Maanantai, 14.12.2009

Blogi, maanantaina 14.12.2009

Kannanottoni tekijänoikeuslain työryhmän esityksistä on saanut teistä monetkin liikkeelle. Kiitokset niistä kaikista viesteistä joita eilen ja tänään aamulla olette lähettäneet.

Tässä linkki Verkkouutisten uutiseen liittyen tuohon kannanottooni. En siihen nyt täällä enää sen syvemmin mene. Kannari kertoo kaiken olennaisen.

Nyt siis jo uutta viikkoa kohden. Jälleen tiukka ja pitkä viikko eduskunnassa edessä kun tulemme äänestämään opposition miljoona ja taitaa parhaat olla satojamiljoonia ja mirjardiesityksiäkin ensi vuoden budjettiin. Joka päivä huomisesta lähtien useampi sata äänestystä edessä ja niiden päälle sitten keskustelut niin tietää, että viikosta tullee pitkä. Tänään aloitamme jo keskusteluilla ensi vuoden budjetin valmistumisesta ja illalla sitten mielenkiintoinen ilta Lopella kun kokoonnumme valtuustomme kanssa budjettikokoukseen. Mutta hieman talvisempi keli eli tavanmukaan varaan hieman lisää aikaa työmatkaan. Palaillaan aiheisiin.

Kello 22.57 ja tässä päivää ollaan jälleen päättelemässä. Tänään harvinaisen pitkä valtuusto meillä Lopella. Kaksi ja puoli tuntia tehokasta työtä ja hyvää keskustelua ja nyt ensi vuoden budjetti nuijittu valmiiksi. Kokous meni läpi ilman muutoksia ja ensi vuonna elämme tiukasti, mutta uskon ja toivon, että tulemme toimeen. Vuosikatteeltaan talousarvioehdotus on 1.518.720 euroa ja poistojen jälkeen tulos ylijäämäinen 76.770 euroa. En mene siihen nyt tämän syvemmin enää täällä. Aiheet olen aika tarkkaan jo aiemmin käsitellyt budjettiesityksen työstämisen erivaiheissa täälläkin.

Mutta ennen valtuuston kokousta meillä oli myös kiva pieni hetki, kun taiteilija Pentti Pullisen tekemä taideteos entisestä kunnanjohtajastamme Voitto Saranevasta julkistettiin. Meillä on ollut ilo saada pitää kunnassamme kaksi pitkäaikaista kunnanjohtajaa ja näin ollen taulujakin valtuustosalissa montaa muuta kuntaa vähemmän. Tänään kuntamme ensimmäinen kunnanjohtaja Olavi Sampo sai seurakseen seinälle erittäin hienon teoksen Voitosta. Minun silmää miellytti erityisesti ja aivan mahtavasti taulussa myös loppilaista luontoa ja lappilaistakin tunnelmaa ja Voitto hyvin omassa persoonassaan. Upea teos. Kannattaa poiketa kunnantalolla kurkaamassa. Tilaisuuskin oli mukava ja pieni ja lämminhenkinen.

Muista kokousasioista voisi muutaman saman vielä todeta. Eli kokouksessa itseasiassa hyväksyimme myös tonttihintoja hieman tulevaa varten. Eli pian saamme myyntiin 15e/m2 -hinnalla Launosten Marjarinteen uudet tontit ja myös nyt myyntiin tulee kirkonkylän Viertotien varren lisätontit 20e/m2-hintaan. Jos niistä kiinnostusta niin kannattaa mahdollisimman pian olla kuntaan yhteyksissä- parhaat menevät varmasti pian päältä. Tonteista lisätietoa saatte varmimmin hallintojohtaja Karoliina Viitaselta. Valtuustossa siunasimme lisäksi myös tonttikaupan mikä tuo kuntaamme 16-17 uutta työpaikkaa kehitysvammapuolelle kehitysvammaisten asuntolaan, kun Eteva tai sen tytäryhtiö Uudenmaan Vammaispalvelut Oy rakentaa Lopelle uuden yksikön. Eteva kuntayhtymähän muodostui tämän vuoden alussa, kun Pääjärven kuntayhtymä ja Uudenmaan erityispalvelut kuntayhtymä yhdistyivät. Erittäin myönteinen juttu kunnallemme. Myös muutamia muita mielenkiintoisia hankkeita toivottavasti tässä vielä toteutumassa lähiaikoina. Pidetään niiden puolesta peukaloita pystyssä.

Mutta huomenna sitten aloitamme eduskunnassa äänestysrumban. Todennäköistä on että ei yksikään opposition miljoona ja miljardiesitys läpi mene, mutta äänestää ne kuitenkin täytyy. Aikamoista puuhaa. Sekin.

Kommentit