Kansanedustaja Timo Heinonen oli yksi Riihimäellä 18.4. järjestetyn talousseminaarin puhujista. Heinonen kävi puheenvuorossaan läpi Suomen talouden nykytilannetta ja pohti myös tulevaan ja kertasi maamme hallituksen toimia taloustaantuman haittojen minimoiseksi. Heinonen totesi, että valmiutta myös uusiin toimenpiteisiin pitää olla.
– Uskon, että vielä tarvitsemme uusia toimia. Tässä pitää elää ehdottoman vahvasti ajassa ja hetkessä. Mutta uskon, että vielä kun talous tästä kääntyy ylöspäin niin edessä on myös toimia menojen vähentämiseksi, pohti Timo Heinonen Riihimäellä HAMK:n auditoriossa järjestetyssä seminaarissa.
Heinonen totesi, että Suomi aloitti elvytyksen Euroopassa ensimmäisten joukossa jo orastavan taloushaasteen edessä ja toimenpiteitä on tehty jo neljässä eri paketissa. Tällä hetkellä Suomi on Euroopan kolmanneksi elvyttävin maan vaikka taloutemme haasteet ovat pienimpiä.
– On tärkeää, että nyt pystymme turvaamaan rahoitusta ja ylläpitämään sisäistä kulutusta, mutta myös tulevaisuuden uskoa pitää luoda. Siksi pidän erittäin myönteisenä esimerkiksi ratkaisua lapsilisien indeksiin sitomisesta ja myös ns. takuueläkkeestä, totesi Heinonen ja kertoi, että tällä hallituskaudella on tehty selkeästi enemmän toimenpiteitä erityisesti pienituloisten hyväksi.
– Olemme korottaneet kansaneläkkeitä enemmän kuin ennen, olemme nostaneet vähimmäispäivärahoja, korottaneet 15 vuoden odotuksen jälkeen opintorahaa, tehneet lukuisia parannuksia lapsilisiin jne, luetteli Heinonen toimenpiteitä, mutta piti tärkeänä, että mm. opintotukikokonaisuus nyt perataan huolella niin, että se ottaa huomioon paremmin perheelliset opiskelijat ja myös opiskelijoiden turvan sairastuessa.
Kansanedustaja Timo Heinosen lisäksi Riihimäen talousseminaarissa puhuivat myös EVA:n Risto EJ Penttilä sekä Rovaniemen kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Heikki Autto. Penttilä pohti omassa alustuksessaan erilaisia mahdollisuuksia miten ja mihin suuntaan maailmantalous tästä menee. Penttilän arvio oli suomalaisittain myönteinen ja kokonaisuutena sekoitus Euroopan ja USA:n sekä Aasian talouden kasvua. Penttilä puhui tulevaisuudesta neljän eri skenaarion kautta joista hän uskoi ns. Länsi luo nahkansa ja Kiinalaista kapitalismia -skenaarioiden toteutuvan.