Kansanedustaja ja puolustusvaliokunnan jäsen Timo Heinonen: ”EU:n ja Suomen varauduttava myös hybridihyökkäykseen lentokenttien kautta”

Uutiset, lauantaina 23.12.2023

Saksalainen Bildt uutisoi Putinin perustaneen uuden salakuljetuslentoyhtiön 22.12.2023

Kokoomuksen kansanedustaja ja puolustusvaliokunnan jäsen Timo Heinonen (kok) pitää välttämättömänä, että Venäjän hybridihyökkäys laajenemiseen ja siirtymisen lentokentille varaudutaan. Saksalaismedia Bild kertoi 22.12.2023, Putin perustaneen uuden salakuljetuslentoyhtiön. Uusi Southwind Airlines -lentoyhtiö perustettiin pian Venäjän hyökättyä Ukrainaan ja sen kotipaikaksi on merkitty Turkin Antalya.

-Tämä on aikalailla odotettua toimintaa Putinilta. Häneltä toki voimme odottaa ihan mitä tahansa. Nyt on vain tärkeä, että EU ja myös meidän omat viranomaiset tekevät riittävät toimet, joilla hybridioperaation siirto kansainvälisille lentokentille voidaan estää, totesi kansanedustaja Timo Heinonen, joka toimii myös eduskunnassa hallinto- ja turvallisuusjaostossa.

Bildtin mukaan venäläisomistuksessa olevan lentoyhtiön koneista kolme ​​ja suurin osa henkilöstöstä tulee venäläisen lentoyhtiön Nordwind Airlines. Valko-Venäjän viranomaiset ilmoittivat perjantaina, että turkkilainen tilauslentoyhtiö Southwind Airlines ottaa käyttöön suorat lennot Valko-Venäjän ja Turkin suurimpien kaupunkien välillä. Lentojen kerrottiin maksavan vain 700 Valko-Venäjän ruplaa eli noin n. 195 euroa.

– Bildt kertoi tuoreeltaan jo Puolan turvallisuusviranomaisten varoittaneet nimenomaisesti uudesta, järjestäytyneestä laittomasta maahantulosta Venäjän ja Valko-Venäjän kautta. On selvää, että Venäjä siirtää nyt hybridihyökkäystään lentokentille ja se tulee totta kai estää. Olen varma, että EU ja myös meidän omat viranomaiset ja ministeriöt löytävät tämän estämiseen keinot, totesi Heinonen ja edellytti ministeriöiltä toimia välittömästi sulun varmistamiseksi.

 

Kommentit