Lopen Nesteen Aamuparlamentissä klo 7.00-9.00

Blogi, keskiviikkona 17.10.2012

Huoltoaseman Aamuparlamentti.

Se on tuttu juttu varmasti monelle ja ympäri Suomen. Tänään kahvit tarjoaa Lopen Kokoomus. Itse käytännössä joka aamu piipahdan aamulla Nesteeltä hakemassa kahvin ja vaihtamassa tuoreet kuulumiset ja siitä se päivä lähtee käyntiin. Tänään Nesteen kahvilan yrittäjät tarjoavat kokoomuskahvit aamulla ja paikalla myös töihin suuntaavia ja muitakin meidän Lopen ehdokkaita. Kannattaa siis poiketa porinapöytään.

Vastaavat Aamuparlamenttikahvit on sitten huomenna torstaina Läyliäisten Nesteellä ja Launosten Essolla eli ST1:llä. Mutta tänään kun ennakkoäänestyskin alkaa niin Lopen Neste Laanolalla aamuparlamentin kokoomuskahvit.

Hieno aamu. Kello jo kohta kuusi ja lehdet jo luettu ja aamukahvia vielä kupissa. Tänään aamun ensimmäinen kokous Helsingissä on Valtion Liikuntaneuvosto. Vielä tänään emmem käsittele ensi vuoden liikuntarakentamisen rahoja, mutta tässä vielä ennen vuodenvaihdetta laitamme niitäkin rahoja alustavasti jakoon. Moni on kysellyt mm. sitä saako Riihimäen uusi jäähalli ensi vuodelle valtiontuen. Olen sanonut, että nyt on tärkeintä, että ensin kaupungin luottamushenkilöt linjaavat, että he jäähallin kaupunkiin haluavat ja sen jälkeen me väännämme sitten VLN:ssä tuon valtiontuen. Lupaan tehdä siinä kaikkeni jos kaupunki toivottavasti rakentamispäätöksen nyt asap tekee ensi vuodelle.

Ensi vuodelle toivottavasti saamme myös listalle Hämeenlinnan uuden urheiluhallin. Itseasiassa se olisi jo saanut tällekin vuodelle rahoituksen, mutta yksi paperi kaupungilta puuttui ja homma kaatui sitten siihen. Sellaista se joskus on. Mutta nyt olen varma, että sen verran asia on keskusteluttanut Hämeenlinnassakin, että nyt on virkamiehet paperitkin laittaneet kuntoon. 

Hämeeseen ja Päijät-Hämeeseen myös muutamia muita hienoja hankkeita valmisteilla ja pienempiäkin hankkeita mm. ratsastusmaneeseja ja liikuntatiloja. Mielelläni Valtion Liikuntaneuvoston jäsenenä näidenkin parissa autan ja tottakai isompienkin kuten vaikkapa Iitin Moottoriradan joka sekin nyt ottamassa hyviä askelia eteenpäin.

Pidetään siis Suomi liikkeessä näinkin.

Mutta nyt aamukahvit loppuun ja Lopen Nesteen Aamuparlamenttiin. Tule sinä puhemieheksi. Me osaamme olla myös hiljaa. Silloin muuten kuulee paljon paremmin 🙂

Kello 10.40 ja nyt jo eduskunnan työhuoneessa. Siis tänään aamukahvit ensin Lopen Nesteellä. Siellä Kokoomuksen Aamuparlamentti jatkui tänään aina kello yhdeksään asti ja pullakahvit maistuivat ja juttulensi. Kiitokset siis Nesteen kahvilan Teija ja Jarno Jokelaiselle kahvitarjoiluista ja kaikille mukanaolleille. Hieman uudenlaisia juttuja.

Huomenna nämä aamukahvit jatkuvat sitten Launosten ST1:llä ja Läyliäisten Nesteellä. Eli torstaina 18.10. klo 7-9 Aamuparlamentit Launosissa ja Läykässä. Ja katsotaan jos vielä ensi viikolla sitten pitäisi parlamentin Shellilläkin. Neuvotellaan.

Mutta Lopelta sitten jo ajoissa Helsinkiin. Valtion Liikuntaneuvosto jo nyt takana ja myös ympäristövaliokuntakin. Nyt onneksi kahvikupin mittainen tauko ennen ulkoasiainvaliokuntaa. Jaksaa jaksaa…

Istunnossa tänään vain perussuomalaisten varjobudjetti ensi vuodelle. Keskusta ei omaa varjobudjettia saanut aikaan. Aika yllättävä juttu ja osoittaa aika paljon sitä tilaa missä nyt heidän eduskuntaryhmänsä on ja puolue yleensäkin. Ja toisaalta sitäkin, että heidän julkisuudessa esittelemänsä erilaiset asiat lisäisivät niin paljon maamme velkataakkaa, että eivät todennäköisesti kehdanneet sitä paperille laittaa. Tai sitten kokonaisuus olisi vaatinut niin huikeita veronkorotuksia, että puolue ei kehdannut niitäkään esittää. Eli yhtälö ei näytä keskustalla toimivan ja silloin homma jää näin. Eli ei lainkaan varjobudjettia.

No perussuomalaisille tästä kisasta siis selkeä erävoitto oppositiossa ja näyttää siltä, että Timo Soini ja perussuomalaiset ottavat entistä selkeämmin itselleen johtavan oppositiopuolueen roolin. Ja näyttää siltä, että myös kuntapuolella perussuomalaiset entistä vahvemmin johdattelevat keskustelua ja vaihtoehtoa. 

Mielenkiintoisia aikoja elämme.

Helsingistä sitten Lopella ja illalla vielä Hyvinkäälle Kauppakeskus Willan avajaisiin. Kari Järvenpään ideoima ja pitkälle junailema Suomen 6. suurin kauppakeskus avaa virallisesti ovensa huomenna ja täytyy sanoa, että kun tänään hieman esimakua talosta ja kaupoista saimme niin huikea on Hyvinkään ylpeys. 

Itse uskon, että Willa tulee säteilemään koko talousalueellemme monella tavalla ja tottakai jo kymmenet ja kymmenet uudet työpaikat näkyvät ja kuuluvat niin tänne Lopelle kuin Riihimäelle ja Hausjärvellekin. Ja varmasti asiakasvirtoja tulee joka suunnasta.

Mutta huomenna kello 8.00 Willa aukeaa virallisesti. Ja edessä neljän päivän avajaisviikonloppu. Menkääpä käymään. Ja lisää kauppakeskuksesta ja mm. sen kaupat löytyvät täältä: Kauppakeskus Willa.

Eli onnea vielä Järvenpään Karille ja Hyvinkäälle. Tällaista sykettä Suomi nyt tarvitsee.

Ja toivottavasti tämä osaltaan antaa myös lisä sykettä tänne Hämeeseenkin. Hämeenlinnaan valmistuu pian uusi moottoritien päälle tuleva upea kauppakeskus ja toivottavasti Riihimäellekin saamme lisää investointeja. Yksi sellainen voisi olla Kauppakeskus Atomin Voimala. Jospa sinne nyt voisi syntyä se kulttuurin ja teatterin, elokuvateatterien ja tapahtumien keskus. Toivottavasti.

Ja siitä olen varma, että Häme kasvaa hyvin ja voi hyvin tulevaisuudessakin. Pidetään siis yhdessä rattaat pyörimässä.

 

Kommentit