustan kärkipoliitikkojen vaalikampanjoita tukenut Nuorisosäätiö ei Verkkouutisen saaman dokumentin mukaan antanut Patentti- ja rekisterihallitukselle (PRH) selvää vastausta siitä, minkä verran säätiö on ostanut vaalirahoitukseen liittyviä tauluja, kirjoja ja seminaaripaikkoja”. Taulukauppoja on tehty Verkkouutisten mukaan yli 40 000 eurolla ja kaikki luvut ja kappalemäärät ja summat eivät näytä oikein täsmäävän. Harmillinen juttu, että tässäkään ei nyt voida tehdä kerralla täyttä selvyyttä. Np nyt näyttää siltä, että selvyyden joutuu etsimään sitten poliisi.

Viikonlopun ohjelma tällä kertaa aikalailla vapaa. Huomenna yksi lehtihaastattelu ja ei sitten muuta ihmeellistä ja sunnuntaina sitten hieman erilaista hevosten kanssa. Toivotaan, että pakkanen salliin tuon.

Kommentit