Perjantai, 02.06.2006

Blogi, perjantaina 02.06.2006

Uusi päivä! Aurinko paistaa ja aika lukea Aamuposti ja Hämeen Sanomat ja sitten töihin. Tänään päivällä lupasin syödä lounaan vielä luokkani kanssa. Pizzalle lupasivat opettajansa viedä. Upea luokka joka jää muistoihini. Taitavia persoonia matemaatikoita, luonnosta kiinnostuneita, tanssijoita, taitelijoita, urheilijoita ja kirjallisuudesta kiinnostuneita. Erilaisia upeita oppilaita. Paljon ihania muistoja ja se lämmittää, kun vanhat oppilaat näkee sitten vuosien päästä opiskelemassa ja vielä silloinkin se alakoulun opettaja saa hymyn, tervehdyksen ja usein hetken juttutuokionkin.

Aamulehden tutkimuksen mukaan perustuslakivaliokunnan enemmistö on sitä mieltä, ettei presidentin kuulu osallistua tulevaisuuden lakiasäätäviin huippukokouksiin. Eduskunnan perustuslakivaliokunnan enemmistö häätäisi siis presidentin EU-huippukokouksista, kun unionin perustuslaillinen sopimus tulee joskus voimaan. Valiokunnan 17 jäsenestä 10 katsoi, että presidentti Halosen on poistuttava EU-huippukokouksista, kun kokoukset muuttuvat uuden sopimuksen myötä lakiasäätäväksi elimeksi.

Tämä varmasti oikea suunta, kun muitakin maita edustaa vain yksi henkilö. Pääministeri on meiltä oikea henkilö sinne.

Hallitus antaa tänään esityksen EU:n perustuslaillisen sopimuksen hyväksymisestä eduskunnalle. Sen lähtökohtana on, ettei presidentin valtaoikeuksiin puututa. Ehkä senkin kanssa pärjätään. Mutta pelikenttä täytyy olla selkeä ja kaikkien tiedossa.

Päivällä siis lounastin luokkani kanssa. Jokainen oppilas sai pizzan ja oli kiva jälleen viettää hetki luokan kanssa. Täytyy sanoa, että jälleen osasivat upeasti käyttäytyä.

Lounaan jälkeen menin Riihimäelle varmistamaan mökkimme kalustetilausta. Yllätykseksemme kalustetoimittaja ei pystynytkään toimittamaan kalusteita sovittuna aikana, mutta RTV hoiti asian hienosti ja saan tilauksen ajoissa. Lupasivat irrottaa puuttuvat osat myyntinäyttelystään. Esimerkillistä myyntityötä ja asiakaspalvelua. Kiitos.

Kalusteväännössä menikin kolmisen tuntia ja sitten kiirehdin Pekkalaan. Forsmannin Olli olikin jo sähkötöissä ja Kimmo (Koukku) tuli myös laittamaan viimeiset silikonit paikalle. Yhdeksään siinä sitten menikin aikaa ja välissä vain kävin hakemassa Kirkonkylän koulun Kunnon Kaveri –palkinnon Suskan Savi-Heinäpuodista. Aloitimme jo edesmenneen TOP-Klubimme kanssa perinteen Kirkonkylän koulussa ja Kissankellon erityiskoulussa. Vuosittain yksi oppilas palkittiin Kunnon Kaverin patsaalla ja stipendillä. Klubimme hoiti homman kymmenen kertaa ja nyt oma yritykseni Oy TeeHoo Ltd. jatkaa perinnettä. Huomenna siis jälleen yksi kuudesluokkalainen palkitaan esimerkillisestä käytöksestä niin kavereita kuin kaikkia koulumme ihmisiä ja vieraita kohtaan. Ei siis koulumenestystä vaan Kunnon Kaveruutta. Esimerkillistä sellaista.

Pekkalasta piipahdin vielä Venla kummityttöni nimpparikahvilla ja nyt kello 23.31 ja aika mennä pehkuihin.

Niin kiitokset kaikille, jotka tänään otitte eilisen eduskuntavaalitilaisuutemme jälkeen yhteyttä. Kiva että tilaisuus oli teistäkin onnistunut. Yhdessä yhteenhiileen puhaltaen Riihimäen seutukunnalta voimme onnistua isossa urakassa ja olen enemmän kuin otettu, että Riihimäen ja Hausjärven kokoomuslaiset ovat lähes täydellä rintamalla mukana talkoissa jo nyt. Niin kuin Iiro eilen totesi. Unelman täyttäminen vaatii työtä yhdessä. Siihen meillä on nyt tahtoa. Kiitos.

Kauniita unia.

Kommentit