Omat festarijuomat pitäisi totta kai sääntely-Suomessakin sallia – Kokoomuksesta se ei ainakaan jää kiinni

Blogi, maanantaina 04.07.2016

Pillimehugate ja kohu Järvenpään Puistobluesin ympärillä nosti pari vuotta sitten esille alkoholilainsäädäntömme ja sääntelymme turhan tiukkuuden. Porin Jazz kielsi lopulta kaikkien juomien tuomisen festarialueelleen Valviran puututtua tapahtumien toimintaan paimenkirjeellään. Hyvin toimineet ja perinteikkäät ja täytyy vielä todeta, että varsin pienillä järjestyshäiriöillä muihin festareihin verrattuna toimineet tapahtumat ajettiin ahtaalle. Asia nousi myös eduskunnassa esille ja keskustan kansanedustaja Antti Kaikkonen mm. teki lakialoitteen tilanteen korjaamiseksi. Kaksi vuotta tämäkin lakialoite seikkaili jossain virkamiesten pöydillä ja taisi tosiasiallisesti raueta jo eduskuntavaaleissa, mutta tänään myös koko ajatus haudattiin, kun uutisissa Kaikkonen totesi, että Sosiaali- ja

Kuva: Puistoblues

Itse olisin valmis sallimaan omat piknik-korit juomineen jatkossakin Puistobluesissa ja Porin Jazzissa ja muissakin kesätapahtumissa järjestäjien ohjeiden mukaan. Emme tässäkään tarvitsisi enää turhaa ylhäältä komennettua sääntelyä. Kuva: Puistoblues

terveysministeriö torppasi esityksen. Ministeriö on muuten Kaikkosen puoluetoverin johdettavana.

Omat juomat festivaalialueilla kieltävää lakia kuvattiin tosin STM:stäkin pari vuotta sitten jo ”tunkkaiseksi tuoksahdukseksi 30-luvulta”, mutta jostain syystä ministeriöstä nyt korjausesitykselle sanotaan ”jyrkkä EI”. Vaikea ymmärtää miksi. Ja voin todeta, että korjaaminen ei ainakaan jää kokoomuksesta kiinni ja kannustankin vielä nyt jopa keskustan eduskuntaryhmän johtoonkin noussutta Antti Kaikkosta ottamaan vielä palaverin asiasta oman ministerinsä Juha Rehulan kanssa. Tunkkainen tuulahdus olisi hyvä nyt saada korjattua samalla kun merkittävästi uudistamme alkoholilainsäädäntöämme muutenkin.

Minusta tapahtumien järjestäjät voisivat jatkossakin itse päättää miten tässä asiassa toimivat. Piknik-korit ja vaikka pullo kuohuvaa sopisi minusta ihan hyvin Porin Jazzeille ja Puistobluesiinkin ja moneen muuhunkin rentoon kesätapahtumaan. Kokoontumis- ja järjestyslaki olisivat aivan hyvin riittäviä määrittelemään alkoholijuomien nauttimisen rajoituksia yleisötilaisuuksissa niin kuin Kaikkonen lakialoitteessankin toteaa.

Laitetaan siis toivo tässä vielä keskustaan, että saadaan heidät mukaan purkamaan sääntely-Suomen älyttömyyksiä tässäkin. Kaikkonen totesikin Ilta-Sanomissa, että ”Pitäisi varmaan kysyä sieltä ministeriön suunnasta, missä tätä on valmisteltu.” Toivottavasti soitto ei jää vain kyselyyn vaan asiaa vielä linjattaisiin uudelleen. Ratkaisunavaimet on nyt Antilla ja keskustalla.

Ilta-Sanomien kyselyssä itseasiassa lähes 80 prosenttia suomalaisista antaa tuen sille, että kesätapahtumissa voisi järjestäjän luvalla saada nauttia piknikillä myös omia alkoholijuomia. Ei siis keskusta muuta kuin kansan ääntä kuuntelemaan. Tuki on siis vahva.

Tänään pienellä kesälomareissulla. Aamusta suuntasimme kohti Pohjanmaata ja tarkoitus käydä katsomassa Ähtärin Eläinpuisto ja poiketa Tuurin Kyläkaupassakin parin päivän aikana. Ja pääkohteena sitten Alahärmä ja PowerPark. Hauskaa kesää kaikille!

….

image image Kello 21.42 ja Härmässä.

Tänään muuten täyteen myös tasan 15 vuotta yrittäjänä. Keväällä 2001 aloitin toimittajan ja selostajan työt moottoriurheilun parissa ja 4.7. perustin sitten oman osakeyhtiön Oy TeeHoo Ltd:en. Se aikanaan toi ison siivun leipääkin pöytään ja yhden vuoden opettajaurani ja kansanedustajaurani välissä olin myös täysin firmani parissa. Upeita muistoja paljon niin Suomesta kuin maailmaltakin motorsportin parissa ja myös erilaisten tapahtumien ja tilaisuuksien juontajana ja isäntänä. Edelleen yritykseni voi hyvin ja toimii. Seuraavan kerran jälleen kuun lopussa selostajana yrittäjänä Neste Rally Finlandissa ja sellaista. Iso kiitos tästä kaikesta kuuluu Pulkkisen Timolle ja AKK-Sportsille ja Tarkkalan Penalle. Myöhemmin sitten Mykkäsen Johannalle ja Hongan Jormalle ja Jypelle. Hienoja juttuja ja muistoja paljon ja usein myös ikävä näitä keikkoja ja Suomen kiertämistä. Nytkin tässä yksin istun ja katselen Lillbackan Jorman Karting-rataa täällä Alahärmässä. Täälläkin monet jutut ja keikat tullut tehtyä. Kiitollinen monille ja monesta.

imageTänään myös 14 vuotta Satuni kanssa. Tapasimme muuten firmani 1v-juhlissa 🙂 Kiitollinen ja onnellinen.

Ja tämä päivä mennyt perheen kanssa ensin Ähtärin Eläinpuistossa ja sitten täällä Alahärmän PowerParkissa. Hienoja kohteita molemmat ja rohkeaa tekemistä ja yrittämistä. Ja Jorma halua laittaa raha tuomaan iloa meille kaikille on enemmän kuin kiitoksen arvoista. PowerPark on kasvanut vuosien varrella ja kuulemma Suomen suosituin huvipuisto pian. En yhtään ihmettele ja epäile. Siisti ja edullinenkin ja maamme parhaat koneet ja vempaimet. Huomenna jatkamme jos sää sallii.

Kiitollisuuden päivä minulle.

 

 

Kommentit