Keskiviikko, 28.12.2011

Blogi, keskiviikkona 28.12.2011

Huomenta. Alla tiistain kohdalla edelleen päivittyvä osuus Lopen sähkökatkosta. Sitä kannattaa seurata sieltä ja välittää tietoa eteenkin päin.

Yöllä saimme osaan kuntaa sähkön palaamaan, mutta edelleen laajoja alueita Pilpalassa ja Räyskälässä pimeänä ja kirkonkylälläkin Perintömäessä ja Mikonkaaressa alkoi jo kolmas sähkötön päivä.

Vedenjakelu alkaa sovitusti kello 9 Läyliäisten koululla (Koulutie 3) sekä Räyskälän leirikeskuksella (Räyskäläntie 670). Lisäksi 24/7 jakelupiste kunnan varikon ulkopuolella Ojajoenkaaressa (Ojajoenkaari 94)

Hätätilanteissa yhteyttä kuntaan niin puhtaan veden kuin lämmön yms. kanssa. Esimerkiksi päivystävään kiinteistönhoitajaan 040 330 6350. Ja minuunkin voi olla yhteyksissä. Järjestetään lämmintä tilaa ja lämmintä ruokaakin tarpeen mukaan.

Itse tässä aamusta odottelen nyt tuoreita tietoja kuntamme sähkötilanteesta ja suuntaan sitten raivaushommiin. Puita on paljon raivattavana.

Aamupäivä raivattu Pekkalassa tuulen tuhoja. Sähkölinjat edelleen sielläkin maassa niin kuin monessa muussakin paikassa täällä Lopella. Nyt lounasta ja sitten jatketaan. 

Jos joku Lopella tarvitsee vettä, lämmintä ruokaa tai agregaattia niin minullekin voi soitella. Olen käytettävissä kaikenmoiseen apuun. Koitetaan nyt yhdessä selvitä tästä sähkökatkosta.

Täytyy kiitosta antaa kuitenkin jälleen niille miehille ja naisille jotka linjoja tauotta raivaavat vaikka tiedän, että monen odottavan aika on pitkä ja hermot tiukoilla. Kiitokset myös kunnanjohtajallemme Karoliina Viitaselle joukkoineen esimerkillisestä työstä. Olemme pitäneet palavereja päivittäin ja toimenpiteitä on lisätty sähkökatkon pitkittyessä. Laajensimme myös hetki sitten viestintää myös paperilapputiedotukseen. Se vie aikaa, mutta nyt osaa alueista on jo laputettu ja tarpeen mukaan huomenna laajennamme työtä Länsi-Lopelle ja Etelä-Lopellekin. Eli sitä ennen välittäkääpä tietoa naapureille ja käykää vaikka kurkkaamassa, että naapurissakin pärjätään edes jotenkin ilman sähköä. Välitetään siis.

Kello 21.38 ja hetki sitten tuttavaperheeltä iltakahvilta kotiin. Pieni iltaretki tekikin hyvää pitkän päivän jälkeen. Iltapäivällä vielä metsässä hommissa ja hieman enemmän ovat työllistäneet nämä Lopen kunnan sähköasiat muutenkin. Puhelin on soinut koko päivän ja on tullut kysymyksiä, tietoa ja ideoita. Kiitos niistä. Itseasiassa puhelin on soinut jopa Karkkilastakin missä kiukkuisesti soittivat ja vaativat toimia sinnekin. Siellä ei kuulemma kukaan kunnasta vastaa puhelimeen ja kaipasivat apua. Meillä täytyy kyllä kiitosta antaa tuoreelle kunnanjohtajallemme Karoliina Viitaselle. Hän on joukkoineen tehnyt esimerkillistä työtä ja yhteistyömme on tässäkin toiminut hyvin. Puhelin ja tekstiviesti palaverejä olemme pitäneet aamusta aina yöhön ja tietoa on välitetty eri kanavilla niin radiossa, netissä kuin tänään myös paperilla pisimpään sähköttä olleille alueille. Ns. postiluukkulaputus jatketaan tarpeen mukaan huomenna jos ongelmat jatkuvat.

Alla siis edelleen päivitän tuota eilen avaamaani ”Sähkökatkoinfoani”. Siellä mm. tietoa miten sähköjä nyt saatu minnekin päin. Tämä palvelu siis rajoittuu nyt voimavarojeni puutteen takia vain kotikuntaani Lopelle. Olen pahoillani muiden osalta. En nyt pysty. Mutta tämän Lopen hoidamme ja muitakin alueita akuutin tarpeen mukaan. Yhteyksissä siis saa aina olla.

Nyt sähkökatko ja Tapani ja Hannu -myrskyt vieneet siis tilan aikalailla täällä blogissani. Ja muuten miehestäkin. Mutta meneehän ne vapaapäivät näinkin. Huomenna jatkamme.

 

Kommentit