Heinonen lisäisi taito- ja taideaineiden opetusta OSSI-verkosto pui tuntijaon uudistamista

Uutiset, perjantaina 19.02.2010

Kokoomuksen Osaamisen ja sivistyksen verkoston vuoden ensimmäinen seminaari järjestettiin eduskunnassa peruskoulun tuntijaon uudistustyön ympärillä. OSSI:n puheenjohtajana vuoden alusta aloittanut kansanedustaja Timo Heinonen totesi avaussanoissaan, että nyt on aika pohtia sitä, mihin suuntaan ohjaamme tulevaisuuden peruskoulua.

Seminaarin keskustelua alustivat opetusministeri Henna Virkkunen ja Opetushallituksen pääjohtaja Timo Lankinen. Tuntijakoa uudistavan työryhmän terveiset toi ryhmässä toimiva kansanedustaja, sivistysvaliokunnan puheenjohtaja Raija Vahasalo (kok.). Tilaisuus oli kaikille avoin, ja paikalla olikin runsaasti aiheen asiantuntijoita, niin opetuksen ammattilaisia, lasten vanhempia ja entisiä ja nykyisiä peruskoululaisia.

Seminaari antoi tuntijakotyöryhmän jäsenille evästyksiä siitä, millaista uudistusta kentällä toivotaan. Keskustelussa nousi esiin paljon ajatuksia tuntijaosta ja oppikokonaisuuksista, mutta myös yleisesti tiedosta, sen hallinnasta ja ihmisenä kasvamisesta.

– Tavoite on selkeä. Meidän tulee korjata edellisessä tuntijaossa tehdyt virheet muun muassa taito- ja taideaineiden sekä valinnaisuuden osalta. Mutta isompana tavoitteena on, että olemme tulevaisuudessakin PISA-tutkimuksissa vahva koulutusmaa ja tämän varaan voimme rakentaa tulevaisuuden osaamista. Työ jatkuu, kertoi sivistysvaliokunnassakin toimiva Heinonen.

Kommentit