Kokoomus valitsee uuden puheenjohtajan – ”Valinnan jälkeen pulinat pois”

Blogi, lauantaina 11.06.2016

Tänään on tärkeä päivä. Kokoomuksen puoluekokous valitsee aamupäivän aikana täällä Lappeenrannassa uuden puheenjohtajan alkavalle kaksivuotiskaudelle. Olen tapani mukaan avoimesti ja rehellisesti kertonut oman suosikkini puolueemme johtoon. Olen yli 20 vuotta ollut aina lojaali puoluetta kohtaan ja olen sitä tämänkin päivän jälkeen. Olen myös aina tukenut valittua puheenjohtajaa valinnan jälkeen ja niin tulen tekemään nytkin vaikka paikallislehtemme Aamuposti minua on tästä arvostellutkin. Omiin toimintatapoihini kuuluu se, että valinnan jälkeen pulinat pois ja joukot yhtenäisenä valitun puheenjohtajan taakse ja tueksi. Näin toimin vuonna 2014:kin kun Jyrki Kataisen jälkeen kerroin kannattavani mielestäni silloin parasta ehdokasta seuraavaksi puheenjohtajaksemme. Kysyin jo silloin ystävääni Petteri Orpoa mukaan ehdolle mutta kun hän ei tehtävään silloin ollut käytettävissä ja Jan Vapaavuori oli niin annoin 110 prosenttisen tukeni hänelle kampanjavaiheessa. Kun valinta sitten osui toiseen ehdokkaaseen ja Alexander Stubb nousi puolueemme puheenjohtajaksi niin totta kai esitin valinnan jälkeen tukeni hänelle. Tämä Aamupostin toimittajia tuntuu edelleen harmittavan ja kaihertavan ja tuntuu, että heidän toiveissaan olisi ollut että olisin jäänyt ikuisiksi ajoiksi kiveksi kenkään ja harannut vastaan kaikkea mitä valittu uusi puoluejohto esittää ja tekee. Toki siitä olisi varmasti saanut mukavia otsikoita yms, mutta minun toimintatapoihini ei sellainen kuulu. Siksi kerroin välittömästi 2014 valinnan jälkeen tukevani valitun puheenjohtajan Alexander Stubbin työtä ja antavani kaiken osaamiseni ja työpanokseni yhteisen puolueemme käyttöön. Näin muuten tulen toimimaan tänäänkin kun valinta on tehty.

13417620_10154272449621670_6938622113688928392_nKoko nyt päättyvän puheenjohtajakauden olen siis tukenut täydesti puheenjohtajaamme ja koko puoluejohtoamme. Olen sen usein täällä kirjoittanut ja tuonut esille niin puheissani kuin kirjoituksissanikin. Vielä kevättalvellakin kirjoitin ja annoin myös julkisia lausuntoja missä tukeni kerroin ja myös tukeni hallitusohjelman toteuttamiselle ja eteenpäin viemiselle. Itseasiassa näin olen toiminut kaikkien esitysten suhteen tähän lauantai-päivään asti.

Kun muutama viikko sitten Petteri Orpo kertoi lähtevänsä nyt tavoittelemaan puheenjohtajan tehtäväämme niin annoin tukeni kampanja-asioissa hänelle. Minusta Petteri on ylivoimaisesti paras ja osaavin henkilö nyt johtamaan Kokoomusta kohti tulevaisuutta. Luottamus kokoomukseen tulee palauttaa ja se tapahtuu nöyrällä ja avoimella työnteolla. Tulen siinä työssä itsekin olemaan mukana kaikin mahdollisin keinoin. Toivon, että tänään puoluekokousedustajamme valitsevat puheenjohtajaksemme Petterin. Mutta jos valinta on Elina Lepomäki tai Alexander Stubb niin kerron jo nyt, että tulen antamaan tukeni tapani mukaan valitulle puheenjohtajalle valinnan jälkeen on se sitten kolmikosta kuka tahansa.

Tulen siis olemaan lojaali kokoomukselle seuraavatkin 20 vuotta. Hieno päivä tulossa ja puolueessamme demokratia toimii ja sitä itse kunnioitan.

Kokoomus!

Kello 16.40 ja Kokoomus on saanut uuden puheenjohtajan!

Onnea Petteri Orpo!

Aamulla heräsin jo normaalia aikaisemmin. Fiilis oli hyvä ja aurinkoinen aamu antoi odottaa hyvää. Päivästä tulikin mitä parhain ja Kokoomuksen, oman rakkaan puolueen, puoluekokous teki oikean valinnan ja valitsi Petterin puolueemme puheenjohtajaksi. Vaali oli ratketa jo ensimmäisellä kierroksella ja valinta jäi vain vajaan 10 äänen päähän ja toisen kierroksen vasta päästessä alkuun homma oli valmis. Kokoussalista käveli ulos ensimmäisten

Kokoomuksen uusi puheenjohtaja Petteri! Tämä on tärkeä ja iso päivä minullekin.

Kokoomuksen uusi puheenjohtaja Petteri! Tämä on tärkeä ja iso päivä minullekin.

joukossa kolmetoista kokoomusnuorta jotka ensimmäisellä kierroksella äänestivät Elina Lepomäkeä ja nyt äänestivät Petteriä. Homma oli siinä ja tuloksen lopullisesti valmistuttua voitto oli selvä ja reilu. Valtakirja on vahva ja kokoomus on saanut erinomaisen johtajan ja tekijän. Onnea Petteri.

Jollekin lehdelle tuossa totesin kun kyselivät ystävyydestämme ja yhteisen kansanedustajauramme alusta, että 2008 tai 2009 alkuvuodesta sanoin Petterille kerran eduskunnan takapenkissä, että mukana ollaan kun vain päätät lähteä puheenjohtajaksemme. Siitä kului siis nämä vuodet ja nyt siitä tuli totta.

Kiitos vielä myös Elina Lepomäelle erinomaisesta kampanjasta puheenjohtajakisasta ja keskusteluun pakottamisesta ja iso kiitos myös Alexander Stubbille kisasta ja ennen muuta kahdesta puheenjohtajavuodesta.

Petteri pyysi joukkoja ottamaan kampanjapinssit pois rinnoista ja laittamaan niiden tilalle kokoomuspinssit. Nyt siis yhdessä eteenpäin. Palaan tunnelmiin varmaan tässä vielä, mutta nyt Petterin kanssa pieneen juttuun. Palataan.

Kommentit