Kotikunnan päivä

Blogi, maanantaina 04.10.2021

Pitkästä aikaa ihan puhtaasti kotikunnan päivä.

Lopen päivä.

Aamusta ensin lyhyt tsekkaus kunnantalomme valtuustosalin uudistamiseen mm. kokoustekniikan ja kokousten striimausten osalta. Vasemmistoliiton Marianna Rautiainen teki joitain vuosia sitten aloitteen kokoustemme lähettämisestä suorana myös verkossa ja nyt korona-aika laittoi sitten tälle esitykselle vauhtia. Tavoitteenamme on, että jatkossa kaikki valtuuston kokoukset, mutta myös valtuustosalissa pidettävät kokoukset, infot yms. voidaan halutessa striimata suorana yksinkertaisesti helposti verkkoon. Tämä lisää tietysti merkittävästi osallistumismahdollisuuksia erilaisiin juttuihin ja esimerkiksi itse olen ajatellut, että jatkossa esimerkiksi Lopen Kyläkäräjille ja myös Vapaa-ajan loppilaiset -tilaisuuksiin voisi kaikki halukkaat päästä mukaan verkon kautta. No, tämä nyt etenee ja hyvä niin…

Sitten tunnin aamun kunnan puheenjohtajisto ja sen perään päivänmittainen kunnanhallitus budjetin ns. ensimmäisen luvun kanssa. Esitys ei siis vielä julkinen ja en luonnollisestikaan sen yksityiskohtiin voi mennä, mutta se täytyy sanoa, että erinomaisen hyvässä yhteishengessä tämänkin päivän kokous meni. Isoja asioita pöydällä ja montaa eteenkin päin tänään ja uskoisin, että saamme aikaan hyvän ja tasapainoisen kokonaisuuden ensi vuodenkin talousarvioksi. Ensi vuotta Lopelle tietenkin värittää kaksi todella isoa investointia, kun uuden Liikuntahallin ja Läyliäisten Paloaseman rakennushankkeet lähtevät liikkeelle vielä loppuvuodesta. Ne siis kuitenkin leijonanosin ajoittuvat ensi vuodelle ja työllistävät kuntaammekin paljon. Ja myös ratkaisua vanhustenhoidon tulevaisuuden hoivapaikkoihin etsitään ja nekin tulen soten takia välttämätöntä ratkoa jo ensi vuoden aikana ennen vuoden 2023 alkua. Nykyinen vanhustenhoidon Eedilämme on rakennettu 70-luvulla eikä enää täytä 2020-luvun edes lainsäädännön edellyttämiä vaatimuksia. Katsotaan miten asia saadaan ratkaisua ja palataan siihen sitten, kun palaset siinä asennossa.

….

Mutta nyt kello 18.02. Tänään vanhemmillani jo 51. hääpäivä. Kävin viemässä pienen kimpun Äidilleni ja joimme Isän kanssa munkkikahvit. Suurin niistä on rakkaus.

Kommentit