Eduskunta 100 vuotta… Juhlaistunto vakiinnutti naisjärjestöjen valtionapuja

Uutiset, keskiviikkona 23.05.2007

Eduskunta juhli keskiviikkona 23.5. 100-vuotista taivaltaan juhlaistunnolla. Istuntoa seuraamaan oli kutsuttu kolmisensataa entistä kansanedustajaa, mutta myös sotiemme veteraaneja ja nuorisojärjestöjen edustajia. Juhlaistunnon avannut Eduskunnan puhemies Sauli Niinistö totesi puheessaan, että naisten ja miesten tasa-arvon tulisi näkyä nykyään jo kaikessa mm. niin maallisissa kuin hengellisissä virkanimityksissä.

Juhlaistunnossa eduskunta päätti yksimielisesti laista, millä vakiinnutettiin Naisjärjestöjen keskusliiton ja Naisjärjestöt yhteistyössä eli NYTKIS-yhdistyksen valtionavut.

– Tämä oli yksi askel työssä tasa-arvoisemman Suomen eteen. Toivotaan, että joskus olemme tilanteessa, missä ei omia naisjärjestöjä enää tarvita, totesi kansanedustaja Timo Heinonen tilaisuuden jälkeen.

– Oli upeaa olla mukana tässä tilaisuudessa. Tilaisuudessa missä oli mukan yli 300 entistä kansanedustajaa vuosikymmenien ajalta. Kokemusta, osaamista ja elämää, kiitteli Heinonen ja oli erityisen tyytyväinen, että pääsi tapaamaan juhlaistunnon jälkeen myös entistä eduskunnan puhemiestä Riitta Uosukaista.

TS

Kommentit