Jos nuoret saisivat päättää – Hämeen ykköspaikka nuorisovaaleissa lämmittää mieltä

Blogi, torstaina 16.04.2015

Yhdeksännen kerran järjestetyt Nuorisovaalit keräsivät uurnille yhteensä 59 403 nuorta. Alle 18-vuotiaat nuoret äänestivät 630 oppilaitoksessa ympäri Suomen. Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi ry järjestää vaalit yhdessä koulujen kanssa. Meillä Hämeessäkin nuorisovaalit järjestettiin ja eilen tulokset julkistettiin. Itse nousin Hämeen vaalipiirissä nuorten kärkeen yhdessä Päivi Räsäsen ja Eeva-Kaisa Lehtosalo-Lönnbergin kanssa. Tulos oli hieno yllätys minulle ja lämmitti todellakin mieltä ja loi uskoa myös tulevaan. Ja varmasti kertoo myös siitä, että olen tehnyt asioita oikein opiskelijoiden ja koulutuksenkin parissa ja olen varma, että myös työ liikunnan, urheilun ja kulttuurin, tanssin ja teatterien parissa, tässä näkyy.

cheek 9Nuorisovaaleissa 630 oppilaitoksen alle 18-vuotiaat oppilaat ja opiskelijat äänestivät eduskuntavaaliehdokkaita oppilaitoksissa järjestetyissä vaaleissa. Monesta koulusta sainkin eilen viestejä, että ääniä oli minulle tullut eniten tai ainakin paljon ja mukava oli, että monet nuoretkin laittoivat FB-viestejä tulemaan.

Nuorten valitsemassa eduskunnassa kokoomus sai paikkoja 43, keskusta 41, vihreät 30, perussuomalaiset 26 ja sosialidemokraatit 17.

Kiitos vielä nuorille! Lupaan ensikaudellakin olla nuortenkin edustaja!

Jo tänään aamulla yhdelle nuorelle vastasin opintotuesta. Itse olen ajanut mm. opintotuen vapaantulonrajoista luopumista. Tällä hetkellä opiskelijat ovat ainoa ryhmä jota rangaistaan työnteosta. Minusta riittävä peruste opintotuen saamiseen on se, että opinnot etenevät sovitulla aikataululla. Ja myös opintotuen asumislisä on kyllä jäänyt pahasti jälkeen jälkeen asumiskustannuksista. Opintotukea tulisikin uudistaa niin, että se mahdollistaisi täysipäiväisen opiskelun ja kannustaisi myös valmistumaan.

Itse olen myös allekirjoittanut Lasten ja Nuorten Kansanedustajan -huoneentaulun vuosille 2015-2019. Olen siis antanut lupaukseni nuorillekin. Huoneentaulun voi luke täältä: Huoneentaulu.

160415_HEINONEN_FoLe

Tänään suuntaan kiertueelle. Pitkä päivä edessä ja isompi tilaisuus sitten iltapäivällä Forssassa klo 15.30 alkaen. Pidän Jokioisten Leivän kahvilassa ulko- ja turvallisuuspoliittisen puheenvuoron. Ja toivottavasti sen päälle myös vilkas keskustelu. Tervetuloa mukaan!

Kello 20.30 ja mukava katsella välillä itsekin vaalikeskustelua. Ja tehdä se vielä ihan sohvalla. Ensimmäinen puolituntinen osoitti, että SDP:n Antti Rinne ei näytä pystyvän kenenkään kanssa tekemään yhteistyötä. Ulkopolitiikan keskustelu osoitti, että asiat ei ole hanskassa ja vaikka kaikki muut puheenjohtajat jopa oppositiosta ymmärsivät asian niin Rinne vänkäsi vastaan. Jos nyt gallupien lupaama punamultahallitus maahan tulee niin ennustan, että Juha Sipilän tähti lähtee laskuun nopeasti. Rinteen kanssa ei päätöksiin pysty hänkään ja saatikka Sipilän kanssa aivan eri linjoilla olevat keskustan konkarikansanedustajat ja puoluesihteeri Laaninen. Eilenhän Sipilä joutui oikomaan Laanisen ja monen keskustakansanedustajan puheita maakuntien verotusoikeudesta. Sipilän keskusta ei sellaista aja vaikka moni kansanedustaja heistä näyttää tällaista levittävän.

Hieman samanlainen on tämä eläkeläisten verotus. Sipilän johtama keskusta kiristää eläkeläisten verotusta ja heikentään eläkeläisten ostovoimaa vaikka moni kansanedustaja ja rivikeskustalainen muuta väittääkin. Ennustan, että Sipilälle tulee erittäin tukala paikka kun hän ryhtyy jakamaan ministeripaikkojaan. Ja kun vielä Sipilä on luvannut, että uudessa hallituksessa on vain 12 ministeriä, jos hän on pääministeri. Epäilen, että tämänkin lupauksen Sipilä rikkoo heti vaalien jälkeen.

Tänään kävin katsomassa Hurja-Eroa tallilla. Aamukahvit ja hevosjuttuja Hymiö smile Lauantaina Eero Jallun kanssa kovassa lähdössä Jokimaalla. Hyvältä näyttää. Ja jos vaikka ensi viikolla taas pääsisi ratsastamaankin...

Tänään kävin katsomassa Hurja-Eroa tallilla. Aamukahvit ja hevosjuttuja Hymiö smile Lauantaina Eero Jallun kanssa kovassa lähdössä Jokimaalla. Hyvältä näyttää. Ja jos vaikka ensi viikolla taas pääsisi ratsastamaankin…

Mutta katsotaan nyt vaalit ensin. Keskustan kannatus oli jo nyt jyrkässä alamäessä Ylen tuoreimmassa gallupissa. Myös SDP on laskussa. Sen sijaan kokoomus ja perussuomalaiset nyt hyvässä nousussa ja tästä tuleekin vielä hyvä kisa. Periksi ei anneta.

Tänään kampanjapäiväni vei tänään Lopen Vaalikahvilalta Tervakoskelle ja Hämeenlinnaan ja sieltä sitten Forssaan. 45 minuutin puheenvuoroni ulko- ja turvallisuuspolitiikasta tänään Jokioisten Leivän kahvilassa. Sieltä sitten Riihimäelle tiimini iltaan. Heltsu Hukkasen johdolla kahvilallani tänään hieno yrittäjyyden ja kivijalkakaupan ilta. Iso kiitos myös Derya Özgünille ja Susanna Penttilälle.

Huomenna sitten aamusta Hämeenlinnaan ja Goodmaniin. Illalla Iiron Viinasen kanssa kiertueella Hausjärvellä, Riihimäellä ja Lopella. Ja illalla vielä makkaragrillit kuumaksi. Nyt uutisten loput ja sitten vaalitentin jatkon pariin. Sohvalla vaan rennosti 🙂

170415_Heinonen_RAAPO

Kommentit