F1 Boat Grand Prix keräsi Lahteen lähes 30 000 katsojaa – Timo Heinonen seurasi kotikilpailua perjantaina

Uutiset, lauantaina 13.06.2009

Formula 1 -veneiden MM-sarja jatkui Suomessa, kun hallitsevan maailmanmestarin Sami Seliön johdolla kilpailijat saapuivat Lahteen Vesijärvelle. Kalle Keskisen ja SpeedPromotionsin johdolla järjestetty osakilpailuviikonloppu onnistui hyvin ja kilpailu keräsi lauantain aurinkoisen päivän ansiosta upeasti väkeä. Kansanedustaja Timo Heinonen vieraili Vesijärven GP:ssä perjantaina yhdessä Ari Koivulan kanssa ja avausosakilpailukin keräsi jo hyvin väkeä.

– Tunnelma oli hyvä vaikka perjantain aika-ajo ei Samilta (Seliöltä) mennytkään aivan nappiin. Itse kisassa kuitenkin ajotaidot tulivat esille ja sijoitus parani mukavasti vaikka palkintopalli jäikin saavuttamatta, totesi Timo Heinonen, mutta kertoi olleensa iloinen, että lauantaina mestari palasi pienen tauon jälkeen jälleen korokkeelle.

Timo Heinonen kertoi seuraavansa aktiivisesti Lahden Vesijärven kunnostustoimenpiteitä ja myös sitä miten F1-veneet vaikuttavat järven tilaan.

– Juuri viime viikolla keskustelimme tästä ja seurantaa pitää tehdä. Ainakin nyt saamani tieto on sellainen, että vaikutukset eivät ainakaan ole olleet negatiivisia, kertoi Heinonen.

Heinonen kertoi ymmärtävänsä myös niitä puheenvuoroja joissa moottoriurheilu haluttaisiin kokonaan kieltää, mutta itse hän totesi kannattavansa moottoriurheilun kehittämistä vastuulliseen suuntaan.

– Esimerkiksi enduron MM-sarjassa on tehty erittäin kovia toimenpiteitä päästöjen ja äänimelun kuriin saamiseksi ja nämä toimenpiteet näkyvät myös sitten siviililaitteissa kun tekniikka motorsportissa kehittyy. En väitä, että moottoriurheilu luontoa pelastaisi tietenkään, mutta olen varma, että autoja tulee jatkossakin olemaan ja silloin on tärkeää, että niitä kehitetään vastuulliseen suuntaan, pohti Timo Heinonen.

Kommentit