Maanantai, 13.03.2006

Blogi, tiistaina 14.03.2006

Eilisillan kunnanhallituksen iltakoulu oli loistava. Vs. sivistystoimenjohtajamme Jukka Mursula esitteli koulutilannetta ja sen tulevaisuutta ja täytyy kyllä kiittää Jukkaa. Hän on mies paikallaan. Selvittää, esittelee ja ”kyselee”. Tuo siis asioista laajasti eri näkökulmat esille ja on työssään perusteellinen. Hänenlaisia virkamiehiä on helppo tukea ja arvostaakin.

No mitä sitten hänen esityksensä antoi. Aiheena oli kouluasiat tulevaisuudessa ja yhteisymmärrys oli vahva. Päätöksiä ei tehty kuin ainoastaan yksi. Kunnanhallitus päätti yksimielisesti periaatteellisena kantana, että alakoulujen luokat jaetaan jos maksimi oppilasmäärä 27 täyttyy. Joustoa malliin tuli sen verran, että ylittävä muutto sallitaan 27 yli kuluvan lukuvuoden, mutta sitten tulevana syksynä luokka jaetaan automaattisesti ilman uusia päätöksiä. Tämä takaa sen, että muuttavat perheet saavat lapsensa halutessaan lähikouluun jne. Päätös löytyy pian varmasti myös kuntamme netti sivuilta www.loppi.fi kohdasta päätökset.

No mitä sitten tapahtuu kyläkouluille? Ei mitään ihmeellistä. Ne jatkuvat ja elävät ja kehittyvät kylänsä mukana. Päätös koulun 20 oppilaan minirajasta on voimassa ja sen kanssa eletään. Annetaan siis kyläkouluille työrauha on minun mielipiteeni. Toivotaan, että kyliltä löytyy tontteja uusille perheille ja näin kylät lähtisivät kehittymään edelleen.

Rakentava kokous oli kaiken kaikkiaan. Keskustelu oli vilkasta ja hyvää ja sellaista minä kaipaankin.

Niin mitäs tänään. Tänään aamulla mieluisia uutisia. Kokoomus on noussut Keskustan ohi maamme toiseksi suurimmaksi puolueeksi. Asia ilmenee Helsingin Sanomien tuoreessa tutkimuksessa. Jyrki Kataisen vahva työ ja Sauli Niinistön antama tuki antaa siis hyvää nostetta…

MTV3 nettisivut:
Kysely: Kokoomus ohitti keskustan
14.03.2006 03:59

Kokoomuksen kannatus on noussut nyt korkeammalle kuin viiteen kuuteen vuoteen.

Jos eduskuntavaalit pidettäisiin nyt, olisi kokoomus tuoreen kyselyn mukaan voittaja edellisiin kevään 2003 vaaleihin verrattuna. Kokoomus olisi Helsingin Sanomien teettämän kyselyn mukaan voittaja todennäköisesti keskustan kustannuksella.

Kyselyn mukaan suomalaisista 22,5 prosenttia äänestäisi kokoomusta ja 22 prosenttia keskustaa. SDP:n kannatus on 28,5 prosenttia. Keskusta jäisi täten kolmikon hännille. Vuoden 2003 eduskuntavaaleissa keskusta oli suurin puolue.

Keskustan kannatus on laskenut vuoden 2003 vaaleihin verrattuna 2,7 prosenttiyksikköä, kun taas kokoomuksen kannatus on noussut lähes neljä prosenttiyksikköä. Kokoomuksen kannatus onkin nyt korkeammalla kuin viiteen kuuteen vuoteen.

Kyselyyn haastateltiin kaikkiaan 2814 ihmistä 6. helmikuuta ja 9. maaliskuuta välisenä aikana.

—-

Tänään illalla on sitten Lopen kokoomuksen Kevätkokous. Kokouksessa on esillä myös eduskuntavaalit ja silloin jos kokous niin päättää minut nimitetään jäsenäänestykseen ehdokkaaksi.

Itse olen ajatellut tilannetta niin, että Riihimäen Seutukunnalta peliin tulee lopulta vain yksi kokoomusehdokas. Jäsenäänestys käydään ensin ja sitten on lopullisten päätösten aika. Tämän aamun Aamupostissa Riihimäen demarien Jorma Höök puhui samasta asiasta oman puolueensa osalta ja näkemyksemme on yhtenevät. Alueellemme on parasta, että mukana on yksi ehdokas/ puolue. Näin takaamme parhaat mahdollisuudet saada Riihimäen Seutukunnalle myös kansanedustajan suurista puolueista. Aika usein tuon Jorman kanssa ajatukset kohtaavat vaikka olemmekin eri puolilta. Päämäärämme eli menestyvä Riihimäen seutukunta on kuitenkin varmasti se meitä yhdistävä tekijä vaikka puoluetaustoista eroja löytyykin.

Nyt Helsinkiin ostamaan huonekaluja Tv-studiolle ja sitten kokoukseen illaksi.

….

Löysimme Helsingistä Annan kanssa kivat kalusteet Enduro studioon. Sitten lounas ja nyt paperityöt illan kokoukseen.

….

Jäsenäänestysehdokkaaksi!

Lopen kokoomuksen kevätkokous pidettiin poikkeuksellisesti nyt Lopen kunnanvaltuuston istuntosalissa. Paikalla oli lähes täysi tupa ja tunnelma oli hyvä.

Yksi uusista – nuorista uusista kunnallisvaikuttajistamme Saija Grönholm veti kokousta ja oli ilo olla mukana hyvin johdetussa kokouksessa. Toisaalta minua lämmitti se, että Saija on lähtenyt näin aktiivisesti mukaan toimintaamme. Sellaisissa nuorissa Naisissa kuin Saija ja Eeva ovat niin on tulevaisuutemme. Ilo saada heidänlaisia mukaan joukkoomme ja keskeisille luottamushenkilöpaikoille!

Lista asiat menivät rutiinilla, mutta keskusteluakin käytiin mm. kunnan nykytilanteesta ja ajankohtaisista asioista. Paikalla oli mm. entinen kunnanhallituksemme arvostettu puheenjohtaja Raimo Rajaoja ja oli kyllä ilo kuunnella hänen rakentavia ja selkeitä mielipiteitä. Kokousväki muutenkin oli aktiivista ja keskustelu kantaaottavaa, mutta yhteishenkeen puhaltavaa. Saimme hyviä ohjeistuksia omiltamme eteenpäin.

Toinen suuri asia – ainakin minulle – oli kansanedustajaehdokkaiden jäsenäänestysehdokkaiden nimeäminen. Kokous Samppa Jaron esittämä nimesi minut ehdolle ja upeaksi yllätykseksi Samppa ja joukot halusivat jo tässäkin vaiheessa nostaa kuohujuomamaljan yhteiselle tavoitteellemme. Kiitos Samppa – oli kaunis ele – toivottavasti ei viimeinen kuohujuomamme.

Sitten esittelin tukiryhmäni ja lista täydentyi heti usealla nimellä. Kari Maunula ja Sirkku-Riitta Tarkkala Topenolta tulivat mukaan ja toivat tärkeää tukea sieltä ja yrittäjien rintamalta ja täytyy kyllä sanoa, että paljon lämmitti sydäntäni myös Maija-Leena ja Raimo Rajaojan mukaan lähteminen.

Itse asiassa Raimo on ollut se, joka minua on eteenpäin työntänyt. Muistan hyvin kuinka aikanaan kokoomuksen toiminnanjohtaja Jussi Kökkö tarjosi Lopelle piirihallituspaikkaa. Paikkaa ei täällä ollut ollut pitkään aikaan. Yhtäkkiä Raimo totesi, että se on Timon paikka. Jussikin oli hieman hämillään ja varmaan moni muukin, mutta niin minut valittiin ja pääsin aikamoisen hyvään kouluun todella nuorena luottamushenkilönä.

Siitä on sitten edetty pikkuhiljaa ja nyt jo takana valtuutettunakin kymmenisen vuotta. Pitkä aika, mutta opettavainen. Sellaiset tai tuollaiset nuoren eteenpäin tuuppaamiset ovat monesti ratkaisevan tärkeitä. Itse asiassa olen tuota Raimon oppia yrittänyt aina itsekin vaalia ja jokaisissa neuvotteluissa olen aina pitänyt myös nuorten puolta paikkajaoissa. Ja täytyy sanoa, että hyvin olemme onnistuneet. Mm. Eeva on lunastanut paikkansa 110 prosenttisesti, Saija on mukana täysillä kuten myös Riikkakin ja Nummelinin Anniina jne… Hienoja juttuja kaikki. Kaikkien pitäisi aina muistaa, että jos me haluamme jatkuvuutta niin pitää tehdä hyviä sekoituksia. Sellainen minusta on nyt kunnanhallituksemme ryhmä esimerkiksi. Riitta Nylund – aivan mahtava elämän kokemus, taloustieto ja elämisentaito ja fiksu kuin mikä, Eevan jo tiedämmekin ja Antti Rusi kokenut ja monessa liemessä keitetty yrittäjähenkinen perheenisä, joka tuntee pehmeetkin arvot paremmin kuin meistä moni. Keskustelua käymme – eri mieltäkin olemme – mutta yhteenhiileen puhallamme. Se on voimavaramme ja tehomme.

Vähän on sekava olo. Aikamoinen päivä. Kiitos tästä ja kauniita unia.

Kommentit