Lauantai, 13.05.2006

Blogi, lauantaina 13.05.2006

Lauantai 13.5. oli siis tiukka työpäivä Kouvolassa. Aamulla aikaisin aamupalalle Sokos Hotell Vaakunassa ja sitten kuvaamaan. Koko päivän teimme juontoja ja haastatteluja ja neljä kameramiestä tallensi tapahtumia. Illalla homma oli kello 17 valmis ja ajoin juuri kotiin. Nyt vielä muutama tunti taustatyötä huomista Motorforumia varten. Mukava työntäyteinen päivä.

Huomenna siis Motoforum, maanantaina Enduro ohjelma ja keskiviikkona tuo Kouvolan ohjelman edit eli kolme puolen tunnin erikoisohjelmaa tällä viikolla MTV3:lle.

Politiikassakin tänään siis tapahtunut. Vasemmistoliitto sai uuden puheenjohtajan Martti Korhosesta. Valinta ratkesi Tampereella pidetyn ylimääräisen puoluekokouksen toisella äänestyskierroksella. Korhonen sai ääniä 273 ja vasemmistonuorten ex-puheenjohtaja Paavo Arhinmäki 150 ääntä. Vaalin lopputulos oli kai hyvinkin pitkälle odotettu. Pienoinen yllätys varmaan kuitenkin oli punavihreän 29-vuotiaan Arhinmäen selviytyminen lopputaisteluun.

Vasemmistoliiton tavoitteena on puoluekokouksen mukaan paluu hallituspuolueeksi ensi kevään vaalien jälkeen. Uusi puheenjohtaja ei asettanut itse mitään kynnyskysymyksiä hallitukseen menemiselle, mutta lopulta yksi asiakynnys löytyi. Sellaiseen hallitukseen hän ei lähde, joka ilmoittaa vievänsä Suomen Natoon ilman kansanäänestystä.

Muuten Korhosen linja tulee noudattelemaan tuttua perinteistä tulonjaon ja työelämän problematiikkaa.

Mielenkiintoista aina seurata toistenkin puolueiden tapahtumia. Siimes oli hyvä ja osaava puheenjohtaja. Osaava on varmasti Korhonenkin, mutta varmasti jyrkempi ja punaisempi. Katsotaan.

Nyt työt tehty ja aika mennä nukkumaan. Huomenna aikainen aamu ja työpäivä. Ohjelmassa siis MTV3:sen Motorforumin koostaminen illaksi.

Kommentit