Keskiviikko, 07.03.2007

Blogi, keskiviikkona 07.03.2007

Kokoomukselle selkeä voitto!

Tämä on otsikko jos on uskominen professori Roope Uusitaloa ja palkansaajien tutkimuslaitoksen tuoreessa Talous & Yhteiskunta -lehdessä julkaistua tilastollista ennustetta. Ennusteen mukaan puolueemme ottaa maalisvaaleissa selvän voiton ja nousee samalla maamme toiseksi suurimmaksi puolueeksi. Samalla Keskusta menettäisi asemiaan viime vaaleista selvästi ja myös SDP:n asemat heikkenevät.

Ennuste lupaa kokoomukselle peräti 23,8 prosentin kannatusta ja SDP:lle vain kahta kymmenystä suurempia kannatuslukuja ja keskusta jäisi reiluun 20 prosenttiin. Puolueemme siis kisaa todenteolla nyt myös suurimman puolueen paikasta.

Uusitalon Talous & Yhteiskunta -lehdessä julkaistussa ennusteessa mitataan yksinkertaisella laskelmalla talouskehityksen ja oppositioaseman vaikutusta vaalitulokseen. Talouskehityksen mittareina selvityksessä ovat edeltävän vuoden keskimääräinen työttömyysaste ja inflaatiovauhti. Mutta on hyvä muistaa, että vaalitulokseen vaikuttavat monet muutkin tekijät, mutta sama trendi siis tässäkin ennusteessa kuin muissakin tällä ja viime viikolla julkaistuissa. Niin ja tällä samalla mallilla onnistuttiin ennustamaan muun muassa myös keskustan vuoden 1991 paljon puhuttu veret seisauttava vaalivoitto ja myös porvarihallituksen vaalien 1995 tappio. Myös vuonna 2003 samalla tavalla tehty selvitys antoi oikean suuntaisia tuloksia vaikka keskustan vaalivoittoa ei silloin luvattukaan toteutuneen suuruisena. Eli mielenkiintoisia lukuja ja sen suuntaisia millaista viestiä myös toreilla ja marketeilla on ihmisiltä tullut. Hienoa.

Tänään ennakkoäänestys alkaa eli katsotaan miten käy ja miten äänestäjät lähtevät liikkeelle.

….

Tukiryhmä on kasvanut viime päivinä kovaa vauhtia. Tv-mainoksemme on nähty ja sen kautta kotisivuille on tullut paljon uusia kävijöitä ja myös tukiryhmäänkin.

Eilen ryhmä kasvoi jälleen viidellä uudella tukijalla. Tervetuloa mukaan! Nyt mukana 507 tukijaa ja uusimmat liittyjät:

6.3:
Lilli Järvinen, opiskelija, Lahti
Kari Rautanen, linjaesimies, Riihimäki
Mika Vänskä, psykiatrinen sairaanhoitaja, Hollola, Kukkila
Anja Orkola, kotitalousopettaja, Renko
Ida Juhonen, opiskelija Loppi

….

Tänään kampanja jatkuu aikaisin aamulla Päijät-Hämeessä. Ensin Hausjärvelle ja sieltä Heinosen Veikon kanssa Lahden torin maaliskuun kuukausimarkkinoille ja keskustan liikekeskuksiin. Iltapäivällä oman tutun Hämeenlinnan OKL:n vaalipaneeli kello 13-15 Hämeenlinnassa ja sitten illalla kampanjointia Hämeenlinnan, Janakkalan ja Riihimäen seudulla. Pitkä päivä siis jälleen luvassa.

Nyt liikkeelle ettei tule kiire. Aikaa on syytä varata nyt erityisen paljon, kun tiet sulama ja jäätyvien vesien takia yllättävän vaarallisessa kunnossa. Onneksi kaveri jälleen mukana autossa – mukavampi ja turvallisempi ajaa niin.

….

Kello 20.45 ja juuri kotiin. Päivä venähti jälleen yli 12 tunnin. Aamulla ennen kahdeksaa lähdin kohti Lahtea. Ensin Heinosen Veikko Oitista matkaan ja sitten Lahden kuukausimarkkinoille. 34 astetta lauhempaa oli tänään kuin helmikuun markkinoilla ja väkeäkin moninkertaisesti enemmän.

Tv-mainokseni oli jälleen huomattu ja moni tuli senkin tiimoilta juttelemaan ja hakemaan vielä korttiakin. Muuten tutut aiheet esillä eli minun kanssani juttelemassa paljon opiskelijoita ja nuoria ja sitten perheellisiä ja myös ikäihmisiä. Mukava aamupäivä Lahdessa. Kortteja meni jakoon toista tuhatta ja ensimmäinen 8000 kortin painos näin saatiin jakoon. Kortit siis jaettu käsipelillä eri tilaisuuksissa, tapahtumissa, toreilla ja marketeilla. Aikamoinen kasa.

Iltapäivällä sitten Hämeenlinnan OKL:lle vaalipaneeliin. Vanha oppilaitokseni oli kutsunut mukaan ja auditoriossa olikin mukavasti väkeä paikalla myös vanhoja tuttuja opettajianikin. Jälleen tuttuja aiheita esillä eli verotus, opintotuki, opiskelu, peruskoulu ja yliopistot. Kiitokset jälleen hyvästä paneelista.

Tänään muuten tukiryhmänikin kasvoi yhdellä OKL:läisellä. Entinen matematiikan didaktikkoni, kasvatustieteen tohtori Sinikka Lindgren ilmoittautui tukijoukkoihin. Sinikkaan tutustuin opiskeluaikana ja aikanaan hänhän oli erittäin vahvasti mukana Kristillistenkin toiminnassa. Hieno juttu, että nyt Sinikka haluaa tukea minua isossa haasteessa.

Mukaan myös tänään Janakkalasta kotoisin oleva nyt Iso-Britanniassa asuva Annika Rosenberg, loppilainen hammaslääkäri Tarja Matero ja hausjärveläinen ylikonstaapeli ja eläkeläinen Tuomo Kurki. Mukana nyt 511 tukijaa julkisessa tukiryhmässä.

Hämeenlinnan OKL:n jälkeen kävin Riihimäellä hakemassa uusia kortteja ja sitten kodin kautta uudestaan Hämeenlinnaan nyt Reskalla iltaa viettämään. Tavoitteenamme oli tavoittaa illalla kauppaan tulevat ihmiset ja toista sataa uutta korttia jälleen menikin jakoon.

Nyt jälleen kotona ja pakko mennä nukkumaan. Huomenna pitkä päivä ensin aamusta Lounais-Hämeessä, sitten Riihimäellä toimistollamme Kahvila Korva ja illalla vielä Hausjärven Oitissa tempauksemme yhdessä paikallisten kokoomuslaisten kanssa. Nyt siis nukkumaan.

Kommentit