Loppi sai oman villapaitansa – Loppilaiset näkyvät hienosti jo kylillä

Uutiset, torstaina 25.05.2023

Lopen oma villapaita – Loppilainen isolla L:llä – julkistettiin reilu vuosi sitten keväällä Santa Pirjossa. Parikymmenen hengen joukko aktiivisia loppilaisia oli aiemmin lähtenyt ideoimaan Timo Heinosen johdolla Lopelle omaa villapaitaa ja käsityösuunnittelija Veera Jussilan puikoilla paita syntyi.

Vanhassa kirkossa esiteltiin alkuun itse villapaidan lisäksi myös samaan Loppilaiseen kokonaisuuteen kuuluvat myssy, lapaset ja villasukat. Myöhemmin kokonaisuus täydentyi vielä Loppilaisella villatakilla ja pitkällä villamekolla.

Loppilaisen symboliikasta löytyy vanhan kirkon Pyhän Birgitan risti, Lopen perunankukka, perunakapan leima, viljaa ja myös vanhakirkon saarnastuolin koristekuvioita. Kahden alkuperäisen väriyhdistelmän lisäksi Loppilaisia on alkanut näkyä nyt kylillä mitä erilaisemmissa väreissä. Loppilaisia on tehty omissa lempiväreissä, partion väreissä ja monissa muissa. Karjalaista sukujuurta edustava Jarmo Laukkanen tilasi itselleen Karjalaisen Loppilaisen eli paidan karjalanväreissä. Niitäkin on nähty jo enemmänkin. Värejä yhdistellessä ei rajoja olekaan.

Yli 60 sivuista Loppilaisen ohjevihkosta on myyty omakustannehintaan jo pian 600 kappaletta ja suosiolle ei näytä olevan loppua. Ohjevihkosia on lähetetty postitse myös ympäri maailmaa ja myös valmiita Loppilaisia on nähty myös kuvissa eri puolilla maapalloa.

Oman Loppilaisen ohjevihkosen voi hankkia 10 euron hintaan Kartanoputiikki Punaisen tuvan Ruustinnan lankapuodista, Kampin Tilan Lankapuodista, Suskan Saviheinäpuodista, Pelto-Seppälän tilapuodista, Launosten Paajasen huoltoasemalta ja myös Lopen Apteekista.

Ei muuta kuin oma Loppilainen puikoille…

 

Kommentit