Päivä Smolnassa – Sakosta minulle Kummiyritys

Blogi, keskiviikkona 20.05.2015

Tänään vielä päivä meni Smolnassa hallitusneuvotteluiden parissa. Viimeistelimme asunto-, maankäyttö- ja rakentamisosuutemme ja iltapäivällä luovutimme sen sitten eteenpäin hallitusneuvotteluja vetävälle Juha Sipilälle. Muut sitten päättävät koska työmme julkaistaan ja millä tavalla. Ja sovimme myös niin että emme tässä vaiheessa työtämme muuten kommentoi kuin toteamalla, että olemme saaneet oman meille annetun työn valmiiksi. Aiheeseen palaan laajemmin sitten kun se julkistettu.

WP_20150520_11_28_03_Pro (1)

Erityistehtävämme suoritettu. Mukava oli tällä porukalla vahvistettuina Martti Mölsällä ja Juha Kukkosella. Hyvä henki ja reipasta tekemistä. Tuotoksemme näette aikanaan 🙂

Päivän ohjelmani siis hieman muuttui enkä päässyt mukaan Finlandiatalolle missä Suomen Yrittäjät julkistivat kummiyrityksemme. Meille kaikille 200 kansanedustajalle on valittu omista vaalipiireistä nimikkoyrittäjät, jotka auttavat meitä, kun tarvitsemme tietoa yrittäjyydestä. Tänään osa kollegoistani tapasivat nimikkoyrittäjänsä Helsingissä, mutta me jotka hallitusneuvotteluissa mukana jouduimme tilaisuuden jättämään väliin. Valitettavasti.

Finlandia-talolla järjestettyyn Yrittäjän ääni -seminaariin yrittäjiä ja yrittäjäjärjestön työntekijöitä eri puolilta Suomea ja sain viestejä, että upea tilaisuus olikin. Tilaisuudessa oli keskusteltu mm. siitä, mitä nyt alkaneella vaalikaudella olisi mahdollista ja kannattaisi tehdä, jotta pienet ja keskisuuret yritykset pystyisivät omalla menestyksellään auttamaan Suomen talouden kasvuun. Eli samoja aiheita joita myös Smolnassa keskusteluissa.

Yrittäjien puheenjohtaja Jyrki Mäkynen totesi Finlandia talolla, että ”samalla kun sopeutetaan menoja tulojen mukaisiksi, on kyettävä rakentamaan uuden kasvun pohja. Ei helppo rasti, mutta tehtävissä ja tehtävä”. Juurikin näin.

Oma kummiyritykseni on Sako. Kiitokset Hämeen Yrittäjille tästä. Yhteydenpito siis jatkuu tiiviinä ja katsotaan mitä kaikkea Sakon kanssa voimme yhdessäkin keksiä. Ja totta kai yhteydenpitoa monien muidenkin yrittäjien kanssa. Itsekin kun olen Suomen Yrittäjien, Hämeen Yrittäjien ja Lopen Yrittäjien jäsen oman yritykseni kautta.

Huomenna en toistaiseksi ainakaan mene Smolnaan. Aamusta Veikkauksen asioiden parissa ja päivällä sitten jatkan sivistyksen hallitusohjelma-asioiden parissa taustaryhmässä. Tehtävää siis riittää siinäkin ja edelleen hyvässä hengessä työ etenee ja sovitun aikataulunkin mukaisesti.

 

 

 

Kommentit