Zyskowicz & Heinonen KESÄRUNDI jatkui – Asikkalassa ja Hämeenlinnassa riitti vilskettä sateessa ja helteessä

Uutiset, lauantaina 14.08.2010

Kansanedustajaystävät Ben Zyskowicz ja Timo Heinonen jatkoivat KESÄRUNDIAAN elokuun viikonloppuna Asikkalan Anianpellon Markkinoilla ja Hämeenlinnan Elomessuilla. Päivää väritti ukkoskuurot ja paahtava kasvihuonehelle, mutta se ei kaksikon menoa haitannut. Vain startti aamulla hieman viivästyi.

– VR:n teki taas tepposet ja aamun junat Helsingissä eivät liikkuneet ukkosmyräkän takia. Se viivytti hieman aamun liikkeellelähtöä Riihimäeltä, mutta kirisimme hyvin päivän aikana ja kun illalla ei ollut kiire mihinkään niin kampanjointia jatkoimmekin sitten illasta kolme tuntia suunniteltua pidempään, kertoi Timo Heinonen.

Asikkalan Anianpellon markkinoilla sadekuuro hieman laimensi väentungosta, mutta siitä huolimatta paikallisen kokoomuksen teltalla riitti väkeä ja juteltavaa niin valtakunnan asioista kuin Päijät-Hämeen uusikunta –hankkeestakin. Kokoomuslaiset keräsivätkin kuntalaisten ja alueen vapaa-ajanasukkaiden mielipiteitä siitä miten aluetta tulevaisuudessa pitäisi kehittää.

– Tottakai mielipiteet tällaisissa asioissa jakaantuvat aikalailla puoleen ja puoleen. Mutta kyllä kaikki olivat yhtämieltä siitä, että tärkeintä on laadukkaat peruspalvelut ja niiden turvaaminen tulevaisuuudessakin. Vasta sen jälkeen tulee se kuka saa istua missäkin valtuustonpuheenjohtajana tai kunnanhallituksessa, kertoi Heinonen keskustelujen sisältöä ja totesi, että nämä luottamushenkilöasiat eivät taida tavallisia kuntalaisia juurikaan liikuttaa.

– Kyllä se tuppaa olemaan niin, että me kuntapäättäjät näissä titteleissämme olemme kiinni ja koemme ne niin maailman tärkeimmiksi. Siinä usein unohtuu sitten se tärkein eli hyvinvointiyhteiskunnan tarjoamat peruspalvelutkin.

Sateen jälkeen ”kasvihuoneilmiötä” Hämeenlinnassa

Aamun auringon ja päivän sateen jälkeen iltapäivä oli Hämeenlinnan Elomessuilla kuuman kostea. Siirtyminen Päijät-Hämeestä Kanta-Hämeeseen jättikin sateen taakse. Elomessuilla väkeä riittikin sateen jälkeen ruuhkaan asti.

– No tämä on tuttu juttu. Elomessut vetävät aina aivan valtavasti väkeä ja juttukavereista ei todellakaan ole pulaa. Erittäin mukana oli jälleen olla mukana ja tässä tapatumassa riittää myös nähtävää ja koettavaakin, kiitteli Timo Heinonen.

Elomessuilla kaksikon lisäksi kokoomuksen eduskuntavaaliehdokkaista oli kampanjoimassa myös Sari Rautio ja Timo Saviniemi.

– Ensin olimme nelisen tuntia itse messuilla ja markkinoilla ja sitten vielä kiva tunnin lenkki kävelykatu Reskalle.

Zyskowicz & Heinonen KESÄRUNDI jatkuu vielä mm. Riihimäen Asematapahtumassa ja Lahden syyskuun Kuukausimarkkinoillakin.

– Ohjelmaa tässä piisaa. Kierretään ja tehdään nyt kun aikaa on. Ensi viikolla sitten linjaamme hieman tulevaa eduskuntaryhmämme kesäkokouksessa Porissa ja Raumalla. Sen jälkeen on hieman uuttakin kerrottavaa, valotti Heinonen tulevaa.

Kommentit