Maanantai, 02.03.2009

Blogi, maanantaina 02.03.2009

Tänään aloitamme aamusta uuden viikon kuntamme ns. vanhalla puheenjohtajiston kokouksella. Nykyisin puhumme valmistelevasta ryhmästä ja esillä tulevia asioita ja mm. maakauppoja ja yrityksiin liittyviä taustakeskusteluja. Olen erittäin tyytyväinen, että uuden hallituksen puheenjohtajamme Harri Nurmon kaudella saamme tällaisen toimijan jälleen pystyyn. On äärimmäisen tärkeää, että asioista käydään hieman taustakeskustelua jo ennen varsinaista päätökseentuloa. Tällainen erityisesti tarpeellista silloin kun yritykset etsivät esimerkiksi sijoittumispaikkaa eli sopivaa tonttia tai vastaavissa tapauksissa. Kun asiat etenevät niin sitten ne tulevat päätettäviksi mm. hallitukseen tai lautakuntiin aiheen mukaan.

Varsin erikoinen nokittelu nähtiin eilen keskustan ja SDP:n välillä. Pääministeri Matti Vanhasen ideoima eläkeiän korotus on saanut aikaan kovan vastustusryöpyn ja ehkä rimanalitus nähtiin eilen kun SDP:n varapuheenjohtaja Maria Guzenina-Richardson ryhtyi ”pojittelemaa” pääministeriä ja muita hallituksen ministereitä. En sitten tiedä kuuluuko tuollainen hyviin tapoihin. Sen tiedän, että jos joku olisi vahingossa kyseistä henkilöä tytöksi sanonut niin kohu olisi ollut valmis. Ja minusta aiheellisesti. Ei tuollainen tytöttely ja Guzeninan harrastama pojittelu kuulu politiikan kieleen. Asioita olisi paljon parempi oppia puhumaan asioina ja asiaperustein eikä tällaiseen tyyliin.

Nytkin peruslinja on vasta päätetty ja monta suurta kysymystä on vielä ratkomatta. Niiden työstämisessä tarvitaan ennen muuta hyvää keskustelua ja yhteistyötä ja sellaiseen pitäisi nyt olla kaikilla tuollaisen nokittelun sijaan haluja. Toivotaan, että niin käy.

Tänään aamusta nyt kunnantalolle valmistelevan ryhmän kokoukseen. Sitten päivällä yritysvierailu Hämeenlinnassa Kultakeskuksen tehtaalla ja illalla Hei me puhutaan ulkopolitiikkaa -kiertue Hämeenlinnassa Birgerissä kello 18. Paikalla kanssani puolustusministeri Jyri Häkämies ja juontajana illassa Lotta Backlund. Mutta nyt töihin.

….

Kello 14.55 ja juuri kotiin. Illalla vielä edessä tuo Hei me puhutaan ulkopolitiikkaa -tapahtuman Hämeenlinnassa, mutta sitä ennen töitä vielä. Aamulla kävimme kunnassa hieman läpi tulevia aiheita tai oikeastaan hieman enemmänkin. Nyt meillä koossa erittäin hyvä ns. vanha puheenjohtajisto ja näyttää siltä, että saamme asioita hyvin eteenpäin. Mm. yrityspuolella on lupa odottaa tapahtumia tänäkin vuonna ja jos hyvin menee niin enemmänkin. Katsotaan ja seurataan ja palataan aiheisiin kun ne julkisiksi.

Aamun parituntisen valmistelutapaamisen jälkeen sitten Hämeenlinnaan yritysvierailulle Kultakeskukseen. Yrityksen toimitusjohtaja Ilkka Ruoholan kanssa aikaa kuluikin ensin keskustellen ja sitten tehtaaseen ja taloon tutustuen. Tai voiko puhua tehtaasta – ehkä korutehdas. Tai jotain sinnepäin. Nimittäin uskomattoman valtavasti käsityötä edelleen jokaisessa lusikassa ja jokaisessa kynttilänjalassa ja sormuksessa. Äärimmäisen mielenkiintoinen vierailu ja hyviä kentän tuntoja mm. eläkeikäkysymykseen ja myös talouden taantuman ylipääsemiseksi. Näistä ammentaa usein paljon sitä parasta tähän omaankin työhön.

….

Kello 21.55 ja juuri jälleen kotona. Ilta siis meni tänään Olutravintola Birgerissä joka täyttyi jälleen kerran ääriään myöten täyteen. Sama tapahtui kun Sauli Niinistö vieraili paikassa ja tänään sitten Jyri Häkämiehen ja Hei me puhutaan ulkopolitiikkaa -kiertueen ansiosta. Tämä oli minulle ensimmäinen kyseisen kiertueemme tapahtuma ja odotukset täyttyivät hyvin. En uskaltanut odottaa tällaista väkimäärää, mutta toisaalta sama juttu on ollut ympäri maan. Meillä suomalaisilla on siis selkeä halua puhua nyt kun siihen vuosikymmenten jälkeen on oikeus ja mahdollisuus. Tänäänkin erittäin hyvää keskustelua niin kahden kesken kuin pienemmissä ryhmissä kuin myös Lotta Backlundin vetämissä yleisö + Häkämies -paneeleissa. Paneelit siis vedetään niin, että väki haastamaan ja keskustelemaan otetaan aina yleisön joukosta ja lisäksi muulla väellä on mahdollisuus esittää kysymyksiä ja kommentteja keskustelun lomassa. Toimii ja mainiota väittelyä ja pohdintaa ja mikä hienointa myös johtopäätösten hakemista. Uskon, että tälle uudelle konseptillemme on jatkossakin tarvetta ja käyttöä ja varmasti kuuntelu Korva-kiertueemme rinnalla tämä toimii muissakin aiheissa kuin ulko- ja turvallisuuspolitiikassa. Näin ehkä teemme. Uutta Suomessa.

Tänään juuri ennen illan ohjelman alkua kävin nurkan takana Hämeenlinnan Veripalvelussa. Kahden kuukauden luovutusaikaraja täyttyi juuri ja näin sopivasti onnistuin tällä kertaa hoitamaan mieluisan velvollisuuden. Itseasiassa tänään suunnittelimme myös omaa luovutus- ja infotilaisuutta eduskuntaankin ja katsotaan jos saisimme sellaisen vielä tänä keväänä aikaan. Aiheita ja keskusteltavaa riittäisi tälläkin saralla ja tuo luovutusjuttu samassa olisi aika hieno lisä. Teemme sen eteen heti huomenna työtä.

Kommentit