Helsingin Sanomat: Kansa tahtoo porvarihallituksen

Uutiset, lauantaina 31.03.2007

Lauantaina Helsingin Sanomat 30.3. julkisti tutkimuksen mikä vahvistaa eduskuntavaalien kansan tahtotilaa. Helsingin Sanomien teettämän tutkimuksen mukaan suomalaista porvarihallitusta kannattaa nyt lähes puolet suomalaisista, kun vielä ennen eduskuntavaaleja punamulta oli selvästi suosituin hallituspohja.

– Vaalit paljastivat ihmisille nykytilanteen ja tarpeen muutokseen. Vaalien tulos jo kertoi tästä ja nyt selkeästi suurin osa suomalaista haluaa maahamme uudistuksia ja parannuksia, totesi kansanedustaja Timo Heinonen vapaapäivänsä keskellä.

Suomen Gallupin tekemän mielipidemittauksen mukaan keskustan ja kokoomuksen varaan rakentuvaa porvarihallitusta kannattaa nyt jo 49 prosenttia kansalaisista.

– Muutoshan on todella merkittävä. Vielä maaliskuun alussahan vain joka neljäs toivoi tätä hallituspohjaa, mutta nyt jo lähes puolet ovat muutoksen kannalla. Kun katsoo samalla mitä on tapahtunut punamullan suosiolle niin ei jää paljon kansan tahtotila arvailujen varaan.

Vielä ennen eduskuntavaaleja maaliskuussa keskustan ja SDP:n varaan olisi hallituksen halunnut rakentaa 43 prosenttia suomalaista, mutta nyt viime vaalikauden hallituspohjaan luottaa enää vain noin neljännes suomalaisista.

Nykytilanteessa keskustan ja kokoomuksen rinnalle ns. ”apupuolueeksi” suomalaiset nostaisivat mieluiten vihreät. Helsingin Sanomille tehty tutkimus tehtiin Suomen Gallupin toimesta 20.-29. maaliskuuta. Kyselyyn vastasi 1001 suomalaista.

Kommentit