Parasta mainosta pienelle Suomelle – Tommi Mäkinen nosti Toyotan takaisin rallin huipulle

Blogi, lauantaina 03.08.2019

Neste Rallin kolmas kilpailupäivä avattiin Puuppolan Toyota Gazoo Racing Teamin kolmoisjohdossa. Aamun ykköspätkällä kärjen järjestys vaihtui ja vaihtui seuraavallakin ja vaihtuilee varmasti vieläkin sillä tätä kirjoittaessani 13 erikoiskoetta on ajettu ja kärkikolmikko on vajaan sekunnin, 0,6 sekunnin kymmenesosan, sisällä. Kilpailun kärjessä jälleen Toyotan Jari-Matti Latvala ja sitten saman tiimin Ott Tänak ja Toyotan kolmoisjohdon täydentää Kris Meeke. Kaikki muuten jo aiemminkin Jyskälän voittaneita. Ja niin myös kolmantena ajava Citroenin Esapekka Lappikin.

Hienoa, että Suomen pääministeri osallistui ja kunnioittaa läsnäolollaan Suomen MM-rallia. 10 pistettä pääministeri Antti Rinne. Uskallan sanoa, että motorsport väestä Suomi maailmalla tunnetaan. Parasta pr:ää pienelle maalle!

Tommi Mäkinen on tehnyt huikeaa työtä kehittämällä ja rakentamalla Toyotan takaisin rallin loistoonsa. Keski-Suomessa Puuppolassa kotiaan pitävä japanilaismerkin suomalaistalli on tällä hetkellä kaikkien huulilla ja tiimi työllistää yksin Puuppolassa toista sataa ihmistä yli 20 eri maasta. Huikea menestystarina.

Toyota satsaa ralliin noin 50 miljoonaa vuositasolla ja kaikki tehdään rallin nelinkertaisen maailmanmestarin Tommi Mäkisen johdolla. Ja näyttää taloustoimivan ja yhtä kovaa tulosta tehdään myös ralliteillä. Suomelle mitä parhainta mainosta ja pr:ää kaikessa mm. korkeassa osaamisessa.

Ja onhan se niin, että urheilijoista pieni maamme myös maailmalla tunnetaan. Jääkiekkoilijoista, Markkasesta ja tietenkin moottoriurheilun laajasta rintamastamme. Maailman nopein kansa!

Nyt takaisin töihin. Upea rallipäivä jälleen käynnissä ja mukana ollaan!

Kommentit