Pelto-Seppälän mäellä lunta ja auringonpaistetta – Tapaninpäivän ajelut Mamselin kyydissä.

Blogi, perjantaina 26.12.2014

Tapaninpäivän perinteisiin kuuluu tapaninajelu totta kai ja ehdottomasti hevosella. Vanhan perinteen mukaan tapanina hevosia opetettiin juoksemaan ja ajeltiin kylillä hupailemassa. Ennen vanhaan iloiset rekiretket tehtiin joukolla ja joulun hiljaisen hartaan tunnelman jälkeen nuoriso ja vanhempikin väki huristeli innoissaan kylänraitteja. Tätä perinnettä hevosihmisten keskuudessa edelleen vaalitaan ja tänään jälleen mekin hevostelemassa. Nyt mentiin lasten kanssa ja upea suomenhevonen Mamselli meitä veti ja vauhdissa mukana Seppälän Tiina. Juuri kun matkaan lähdimme niin lunta tuli vaakana ja tuuli kiusasi jo Tiinan hevosiakin, mutta palatessamme sää oli taas upean aurinkoinen ja kaikki lumisella laitumellakin hyvin. Hauska pieni retki.

Iso kiitos vielä Tintille ja Mamsellille ja Pelto-Seppälän muullekin väelle. Kävimme samalla katsomassa myös maatalousministerimme Petteri Orpon kummisonnia Petteriä. Orpo hänkin, mutta upea nuorimies jo. Ja kotiinviemiseksi ostimme kinkun jälkeen herkuteltavaksi tilan Puodista paahtopaistin. Takuuvarmasti hyvää ja tuoretta ja läheltä. Kannattaa tutustua: Peltoseppälän Lihapuoti.

Tässä alla vielä pari rekiretkeämme myös Lopen kirkkoon. Tänä jouluna emme reellä kirkkoon päässeet. Kuninkuusravien kävijänä Hurja-Eron alias Eeron kyyti hieman jäätävää siihen. Mutta ehkä ensi jouluna taas Jallun ja jonkun suokin kanssa olemme kirkkoreessäkin. Nautiskellaan siis vanhoista rekiretkistä…

Ja mahtuihan tähänkin vapaapäivään pulkkamäkeä ja hyviä jouluruokiakin ja yhdessä oloa. Siihen kannattaa näinäkin pyhinä itsekunkin panostaa. Palkitsevaa jakamista, missä eniten saa aina itse.

 

Kommentit