Henna Virkkunen Kokoomusnaisten johtoon

Uutiset, sunnuntaina 25.11.2007

Kokoomuksen Naisten Liitto valitisi uudeksi puheenjohtajaksi kansanedustaja Henna Virkkusen sunnuntaina Jyväskylässä. Virkkusen toimikausi on kaksivuotinen ja hän seuraa tehtävässä peruspalveluministeri Paula Risikkoa. Liiton varapuheenjohtajiksi valittiin Kaisa Kurikka Kotkasta ja Laura Rissanen Helsingistä.

Kannanotossaan Kokoomuksen Naistenliitton edustajakokous totesi, että syksyn palkkaratkaisujen myötä työ kohti naisten ja miesten samapalkkaisuutta on vihdoin alkanut. Epätasa-arvoisesta työmarkkina-asemasta johtuen naiset kärsivät edelleen pienemmistä palkoista, pätkätöistä ja heikommasta urakehityksestä kuin miehet. Kokoomusnaiset vaativatkin yhteisvastuuta työelämän epätasa-arvon purkamiseksi. Sukupuoli ei saa olla este uralla etenemisessä.

Kokoomusnaisten mukaan rohkeita poliittisia avauksia on uskallettava tehdä jatkossakin. Liitto totesikin olevansa tyytyväinen kokoomuksen tasa-arvopolitiikkaan ja kokoomusnaisten mielestä ei ole väärin puuttua vaikeisiin asioihin. Väärin on olla tekemättä mitään, totesivat kokoomusnaiset Jyväskylässä ja puheenjohtaja Jyrki Kataisen johtama tasa-arvopolitiikka saikin kokousväeltä täyden tuen.

Kommentit