Loppi sai viidennen kunnanjohtajansa – Tärkeintä, että kunnanjohtaja sitoutuu uuteen kotikuntaansa

Blogi, maanantaina 29.01.2018

Tänään Lopen kunnanvaltuusto valitsi Lopelle uuden kunnanjohtajan. Valtuusto äänesti kunnanjohtajasta suljetulla lippuäänestyksellä niin kuin aina henkilövaaleissa. Vaalissa ääniä saivat valituksi tulleen Mikko Salmelan lisäksi myös Pekka Järvi.

Muutama tunnelmakuva Lopen kunnanvaltuustosta ja myös meidän Kokoomuksen ryhmäkokouksesta. Kunnanjohtajan lisäksi tänään valittiin myös Lopen uusi nuorisovaltuusto.

Nuorisovaltuutetut kokouksessa. NuVa:n puheenjohtajaksi valittiin Venla Hatakka.

Nuvalaiset esittäytyivät valtuustossa. Essi Joutsi aloitti jo toisen kautensa nuorisovaltuustossa.

Kokoomuksen aktiivinen ja hyvähenkinen valtuustoryhmä koolla.

Asioita on kivempi käsitellä ja päättää kun luottamus toisiin on hyvä ja keskustelukulttuuri meillä avointa kuten myös kokouksetkin. Tervetuloa mukaan!

Itse olisin tehtävään valinnut Pekka Järven, jolla hakijoista oli korkeimman perustutkinnon, lisenssiaattitasoisen koulutuksen, lisäksi myös ylivoimaisesti pisin ja laajin johtajakokemus. Lisäksi nykyisin Järvi on tehnyt vastuullisena johtajana ja rehtorina työtä lukiopuolella eli tältäkin saralta johtajakokemusta ja tuntemusta olisi ollut.

Tällaisessa valinnassa välillä painavat kuitenkin muutkin seikat kuin pelkkä koulutus, kokemus ja ansioituminen. Ja toiset arvostavat toisenlaista kokemusta ja toisilla painaa jotkut muut seikat ja osa haluaa vain olla periaatteesta toisia vastaan. Näin se on aina ollut ja näin se varmaan aina tulee olemaan.

Tänään lisäksi osa valtuutetuista jättikin lopulta valinnasta myös eriävän mielipiteen viikonloppuna julkitulleiden tausta-asioiden takia. Mutta kun enemmistö oli sitä mieltä, että Salmela on tehtävään paras niin nyt itse kunnioitan niin kuin aina demokraattisesti tehtyjä päätöksiä eli tälläkin kertaa totean, että valinta on tehty ja pulinat pois.

Salmela on luvannut muuttaa Lopelle asumaan ja se on tärkeää ja minusta kunnanjohtajan tehtävän hyvän hoitamisen kannalta myös välttämätöntä. Ja vaikka tänään Salmelan vasta toisen kerran tapasin niin minulle jäi hyvä kuva hänestä. Toivottavasti se kuva on myös oikea. Toki näissä tehtävissä aina myös puolenvuoden koeaikakin eli se on aina sellainen näytönpaikka ja yhteistyön sujuvuuden ja osaamisenkin suhteen hyvä malli. Valtuusto siis joka tapauksessa tarkastelee aina tekemiään henkilövalintoja puolenvuoden päästä valinnasta niin kuin kaikkia nykyisin tehtyjä valintoja eri tasoilla pitää kuntamme linjauksen mukaan tarkastella. Itse arvostan koeaikajärjestelmää todella paljon ja se on nimenomaan se näytönpaikka osaavalle ja hyvälle työntekijälle on sitten tehtävä kunnanjohtajuus tai mikä tahansa.

Tänään päivällä ennen kunnanvaltuustoa kävin vielä vierailulla ammattikoulullamme Hyrialla. HyRia syntyi joitain vuosia sitten kun talousalueellamme vajaa kymmenen toisenasteen oppilaitosta laitettiin yhteen. Tänään HyRia on yksi maamme arvostetuimmista ammattikouluista ja elänyt myös vahvasti ajassa uudistamalla mm. koulutustarjontaansa aina sen mukaan minkä alan osaajia ja tekijöitä on tarvittu.

Aikanaan sain itse toimia Hyriaa edeltäneen Riihimäen seudun ammattikoulun hallituksen varapuheenjohtajana ja nykyisin toimin ja olen HyRia:n hallituksessa varajäsenenä. Varsinkin tuo RAOL aika ja hallitustyöskentely oli opettavaista ja antoisaa aikaa. Sai laajan ja erinomaisen kuvan ja kokemuksen myös toisenasteen koulutuksesta ja oppilaitoksesta.

Myös tänään mielenkiintoinen vierailu Hyrialle toimitusjohtaja Pekka Vaittisen johdolla yhdessä hyvien kollegoitteni Päivi Räsäsen ja Aino-Kaisa Pekosen kanssa. Yhteistyötä ylipuoluerajojen tämäkin. Pääsimme myös tutustumaan erittäin taitavien ja fiksujen nuorten kosmetologiopiskelijoiden työhön. Mukava hetki nuorten kanssa.

Hyrialla vierailulla ja enpä tällaista ennen ollut kulkenutkaan. Mukava ja taitava keväällä kosmetologiksi valmistuva hyvinkääläisnuori laittoi kädet kuntoon. Kiitos paljon!

Ja tässä koko porukkamme vierailun jälkeen. Kiitos hyrialaiset!

Niin yksi nosto kotikunnan Lopen kunnanvaltuustosta vielä. Valtuutettu Riitta Joutsi-Hänninen teki hyvän valtuustoaloitteen millä halutaan varmistaa, ettei yläkoulun (yläaste) ryhmäkoot pääse suurenemaan kohtuuttomasti ensi syksynäkään. Esityksessä Riitta esitti 11 valtuutetun tukemana, että jatkossa jo 101 yläkoululaista jaetaan viiteen opetusryhmään. Toivottavasti saamme vielä muutaman valtuutetun lisää tätä tukemaan ja näin turvattua hyvät ja toimivat opetusryhmät yläkoulussamme jatkossakin.

Uskon ja toivon siis, että esitykselle löytyy vahva tuki sillä lapsiin ja nuoriin tehdyt panostukset tulevat aina moninkerroin lopulta takaisin. Monen muun valtuutetun tapaan allekirjoitin Riitan erinomaisen aloitteen itsekin.

Yritän huomenna palata hieman vielä presidentinvaaleihin ja sen tuloksiin. Nyt kiitosta tästä päivästä ja hyvää yötä!

Kommentit