Nato-prosessi etenee – Tasavallan presidentti Sauli Niinistö teki ratkaisevan tärkeän vierailun Turkkiin

Blogi, lauantaina 18.03.2023

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan tapasivat perjantaina. Tapaamisen ja neuvotteluiden jälkeen Erdoğan ilmoitti lopulta Turkin ratifioivan maamme Nato-jäsenyyden. Samalla Turkki erotti Suomen ja Ruotsin Nato-hakemukset toisistaan. Valkoinen talo antoi

Presidentti Sauli Niinistö ja presidentti Recep Tayyip Erdoğan tapasivat Ankarassa 17. maaliskuuta 2023. Kuva: Riikka Hietajärvi/Tasavallan presidentin kanslia

kuitenkin nopeasti perään kehotuksen Turkille myös Ruotsin hyväksymisestä.

”Jos emme pääse Naton ovesta sisään Ruotsin kanssa rinnakkain, menkäämme sitten peräkkäin.”

Näin totesi puolustusministeri Antti Kaikkonen twitterissä Niinistön vierailun ja Nato-solmun aukeamisen jälkeen. Ja näin se juuri on. Ja kuten Niinistö totesi ”Suomen Nato-jäsenyys ei ole täydellinen ilman Ruotsia”.

Mutta tärkeintä on nyt se, että asiat etenevät. Turkin ja Unkarin ratifiointi on jo kestänyt liian kauan ja syönyt koko Naton uskottavuutta. Näin Nato ei voi jatkaa.

Tavoite siis nyt niin, että Unkari hoitaisi oman osuutensa meidän osalta vielä maaliskuun aikana ja Turkki ennen toukokuun vaaleja. Mutta on se toki edelleen mahdollista, että jotain nämä velikullat vieläkin keksivät.

Uusi aamu ja kello 7.32

Tänään kampanjapäivä vie Lopen vaalikahvilan kautta Riihimäelle ja sieltä Hämeenlinnaan. Kiertueohjelmassa useampikin kohteita näissä ja toivottavasti sääkin antaisi vähän tilaa tapaamisille ja keskusteluillekin. Nyt vielä aamukahvia ja sitten Vaalivito liikkeelle.

….

Loppi, Riihimäki ja Hämeenlinna – Taivaalta tuli vettä, kuin…

Aikamoinen oli tämän kampanjapäivän sää. Vettä, räntää, tuulta ja vaikka mitä. Mutta ei tässä sokerista olla ja viidensien eduskuntavaalien kokemuksella sitkoskin ihan hyvää ja kestävää. Pärjättiin siis. Mukavasti kuitenkin väkeä niin Lopen ja Riihimäen vaalikahviloille, Riksun Prismalla kuin myös Hämeenlinnan Prismalla ja Hätilän K-Supermarketilla. Ja juttuseuraakin riitti ja paljon myös tsemppejä.

Nyt ilta sitten Laukkasen Jarmon kuuskymppisillä! Tekijämies! Aamusta sitten taas kierrokselle. Jaksaa jaksaa!

 

Kommentit