Liikuntapaikkoihin pitää panostaa yhä lisää, kun talven ovat mitä on – Sisäliikuntatilan tarve kasvaa myös väestön ikääntyessä

Blogi, sunnuntaina 16.02.2020

Löysimme sen kadonneen talven lopulta onneksi täältä Keski-Suomesta. Himoksenkin talvesta toki iso osa keinolunta, mutta on täällä toki valkeaa muutenkin. Talvi saa liikkumaan jos vaan talvea on. Laskettelun rinnalla joka puolella on mahdollisuus hiihtää ja monissa paikoissa myös matkaluistella jos vaan säitä riittäisi, mutta kun ei riitä niin ikuinen marraskuu luo kasvavaa painetta sisäliikuntatiloille.

Kun meidän lapsuudessa ulkojäät ja kaukalo saivat lapset ja nuoret jääkiekkoilemaan talvisin niin nyt palloiluhallit pullistelevat salibandyn, fudiksen, käsipallon ja muun sisäliikunnan harrastajista. Myös kuntosalit ja ryhmäliikunta kasvattavat suosiotaan. Nyt onkin äärimmäisen tärkeää, että tiloja on lumettomassa tai epävakaisen sään Suomessa riittämiin. Sisäliikuntatilaa kaipaavat niin pallopelien harrastajat, mutta kaavassa määrin myös ikääntyväväestö ja he usein myös samaan aikaan tiloja tarvitsevat kuin koululaisetkin. Nyt pitääkin varmistaa, että ennaltaehkäisevälle liikunnalle on riittävät resurssit ja tilat ympäri Suomen. Ja näissä muuten tärkeää ennen muuta tilojen muunneltavuus ja uudelleen käyttökin esimerkiksi kakdenkymmenen vuoden päästä.

Minulla nyt talvilomaviikonloppu. Päivä jälleen mutkamäessä perheen ja rakkaan kummitytön kanssa. Aivan parhaita juttuja ja hetkiä.

Ja olihan se temppu minkä Kalle Rovanperä ja Jonne Halttunen tekivät rallin MM-sarjan puolella. Toinen MM-ralli WRC-autolla ja kolmossija ja samalla myös powerstagen voitto. Viimeisellä pätkällä ohi Sebastien Ogierista! Onko mestarin aika väistyä ja vaihtua? Onnea Kalle ja Jonne! Historian nuorin MM-rallin palkintopallimies!

Kommentit