Kiitollisena ja nöyränä vastaanotin Vammautuneet Kriisinhallintaveteraanit ry:n Kilven – Ystäväni Pekka Jylhä ojensi kilven itsenäisyyspäivän aattona

Blogi, sunnuntaina 05.12.2021

Vammautuneet Kriisinhallintaveteraanit VKV ry:n hallitus myönsi minulle itsenäisyyspäivän alla yhdistyksen kilven. Yhdistyksen kunniapuheenjohtaja, kriha-veteraani, Pekka Jylhä ojensi henkilökohtaisesti arvokkaan ja arvostamani tunnustuksen itsenäisyyspäivän aattona minulle. Saamani tunnustus lämmitti mieltä, mutta ennen muuta lisäsi voimia jatkaa työtä Rauhanturvaajien ja kriishinhallintaveteraanien asioiden ajamisessa.

”Jos kruunu lähettää, se pitää myös huolta”

Vammautuneet Kriisinhallintaveteraanit ry:n kunniapuheenjohtaja Pekka Julhä luovutti Kilven tänään minulle itsenäisyyspäivän aattona.

Tästä lupauksesta pitää pitää kiinni nyt ja tulevaisuudessakin. Nämä naiset ja miehet suorittavat isänmaansa antamia tehtäviä ja silloin isänmaa kantaa heistä myös huolen pahimmillakin hetkillä. Yhtään sisko ja veljeä ei saa jättää. Vammautuneet Kriisinhallintaveteraanit ry:n tarkoituksena on nimenomaan auttaa ja tukea rauhanturva- ja kriisinhallintatehtävissä loukkaantuneita, haavoittuneita, vammautuneita ja sairastuneita sekä heidän tukijoukkojaan. Yhdistys toimii kokemusasiantuntijoina yhteistyössä Puolustusvoimien, Puolustusministeriön, Sosiaali- ja terveysministeriön, Valtiokonttorin, Rauhanturvaajaliiton ja Laitilan Veljeskodin kanssa. Yhdistyksen toimintalupaus on puhutteleva: Kipu, tuska, pelkotilat, ahdistus helpottaa – Vertaistuki kantaa kun et itse jaksa – Vaikeneminen EI ole kultaa!

Nöyrän kiitollisena sain tänään vastaanottaa tämän arvokkaan ja yhtenäisyyttä huokuvan VKV:n Kilven. Vammautuneet kriisinhallintaveteraanit myöntävät kilven kiitoksena ja tunnustuksena yhdistyksen vammautuneiden kriisinhallintaveteraanien eteen tehdystä ansiokkaasta työstä.

Hieno ja juhlava hetki Pekan kanssa. Mies joka on kestänyt paljon – liikaakin. Ja Pekan elämäntyötä ja tekemää ja kokemaan kunnioittaakseni olen luvannut tätä työtä jatkaa. Olen samalla puolella ja etenemme Suomi kylki edellä.

Kävin tänään myös Pekan kanssa Lopen Sankarihautausmaalla. Veimme sinne kynttilät. Sytytin myös yhden tänään erityisesti sotaveteraani Pekka Tarkkalan muistoksi. Pekan pitkä ja vaiherikas elämä päättyi viimeiseen iltahuutoon juuri itsenäisyyspäivän alla. Kiitollisena Pekkaa saamme muistaa ja hänen elämäntyötään.

Illalla Vanajanlinnan Linnan juhlat

Helsingissä Tasavallan presidentti Sauli Niinistön itsenäisyyspäivän vastaanotto peruttiin pahentuneen koronatilanteen takia. Linnanjuhlissa ei nykylainsäädäntö sallinut koronapassin käyttöönottamista ja näin ei ollut muuta mahdollisuutta kuin peruuttaa juhlavastaanotto. Onneksemme kuitenkin ravintoloissa koronapassi toimii ja näin tänään illallakin voimme kokoontua Hämeenlinnan Vanajanlinnaan juhlistamaan itsenäisyyspäiväämme. Upea ja juhlava tilaisuus mistä on tullut vuotuinen perinne.

Eli ei muuta kuin hyvää pakkaspäivää ja itsenäisyyspäivän aattoa.

Eläköön vapaa Suomen maa!

 

Kommentit