Mestareiden Puisto kertoo rallitähtien tarinat ja muistuttaa vastuusta ympäristöstämme

Blogi, torstaina 30.07.2015

Tänään istutettaan Suomen rallipääkaupunkiin Jyväskylään uusi Mestareiden Puisto. Mestareiden Puisto 2015 Suomen MM-rallin ja Jyväskylän kaupungin kunnianosoitus menestyksekkäille suomalaisille rallikuljettajille, jotka ovat ansioituneet myös Jyväskylän perinteikkäässä rallissa. Puistolla halutaan myös osoittaa huomiota rallikaupungin ympäristön hyvinvoinnille.

11822622_10153525662106670_4574177176707732642_n

Mestareiden Puiston avaus keräsi tänään kymmeniä lehtikuvaajia ja kymmeniä tv-kuvaajia mukaan ja olihan meidän Mestarikattauskin aikamoisen upea. Sellaista ei mikään muu maa maailmassa pysty tarjoamaan.

11231205_10153525661951670_5938299918489549826_nMestareiden Puistoon on istutetaan tänään ennen tämän vuoden Neste Oil Rallyn alkua 11 puuta edustamaan kutakin kunniakasta rallikuljettajaa. Kuljettajien nimikkopuut on valittu kansainvälisen yleisöäänestyksen perusteella ja mestarit tulevat istuttamaan puunsa puistoon itse. Rauno Aaltonen istuttaa puistoon Hurmevaahteran, Markku Alen Tammen, Marcus Grönholm Kynäjalavan, Juha Kankkunen Suomenpihlajan, Simo Lampinen Purppuratuomen, Hannu Mikkola Saarnin, Tommi Mäkinen Tervalepän, Timo Salonen Metsälehmuksen, Ari Vatanen Taalainkoivun ja lisäksi Harri Toivonen istuttaa puistoon veljelleen Henri Toivoselle ja isälleen Pauli Toivoselle Purppuraomenapuut ja Tommy Mäkinen isälleen Timo Mäkiselle Pylväshaavan.

Minulla on kunnia saada on mukana puiston perustamisessa. Itseasiassa tuli hymy huulille kun kuulin perustamisesta. Idea nimittäin tullut Hyvinkään Vauhtipuiston moottopyöräpuolen Mestareiden Puistosta, mikä aikanaan perustettiin Hyvinkäälle minun ehdotuksesta. Olen tällainen puuhullu rallihuuluuteni lisäksi.

Tulkaa siis katsomaan tänään ennen rallin alkua kello 16 ja ennen Harjun supererikoiskoetta mestareitamme uuden Mestareiden Puiston avajaisiin ja istutustalkoisiin. Ja toivottavasti saamme pian istuttaa puistoon myös lisää mestareiden puita. Olisiko se seuraavaksi sitten JM Latvalan vuoro ja Esapekka Lapin? Ja voisihan tänne puistoon myös Formula-miestenkin puut istuttaa. Onhan Keke Rosberg ja Kimi Räikkönen molemmat myös rallimiehiä ja tietenkin Maailmanmestareita. Eikun puulle monttua kaivamaan.

Ja illalla sitten kaupungin sydämessä Harjun supererikoiskoe avaa rallimme vuosimallia 2015. Hienoa päästä jälleen selostamaan maailman nopeinta rallia. Mies on valmiina ja kaikki on valmiina! Hanaa!

Kello 23.39 ja juuri hotellille. Upea rallin avauspäivä takana ja hieno hetki Mestareiden Puiston avajaisissa. Kannattaa käydä katsomassa rallilegendojen puut Paviljongissa kun Jyväskylään tulette. Illalla sitten vielä rallin avauspätkä Harjulla ja siellä lähes yhtälailla nyt väkeä kuin aikanaan 90-luvullakin. Viime vuonna paluun tehnyt supererikoiskokeemme on siis löytänyt myös uudet rallifanit. Sebastien Ogier ajoi illan voittoon Harjulla ja huomenna nähdäänkin huikea kilpailupäivä kun ranskalainen mestari saa kimppuunsa Jari-Matti Latvalan ja joukon muita WRC-kuskeja. Ja hieno tulee olemaan Esapekka Lapin ja Jarkko Nikarankin taistelu WRC2:ssa ja kolmikko Teemu Suninen, Henri Haapamäki ja Jari Huttunen WRC3:ssa. Itse uskonkin, että sunnuntaina Paviljongissa saan kuuluttaa lavalle suomalaisvoittajan kaikissa MM-luokissa kun Latvala ottaa kolmannen voittonsa täällä ja Lappi ja Haapamäki juhlivat pienempien MM-luokkien voittoja. Siinä minun ralliveikkaukseni.

Nyt pää tyynyy ja huomenna jatketaan.

Kommentit