Lauantai, 31.03.2007

Blogi, lauantaina 31.03.2007

Tänään vapaapäivä pitkästä aikaa. Tai oikeastaan kotipäivä paremminkin. Tänään ajattelin vastata muutamiin hallitusohjelmaa koskeviin tiedusteluihin. Hieman ajatuksiani siis siitä mitä toivoisin hallitusohjelmapohjaamme saatavan eri ministeriöiden alle. Työministeriön ja sosiaali- ja terveysministeriön jo vastasin loppuviikosta ja nyt sitten jatkan sitten opetusministeriön ja kauppa- ja teollisuusmenisteriön teknologiaosaston aiheilla. Mielenkiintoista työtä.

Tänään myös ehdin tavata muutaman hyvän ystävän joiden tapaaminen tässä kevään tai oikeastaan talven aikana jäi vähän luvattoman pienelle. Mutta tänään siis.

….

Vapaapäivä takana. Tai siis töitäkin aamusta näiden hallitusohjelmatoiveitteni ja kysymysten osalta, mutta sitten iltapäivällä vapaata. Tapasin pari ystävääni pitkästä aikaa ja nautin vain mukavasta kevätpäivästä.

Tänään saimme myös lopullisen tiedon, että Vihreät ovat valmiita hallitukseen ilman ns. kynnyskysymyksiä. Vihreät tavoittelevat hallituspaikkaa myös mahdollisesta porvarihallituksesta. Puolueen puheenjohtaja Tarja Cronbergin johdolla puolue päätti lähteä neuvotteluihin kompromissien linjalla ilman ennakkopäätöksiä. Samalla Cronberg kertoi puolueensa tavoitteet missä ei kantaa otettu suoranaisesti ydinvoimaan tai esimerkiksi Vuotokseen. Itse uskon Vihreiden nousevan nyt hallitusvastuuseen keskustan ja meidän sekä RKP:n kanssa. Näyttää vahvasti siltä, että KD:t jäävät nyt hallituksen ulkopuolelle. Mielenkiintoinen tilanne.

Mielenkiintoinen oli myös nyt paikkansa jättävän ulkoministeri Erkki Tuomiojan esiintulo uuden hallituksen ulkopolitiikan suhteen. Tuomioja totesi, että toivottavasti porvarihallitus ei tee nyt suuria muutoksia Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan. Itse toivon ainakin, että ulkopolitiikkamme muuttuisi ja tavoitteena olisi hyvät suhteet niin USA:han kuin Venäjäänkin. Katsotaan miten asiat etenevät.

Niin ja pakko hieman myös todeta aamun Lauantaiseurastakin. Vieraanahan oli puheenjohtajamme Jyrki Katainen, joka mm. toppuutteli keskustan intoa jakaa jo hallituksen salkkuja vaikka vasta käydään keskustelu hallituspohjasta. Katainen totesi, että Vanhasen jo nyt ennen hallitusneuvotteluja virittämä salkkuhuutokauppa on tahditonta. Katainen kummasteli samaa mitä minäkin viikolla eli sitä, että ensin Vanhanen toppuutteli meitä hallituspohjaspekulaatioista ja seuraavassa hetkessä itse on jo jakamassa salkkuja.

Mielestäni erittäin hyvä oli myös se, että Katainen nosti esille nyt ms. laittomat lakot. On syytä puhua myös vaikeistakin asioista. Asia vaatii minustakin selvitystä ja toimenpiteitä ja ennen muuta kolmikantaisesti asian ratkaisten.

Huomenna sukulaisia kylään ja illalla rakkaan kummityttöni Venlan 7-vuotissynttärit. Iso tyttö. Ja reipas. Aamusta ajattelin vielä ehtiä hieman mökillekin pihahommiin. Havut vaativat suojausta kevätauringolta ja myös hieman kuusia ajattelin vielä leikata. Puuihminen kun olen.

Kommentit