Inka Korhonen ja Timo Heinonen juonsivat AKK-Gaalan – Kimi Räikkösestä vuoden autourheilija

Uutiset, sunnuntaina 07.12.2008

Autourheilun kotimainen lajiliitto AKK-Motorsport ry järjesti tänään perinteisen Mitaligaalansa, jossa juhlistetaan ja palkitaan vuoden aikana menestyneitä autourheilijoita. Vaikka perinteisissä menestyslajeissamme ei mestaruuksia tänä vuonna tullutkaan, kerättiin kauden aikana kisavoittoja yli kymmenessä kansainvälisessä autourheilusarjassa. Tämä kertoo, että suomalainen autourheilu jyrää myös ulkomailla todella leveällä rintamalla.

Itämeren alloille palanneelle Drivers on the Rocks- Mitaligaalaristeilylle osallistui yli tuhat autourheilun ystävää. Perjantai-iltana järjestetyssä
palkintojenjakotilaisuudessa palkittiin kaikki kansallisen tason SM-mitalistit sekä muiden liiton arvosarjojen voittajat. Lisäksi palkittiin FIA:n kansainvälisissä arvosarjoissa menestyneitä suomalaiskuljettajia sekä jaettiin useita kierto- ja tunnustuspalkintoja. AKK Motorsportin Palkintogaalan juonsivat Tulusruudusta tuttu Inka Korhonen ja pitkään moottoriurheilun parissa mm. selostajana ja tv-toimittajana toiminut nykyisin myös kansanedustajana toimiva Timo Heinonen.

– Tottakai motorsportti jäi työnä huomattavasti pienemmälle kun pääsin hyvin vahvasti juuri moottoriurheiluväen tukemana eduskuntaan. Olen kuitenkin edelleen halunnut jatkaa yritystoimintaani ja kun AKK:sta pyydettiin juontajaksi niin en kahta kertaa miettinyt. Tämän väen eteen tuleminen on aina kunnia-asia, totesi Timo Heinonen ja kertoi tehneensä tänäkin vuonna toistakymmentä tv-ohjelmaa ja lukuisia juonto- ja selostustöitä mm. rallin SM-sarjaan.

– Kun tuonne metsään F-cupin kisaa katsomaan tai rallia selostamaan pääseen niin siinä on jotain. Niin ja tietenkin keväällä ensimmäinen ratakisa tai kartingkisa on aina odotettu, totesi Heinonen ja kertoi gaalan olleen juhlava ja palkittavia riittäneen.

Vuoden autourheilija -palkinnon sai jo toista kertaa peräkkäin Kimi Räikkönen, joka saavutti tänä vuonna pronssia autourheilun kuninkuusluokassa eli Formula 1:ssä. Kaiken kaikkiaan titteli on Räikköselle jo kolmas, ensimmäisen kerran hänet valittiin vuoden autourheilijaksi vuonna 2005.

Rallicrossin kolminkertaiselle Euroopan Mestarille Jussi Pinomäelle myönnettiin Tapio Wirkkalan suunnittelema Hans Laineen muistopalkinto, joka annetaan vuoden suomalaisen autourheiluteon kunniaksi.

Nuoren mestarin kiertopalkinto myönnettiin formulakuljettaja Valtteri Bottakselle, jonka kausi on ollut huikea. AKK-Motorsportin valmennusryhmään kuuluva 19-vuotias villähteeläinen Bottas voitti tällä kaudella Formula Renault 2.0 -sarjassa Euroopan pääsarjat. Nuorukainen teki tässä yksityyppiformulaluokassa historiallista jälkeä ollen kauden aikana paikoin täysin ylivoimainen sarjoissa, joissa ajavat ikäluokan parhaat kuljettajat maailmassa.

Vuoden karting-kuljettajan palkinnon pokkasi ansaitusti 15-vuotias Espoon UA:n kasvatti Aaro Vainio. Vainio voitti tällä kaudella kartingin KF3-luokan Euroopan Mestaruuden. EM-tittelin lisäksi AKK:n valmennusryhmään kuuluva Vainio ajoi mm. perinteikkäällä Monacon katuradalla ajettavan Monaco Kart Cupin voittoon. Tällaista menestystä ei aiemmin kukaan suomalaiskuski ole saavuttanut.

Vuoden pienoisautoilijaksi valittiin ura-autojen kaksinkertainen maailmanmestari, myös SM-kultaa napannut Matti Fyhr. Vuoden suomalaisen kartanlukijan perinteikkään palkintopokaalin sai parasta aikaa tuotantoautojen MM-tittelistä Juho Hännisen kanssa ajava Mikko Markkula.

Menestyneiden urheilijoiden ohella tilaisuudessa jaettiin myös liiton ansiomerkkejä sekä muita huomionosoituksia. Suomen ensimmäiselle F1-maailmanmestarille Keijo ”Keke” Rosbergille myönnettiin liiton kultainen Suurmerkki. Erityisellä Media-palkinnolla muistettiin MTV3-kanavan urheilupäällikkö Tatu Lehmuskalliota.

Kommentit