Keskiviikko, 21.02.2007

Blogi, keskiviikkona 21.02.2007

Tänään pysähdymme Riihimäen vaalitoimistolla ja -vaalikahvilla puhumaan otsikolla Heinonen & Rautio (Harkimo). Paikalla siis lisäksi Hämeenlinnasta Sari Rautio ja Uusmaalainen kokoomuskansanedustaja ja -ehdokas Leena Harkimo.Tilaisuus alkaa ke 21.2. kello 11 ja kestää pari tuntia kahvin ja keskustelun lomassa siis aina kello 13 asti. TERVETULOA MUKAAN!

Eilen kiertueellamme puheenjohtajamme Jyrki Katainen otti kantaa myös SDP:n päivän aikana julkistamiin talous- ja työllisyyspoliittisiin linjauksiin. Katainen sai päivän aikana tietoa demarien esityksestä ja bussissa Katainen sopi Ylen tv-ryhmän kanssa tapaamisen Tuulokseen tai Lammille. Lopulta tv-haastattelu puoli yhdeksän uutisiin otettiin Lammin torilla hyytävässä säässä. Katainen totesi Yle:lle, että SDP:n esittämät asiat ovat merkittävältä osaltaan samoja, joiden toteuttamista Kokoomus on perännyt hallitukselta koko kuluneen vaalikauden ajan. Katainen ihmettelikin Lammilla, miksi SDP herää työmarkkinoiden kohtaanto-ongelmaan vasta nyt – juuri vaalien alla kun neljä vuotta olisi ollut hyvin aikaa asiaa hoitaa??

Katainen totesi mm, että SDP:llä on ollut koko kulunut vaalikausi aikaa puuttua niihin ongelmiin, joihin se nyt etsii vastauksia. Yrittäjien piiristä on jo pitkään kuulunut huolestuneita viestejä osaavaan ja koulutetun työvoiman saamisongelmista. Lisäksi Katainen totesi, että vielä viime joulukuussa eduskunnan budjettikäsittelyssä SDP vastustuksellaan kaatoi Kokoomuksen esityksen kakkosasunnon kulujen verovähennyskelpoisuudesta. Nyt helmikuussa tämä tavoite löytyy kuitenkin SDP:n tavoitepaperista.

Lopuksi Jyrki Katainen totesi kuitenkin olevansa pääosin tyytyväinen SDP:n ohjelman sisältöön. Puolueillamme on esimerkiksi yhteinen työllisyystavoite 100 000 uutta työpaikkaa ensi vaalikaudella ja Katainen totesikin, että tämä tavoite antaa hyvän lähtökohdan pohjustaa seuraavaa tulopoliittista kokonaisratkaisua ja siihen liittyviä valtion toimenpiteitä.

Keskusta asettanut tavoitteekseen vain 20 000 uutta työpaikka ja Jyrki Katainen totesi, että Keskustan tavoite vain 20 000 uuden työpaikan luomisesta seuraavalla vaalikaudella ei väestön ikääntyessä riitä turvaamaan edes nykyisen tasoisia hyvinvointipalveluita.

Mielenkiintoisia puheenvuoroja ja täytyy sanoa, että oli enemmän kuin mielenkiintoista saada matkustaa Kataisen kanssa samalla autolla tuo Laskiaistiistai. Oli mukava puhua asioista hieman laajemminkin ja puolen tunnin ja reilujenkin siirtymien aikana siihen oli kivasti mahdollisuus.

….

Tänään jälleen opiskelijoiden tukiryhmään uusi jäsen. Tällä kertaa Lahdesta. Sannalle tervetuloa mukaan. Kiitos myös runsaista kysymyksistä mitä alkuviikostakin olette lähettäneet. Eilen yritin niistä suurimpaan osaan jo vastata ja tänään vastailen loppuihin.

Nyt kuitenkin MTV3:sen neuvotteluun vaaleista ja sitten kello 11.00 Riihimäen vaalitoimistolle Leena Harkimon ja Sari Raution kanssa.

….

Kello 18.30 ja hetki sitten kotiin. Aamulla allekirjoitin tv-mainossopimuksen. Paljastamme kampanjamme yksityiskohdat myöhemmin, mutta mielenkiintoinen paketti on tulossa.

Kello 11.00 aloitimme Riihimäen vaalitoimistolla Heinonen & Rautio (Harkimo) -tilaisuuden. Vierainani toimistolla ja vaalikahvilallamme oli hämeenlinnalainen ehdokas Sari Rautio ja Uudellamaalla ehdokkaana oleva Leena Harkimo. Tilaisuus keräsi keskellä päivääkin mukavan osanoton. Kahvi, pullat ja suolainen piirakka maistui ja kahvikuppeja meni hieman yli 40. Aivan kiva määrä kun kyseessä oli vain parin tunnin lyhyt tilaisuus. Leena Harkimo kertoi hieman tunnelmista Uudellamaalla, kokoomuksen kampanjasta ja myös keskeisistä teemoista yrittäjyydestä, työstä ja korostaen liikunnan merkitystä meille ihan jokaiselle.

Tänään keskusteluissa kahvikupin ääressä vahvimmin oli ikäihmisten kysymykset. Olen erittäin huolestunut siitä, että moni eläkeläinen kokee, että heidät on unohdettu ja heitä arvosteta. Todella pysähdyttävää ja tietysti pitäisi kysyä miksi ei asialle ole tehty mitään? Tähän tietysti paras vastaaja olisi nykyinen maamme hallitus pääministeri Matti Vanhasen johdolla. No vastausta tuskin saamme, mutta toisaalta on mukava kuulla, että ikäihmisetkin hakevat nyt muutosta. Niin kuin Jyrki Katainen eilen totesi, että Usko, Toivo ja Rakkaus – niistä usko ja rakkaus ovat henkilökohtaisia, mutta toivoon voimme vaikuttaa. Toivoa siis paremmasta on nyt näissä vaaleissa.

Itse olen täälläkin loputtoman monta kertaa, mutta en liian montaa kertaa nostanut esille näitä asioita. Itse en voi hyväksyä ja ymmärtää sellaista asennetta ja puhetta missä ikäihmiset koetaan jollain tavalla ongelmaksi ja yhteiskuntamme rasitteeksi. Siis ihmiset jotka ovat kantaneet maastamme huolta vuosikymmeniä ja osa jopa henkensäkin uhalla. Eikö heillekin kuuluisi arvokas vanhuus? Minusta kuuluisi.

Itse panostaisin selkeästi enemmän ennaltaehkäisevään työhön liikuntamahdollisuuksiin, harrastusmahdollisuuksiin, mutta myös kotipalveluun. Tärkeässä roolissa tässä olisi myös vapaaehtoistoiminta. Sitä kannattaisi ehdottomasti tukea. Myös puolueemme tavoite yritysten antamien tällaiseen tarkoitukseen menevien lahjoitusten verovapaudesta on järkevä. Nyt kannattaisi tehdä kaikki se mitä viime vuosina on jätetty tekemättä.

Kaiken kaikkiaan Heinonen & Rautio (Harkimo) -tilaisuus oli kiva. Leena piti mainoksestamme. Kiitokset myös Raution Sarille. Sarin kanssa on kiva tehdä kampanjaa ja samalla sovimmekin, että teemme yhdessä vielä kolme päiväkierrosta – kaksi Lounais-Hämeeseen ja yhden Päijät-Hämeeseen ennen vaaleja. Ainakin.

….

Riihimäeltä ajoin vielä Hämeenlinnaan lounaalle ja tukijatapaamiseen. Tuohon aiheeseen palaamme myöhemmin. Nyt jälleen kotona. Tänään ajattelin mennä ratsastamaan, mutta kuinkas ollakkaan. Hevoset ovat kuulemma hiihtolomalle. Niinpä. Sellaista se elämä on.

Kommentit