50. Kaloppi-ralli keräsi upeasti väkeä Lopen ja Karkkilan teille – LFT-Läysä avasi kautensa kotiturnauksella

Blogi, lauantaina 23.09.2023

50. Kaloppi-ralli ajettiin tänää Lopella ja Karkkilassa. Lopen UA:n ja Karkkilan UA:n yhteisen perinteikkään rallin keskuspaikkana oli nyt vuoroperiaatteella Loppi ja väkeä kylällä riittikin. Kilpailun lähtö ja maali olivat Lopen torilla ja sateen mentyä väkeäkin oli kivasti liikkeellä. Ja väkeä oli liikkeellä vielä enemmän pätkien varrella ja hienot rallit tiet kisa tarjosikin.

Lopen UA ja Karkkilan UA ovat yhteistyönä tehneet Kaloppi-rallia jo 1960-luvulta saakka.

Kari ”Lopen Seppä” Salonen oli tämän vuotisen Kaloppi-rallin suojelija ja lähettäjä. Ja totta kai 9. kertainen Suomenmestari oli paikalla Minillä.

Rallissa kisattiin Historic-rallisarjan pisteistä, mutta myös Vauhtivaari 2023 kisasta ja myös erittäin kovatasoinen nuottiluokkakin karkkilalaisten Juha Salon ja Juuso Nordgrenin johdolla. Karkkilalaiskaksikko kävikin hienon voittotaistelun, jonka lopulta vajaan parikymmenen sekunin marginaalilla korjasi konkari Salo. Janne Lindberg, Esa Hirvijärvi ja Kim Niemi kruunattiin vuoden 2023 Vauhtivaareiksi.

Ja toihan hienoon kisaan upean lisämausteen sekin, että kuskit matkaan lähetti legendaarinen Lopen Seppä alias Kari Salonen. Ja maalissa sitten vähän laskeskeltiin Suomen mestaruuksia, kun samaan kuvaan saatiin kisan voittanut Juha Salo ja Kari Salosen kanssa. Juha vei tässä vertailussa SM-kultakisassa voiton yhdellä 10-9. Aikamoisia mestareita. Legendoja molemmat.

Itse kävin päivällä vielä kuuluttamassa LFT-Läysän kauden avausturnauksen pelit Lastikassa. Avauspeli hattulalaisia vastaan oli tahmeaa ja taistelutasapeli siitä, mutta toisessa sitten Ilves raadeltiin oikein kunnolla ja peli keskeytykseen kolmannessa erässä maalein 1-13. Ihan kelpo avaus ja varmasti avausottelun myötä myös herättely läysäläisille.

Ja täytyy kyllä sanoa, että onhan tämä meidän uusi urheiluhalli vaan huikea. Tänäänkin Lastikassa avauspelissä paikalla noin 250 salibandyfania ja iltapäivälläkin lähemmäs parisataa. Salibandy liikuttaa siis katsomonkin puolelle.

Mukava tällainen vähän rennompi päivä tähän viikkoon. Huomenna sitten lupasin mennä kuulutushommiin Lopen Räyskälään, kun vuorossa on tämän vuoden Poronpolku. Tervetuloa siis Etelä-Suomen suurimpaan luontoliikuntatapahtumaan. Lopen upeat maastot kutsuvat patikoimaan ja lyhin reittimme on siis taitettavissa myös lastenrattaiden kanssa. Katsotaan millaisen sään aamu antaa ja päästääkö jälleen yli parituhannen patikoijan? Toivotaan niin.

Kommentit