Lopen Talviklassikko muisteli legendaarista LHL:ää ja Kimmo Koukkua – Presidenttiehdokas Alexander Stubb Hämeen kiertueella

Blogi, lauantaina 20.01.2024

Loppi Hockey League eli LHL oli yksi hullujen ideoitteni tulos. Se syntyi aikanaan TOP-Klubi ry:n kanssa ja legendahan siitä syntyi. LHL oli monen talven iso juttu, mikä ylitti myös uutiskynnyksen Iltalehden urheilusivuilla. LHL-pomo ei voinut kuin levitellä käsiä, kun vesi oli vallannut ulkojään kaukalon. Hienoja muistoja paljon.

Tänään sitten kokoonnuimme jälleen muistelemaan LHL:ää. LHL:n perintöä vaalimaan syntyi aikanaan vajaa kymmenen vuotta sitten Lopen Talviklassikko. Vuonna 2014 pelattu Talviklassikko kokosi yhteen vanhoja ja tuttuja LHL-pelaajia ja tänään perinne sai jatkoa. Lopen Lätkän kanssa järjestimme uj:lla Talviklassikkotapahtuman, missä minun kokoama LHL AllStars sai vastaansa tämän päivän Lopen Lätkän harrastajalätkän porukan. Hauska matsi ja hienoja muistoja.

Mutta tunnelmarikkain hetki koettiin ennen peliä, kun hiljennyimme hetkeksi. Ystävämme ja TOP-Klubi legenda ja puuhamies Kimmo Koukku oli kaukalolta poissa. Kimmo kuoli puolitoista vuotta sitten yllättäen ja tänään, kun ensi kertaa olimme TOP-Klubin hengessä koolla, niin otimme kypärät ja pipot

pois ja vietimme hiljaisen hetken Kimmolle. Kokoamani LHL-joukkue pelasi pelin myös surunauhoin. Ja kun voitimme vielä pelin hienosti 6-2 runsaslukuisen yleisön edessä, niin eihän tätä olisi voinut tehdä paremmin Kimmonkin muistoa vaalien.

Tuolla Youtube -videolla hieman myös TOP-Klubi muisteloita. Ja ohessa vähän kuvia niiltä vuosiltakin.

Iso kiitos kaikille Talviklassikkoon osallistuneille. Perinteet ja muistot elävät.

Tänään päivään mahtui kuitenkin vähän töitäkin. Aamusta jo ennen ulkojäitä kiersimme presidenttiehdokas Alexander Stubbin kanssa Hämettä. Aamunavaus Forssassa ja sieltä sitten Hämeenlinnan Stubbillaan jne. Hienot tilaisuudet ja todella paljon väkeä liikkeellä. Tuntuu, että vauhti vain tässä koko ajan kiihtyy. Varsinkin Hämeenlinnan tilaisuudessa oli sellaista tuntua, että tässä on nyt näiden vaalien Ilmiö. Ilmiö isolla I:llä. Kaiken ikäisiä – paljon myös nuoria – tulee Alexin tilaisuuksiin ja haluaa nimenomaan tavata Alexin. Se on todella hieno juttu ja tärkeä merkki. Ja totta kai myös se, että mukana on väkeä ympäri Suomen niin kertoo siitä, että Alex on otettu todellakin ns. koko maan presidenttiehdokkaana vastaan. Tästä taitaa syntyä jotain todella hienoa ja uutta.

Itsellänikin jo kymmeniä tilaisuuksia takana ja kalenteriin tulee koko ajan lisää. Maanantaina sitten Hämeenlinnassa yhdessä ystäväni ja europarlamentaarikko Henna Virkkusen kanssa Stubbilassa ja matka jatkuu.

Tänään ajattelin illalla vielä käydä LionsClub MaijaStiinojen Villapaitailtamissa Loppi-Hovissa. Lopella on uskomaton villapaita noste myös päällä. Meidän oma Loppilainen -villapaita on noussut todellakin kaikkien loppilaisten ja vapaa-ajanloppilaistenkin omaksi paidaksi ja uskoisin, että tänäänkin niitä Hovissa nähdään monissa eri väreissä ja eri-ikäisten päällä. Juttu on sekin.

Kommentit