Ben Zyskowicz ja Timo Heinonen mukana – Kakku Keisari julkisti Suomen ensimmäisen luomutäytekakun

Uutiset, torstaina 18.04.2013

Kakku & Leipä Keisari toi ensimmäisenä Suomessa kevään juhlasesonkiin
kakun, joka täyttää Eviran luomuvaatimukset. Myös kakun muhkeat mansikat ovat
suomalaisia. Suomalaisen ruoan puolestapuhujana tutuksi tullut kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen oli mukana kakun julkistuksessa yhdessä suurena herkkusuuna tunnetun kollegansa Ben Zyskowiczin kanssa.

– Kakku & Leipä Keisarilta ottivat minuun yhteyttä, kun kaipailin tai oikeastaan ihmettelin sitä, että eduskunnassa syödään pääasiassa ulkomaisista raaka-aineista tehtyä ruokaa. Keisarilta tuli pian toimitus 100% suomalaista ruisleipää eduskuntaan ja sen perään kutsu osallistua luomukakun julkistamistilaisuuteen. Nappasin ystäväni Ben Zyskowiczin mukaan kun hänhän on aivan ehdoton herkkujen
asiantuntija. Benin diettikin on sellainen missä jätetään kaikki muu ruoka pois paitsi jälkiruoka, kertoi Timo Heinonen hymyssä suin.

Heinonen kertoi tilaisuudessa jättäneensä eduskunnassa hallitukselle esityksen joka tekisi ruuan alkuperämerkinnät jatkossa pakollisiksi niin leipiin kuin muihinkin ruokatuotteisiin. Myös ravintolat pakotettaisiin kertomaan ruokansa raaka-aineiden alkuperä.

– Kyllä tämä on minulle ihan periaatteellinen juttu. Minusta jokaisen pitää saada tietää mitä kaupassa tai työpaikkaruokalassa ostaa ja suuhunsa laittaa. Tämä palauttaa meidät kuluttujat sitten aidosti jälleen kuninkaiksi ruokamme suhteen. Nythän meille myydään usein aika hämäävästikin mitä sattuu, totesi Heinonen.

Kakku Keisarin kaikki tuotteet on tehty suomalaisista jauhoista ja raaka-aineista. Tänään julkistetun mansikkakakun raaka-aineet ovat myös luomua.

– Myymälässä Kruununhaassa kertoivat, että kakulla on myös varsin työllistävä vaikutus. Nimittäin Suomessa luomukermaa myydään vain kahden desilitran purkeissa. Siinä on muuten aikamoinen urakka kun pian kymmeneen kahvilaan ja myymälään kakkuja tehdää, hymyili Heinonen.

Yrityksen toiminta-ajatuksena on tuottaa tuoretta, lähellä tuotettua leipää ja muita herkkuja kotien lähellä jo varhaisen aamun tunteina. Kakku ja Leipä Keisarilla on jo kahdeksan omaa myymälää, jotka sijaitsevat Töölössä, Ullanlinnassa, Kruununhaassa, Sörnäisissa (tehtaanmyymälä), Kampin kauppakeskuksessa, Lippulaivan ja Granin kauppakeskuksissa. Huhtikuussa 2013 aukeaa Isoon Omenaan oma myymälä. Yrityksen omistavat vt toimitusjohtaja Stefan Lindberg, Tatjana Aminoff, Saga Forss sekä Dan ja Jaana Leinson.

Lisää yrityksestä ja sen tuotteista: www.kakkukeisari.fi

Kommentit