Lauantai, 30.07.2011

Blogi, lauantaina 30.07.2011

Tänään sain hieman aamulla sentään nukkua pidempään. Ysin jälkeen vasta ylös kun eilen Jokimaalla meni supererikoiskokeen ja EM Historic Rallyn selostusten kanssa pitkälti tämän vuorokauden puolelle. Kellon ympäri siis reilusti mentiin eilen ja juontoja ja liveselostamista riitti. Mutta hauskaa oli ja kertakaikkisen upeat päivät.

Meillä Hämeen puolella ralli on otettu vastaan erinomaisesti. Juttelin eilen Lahden seudun matkailun tuoreen toimitusjohtajan Raija Forsmanin kanssa ja hänellä oli paljon ajatuksia rallin suhteen tulevaisuuteenkin. Ensi vuonna kilpailu jatkuu samalla tavalla yksipäiväisenä meillä Päijät-Hämeen ja Kanta-Hämeen puolella ja täytyy tavoitteeksi laittaa että jatkossa saisimme esimerkiksi jo torstain rallin avauksen vaikkapa Jokimaalle. Ainakin eilinen näytti sen, että erikoiskoe oli paljon Jyväskylän Killeriä toimivampi ja väkeä hyvin liikkeellä ja tilaa kasvaakin. Pari päivää siis jatkossa Hämeessä olkoon tavoitteemme.

….

Lopelta kantautui eilen myös hyviä uutisia. I love Loppijärvi -kampanjan ensimmäisillä tuloilla tehtiin perjantaina isot niitot Läyliäisten uimarannan alueella ja siellä koneineen kaislaa keräämässä myös kampanjamme vetäjistä Jarmo Laukkanen ja Juha Majasalmi. Niitot hoiti tavanmukaan ammattitaidolla Sajaniemen osaavat miehet Kari Kuparisen johdolla. Sovimme jo jatkoakin eteläisen Loppijärven niitoille ja ensi viikolla niittoja myös sovittuna Kirkonkylän puolelle. Paikkoja voi hyvin tarjota niitettäväksi ja idea siis se, että kenenkään omia ns. mökkirantoja ei kampanjan rahalla niitetä vaan käytetään tätä rahaa nyt ns. yleisten alueiden ja mökittömien ja talottomien rantojen niittoon. Niissäkin työtä riittää ja jokainen sitten hoitakoon itse oman lähirantansa. Eikös se ole aika hyvä työnjako.

Kampanjamme ensimmäinen kesä on ylittänyt kaikki odotukset. Rahaa on kaksivuotinen keräys tuottanut nyt jo ensimmäisinä kuukausina erinomaisesti ja koko ajan tulee uusia haasteita. Haimme keräykselle nyt alkuun poliisiviranomaisilta kaksivuotisen paikallisen keräysluvan, mutta jo nyt on suunniteltu, että keräyksestä voisi tehdä jatkuvankin perinteen. No katsotaan sitä sitten ensi suven jälkeen. Miten homma on edennyt ja miten sen siivet kantaneet. Mutta ideoita on ihmisiltä tullut valtavasti. On toivottu tietynlaista tukisoutelua järvelle. Ei siis mitään Mommilan tai Sulkavan kisaajaa eikä edes sinnepäin vaan vain sellaista leppoisaa yhteistä soutelupäivää joka voisi toimia herättelijänä myös järvemme tilan eteen. On myös toivottu t-paitoja ja sen semoista kampanjallemme ja ne onkin jo päätetty ensi kesäksi teettää. Eli tehdään ja ideoidaan kaikkea. Tästä näyttää tulevan erinomainen yhteinen – kaikkien yhteinen – hanke kauniin mutta apua tarvitsevan Loppijärvemme pelastamiseksi.

Mutta nyt jatketaan rallin parissa. Ensin Paviljongille huoltoparkkiin ja sitten illalla taas mikrofonin varteen selostamaan. Palataan.

Ralli päätökseen. Onnea Sebastien Loebille voitosta ja koko kärkikolmikolle hyvästä kisasta. PowerStage Laajavuori huipensi hienon kilpailun ja sieltä meille jättipotti kun lisä-MM-pisteet keräsi erikoiskokeen nopein Mikko Hirvonen ja toiseksi korkeimmat pisteet kisassakin kakkoseksi ajanut Jari-Matti Latvala. Täytyy sanoa, että oli yksi urani upeimpia hetkiä selostaa Laajavuoressa vaikkakin flunssan ja supertiukan työtahdin rasittama ääni ei meinannutkaan millään kestää. No kärki vedettiin tunteella ja kovaa ja tunnelmaa riitti. Nyt työt tehty ja kolmen päivän huikea työrupeama minunkin osalta loppu. Kiitos ja kumarrus.

 

Kommentit