”Matkailu avartaa muutakin kuin rahapussia”

Blogi, perjantaina 03.08.2018

Näin muistutti aina rakas Pekka-enoni joka oli monessa aikapaljon aikaa edellä. Hänen jälkeensä Pekkalasta löytyi varmasti yhdet vanhimmat laskettelusukset, iso määrä Tenon lohien narraamiseen hankittuja ja saatuja perhoja ja iso määrä kuvia Kanarialta ja ympäri maailmaa. Eno eli sellaista elämää mikä silloin ei ollut aivan näin arkipäiväistä kuin ehkä tänään monelle on. Mutta hän myös muistutti perään, että matkailu avartaa muutakin kuin rahapussia.

Taisivat tietää mistä tulen 🙂 Sängyllä odotti tänään Lopen nimikkolintu kuikka 🙂

Niinhän se on tänäkin päivänä. Itse olen pitänyt sääntönä, että aina neljän kotimaan reissun jälkeen voi tehdä yhden ulkomaan matkan. Ja nyt se viides osui sitten perheen kanssa tänne Turkkiin. Me viihdymme täällä ja nähtävää ja koettavaa riittää se rahan vastineeksi avartamaan myös siis mieltä ja sydämen sivistystä.

Täälläkin helteen ja auringon lisäksi paljon mielenkiintoista historiaa. Ja myös omanlainen maa kaikin puolin tässä Euroopan reunalla. Valitettavasti maa nyt ottanut huonoja askelia demokratian näkökulmasta, mutta toivottavasti täälläkin taas maltti ja järki lopulta saa suurimman jalansijan. Nyt maa on kaukana siitä mitä itse demokratiana arvostan ja millaiseksi sen koen.

Mutta loma jatkuu. Ihan parasta just nyt.

….

Ihana päivä ja vaikka muutama pilvi aamulla taivaalla vieraili on ollut kuuma. Välimeressä uitu. Lämmintä vettä ja kaunista.

Kommentit