Kokoomus tekee välikysymyksen Rinteen hallituksen talous- ja työllisyyspolitiikasta

Uutiset, tiistaina 27.08.2019

Kokoomus tulee tekemään politiikan syksyn alkuun heti välikysymyksen pääministeri Antti Rinteen hallituksen talous- ja työllisyyspolitiikasta, jos hallitus ei budjettiriihessään päivitä talouspolitiikkaansa muuttuneeseen taloustilanteeseen sopivaksi. Kokoomus edellyttää Rinteen vasemmistohallitukselta myös kattavia työllisyystoimia budjetissa luvattujen menolisäysten kattamiseksi. Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Kai Mykkänen nosti talous- ja työllisyyspolitiikan huolen esille Kokoomuksen kesäkokouksessa Espoon Otaniemessä.

-Pysyvät käyttömenojen lisäykset voi tehdä vasta, kun rahat on hankittu, eli työllisyystoimista on päätökset tehtyinä. Joudumme heti budjettiriihen jälkeen tekemään välikysymyksen vastuullisen taloudenpidon laiminlyömisestä, jos hallitus ei kykene päättämään todennetusti työllisyyttä lisäävistä toimista. Edellytämme päätöksiä, jotka valtiovarainministeriön arvion mukaan kattavat työllisyyden nousulla budjettiin tehdyt lähes miljardin euron menolisäykset, totesi Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja kesäkokouksen avauspuheessaan Espoossa.

”Tämän hallituksen lähtökohta on se, että pysyviä menoja ei lisätä ilman, että on tietoja pysyvistä tuloista, eikä rakenneta tuulentupaa sillä tavalla, että työllisyysastepäätökset perustuvat joihinkin epämääräisiin oletuksiin, vaan niiden pitää olla valtiovarainministeriön laskelmien pohjalta varmistettuja lukuja, jotta niitä voidaan ottaa huomioon”, totesi vielä kesäkuussa eduskunnalle pääministeri Antti Rinne.

-Nyt on eduskunnan tehtävä valvoa, ettei hallitus tästä lähtökohdastaan itse lipsu. Tulemme oppositiossa toimimaan unilukkareina, jos hallitus nuokkuu työllisyyden vahvistamisessa. Kokoomus jättää hallitukselle välikysymyksen vastuullisen taloudenpidon laiminlyömisestä, jos hallitus ei budjettiriihen yhteydessä päätä sellaisista työllisyystoimista, jotka valtiovarainministeriön arvion mukaan kattavat budjetin menolisäysten vaikutukset.

Kokoomuksen kesäkokous jatkuu Espoossa maanantain ja toinen päivä menee Vantaan Heurekassa.

Kommentit