Keskusta valitsi ministerinsä Uudessa hallituksessa 12 naista ja 8 miestä

Uutiset, tiistaina 17.04.2007

Eduskuntavaaleissa niukasti, tappiostaan huolimatta suurimman puolueen aseman säilyttänyt, keskusta valitsi hallituspuoleista viimeisenä ministerinsä. Pääministeripuolueen ministerivalinnat eivät sujuneet yhtä jouhevasti kuin kokoomuksella. Keskustalaiset joutuivat nimittäin äänestämään useammasta salkusta. Keskustan ministerivalintojen jälkeen uuteen hallitukseen tulee peräti kaksitoista naisministeriä ja vain kahdeksan miesministeriä.

– Ei tästä huolissaan tarvitse olla. Itse olen aina ollut sitä mieltä, että valitaan tehtäviin osaavimmat ja pätevimmät. Nyt naisia löytyi tähän jakoon enemmän ja se sopii minulle, totesi kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen loppujen ministerivalintojen ratkettua.

Keskusta valitsi ulkomaankauppaministeriksi äänestyksen jälkeen Paavo Väyrysen. Väyrynen voitti äänestyksessä kansanedustaja Antti Kaikkosen.

-Keskusta päättää omista ministereistään. Ei ole tapana valintoja kommentoida. Tekoja tai tekemättömyyttä voi myöhemmin arvostella yli puoluerajojen, mutta annetaan uusille ministereille näytönpaikka, totesi Heinonen ja lisäsi, että äänestystulos toisinkinkin päin olisi saattanut aiheuttaa keskustelua.

Kauppa- ja teollisuusministeriksi nousee Mauri Pekkarinen, sosiaali- ja terveysministeriksi Liisa Hyssälä, alue- ja kuntaministeriksi Mari Kiviniemi, liikenneministeriksi Anu Vehviläinen, maatalousministeriksi Sirkka-Liisa Anttila ja ympäristöministeriksi Paula Lehtomäki. Lehtomäki jää kuitenkin pian äitiyslomalle ja keskusta teki samalla myös ratkaisunsa sijaisjärjestelyistä.

———

Sinivihreän hallituksen salkkujako:

Kokoomus
– Ulkoasiainministeri Ilkka Kanerva
– Valtiovarainministeri Jyrki Katainen
– Puolustusministeri Jyri Häkämies
– Asuntoministeri Jan Vapaavuori
– Peruspalveluministeri Paula Risikko
– Sisäasiainministeri Anne Holmlund
– Opetusministeri Sari Sarkomaa
– Viestintäministeri Suvi Lindén

Keskusta
– Pääministeri Matti Vanhanen
– Kauppa- ja teollisuusministeri Mauri Pekkarinen
– Sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälä
– Maa- ja metsätalousministeri Sirkka-Liisa Anttila
– Hallinto- ja kuntaministeri Mari Kiviniemi
– Ympäristöministeri Paula Lehtomäki
– Liikenneministeri Anu Vehviläinen
– Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paavo Väyrynen

Vihreät
– Työministeri Tarja Cronberg
– Oikeusministeri Tuija Brax

RKP
– Kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin
– Maahanmuutto- ja eurooppaministeri Astrid Thors

Kommentit