Tiistai, 04.12.2007

Blogi, tiistaina 04.12.2007

Nyt viikon tiukimpaan päivään. Tänään riittää ohjelmaa. Aamusta nyt ensin Hyvinkäälle Hyvinkää-Riihimäen talousalueen kuntien hallitusten väliseen seminaariin, jossa käsittelemme kuntaliitosselvityksen esiselvitysten tuloksia ja mietimme mitä ne antavat ja miten niiden kanssa etenemme. Nyt siis pakko kiirehtiä eteenpäin. Sitten päivällä yksi tv-haastattelu, sivistysvaliokunta, täysistunto ja mm. vielä Valtion Liikuntaneuvoston kokous.

….

Tänään siis aamu alkoi Hyvinkään Rantasipi Sveitsimme jonne talousalueemme neljän kunnan Hyvinkään, Riihimäen, Hausjärven ja Lopen kunnanhallitukset ja virkamiesjohto olivat kokoontuneet kuulemaan kuntaliitosselvityksen esiselvitysten tuloksia. Päädyimme aikanaan kaksivaiheiseen malliin erityisesti alueemme maanlaajuisestikin erityisen rakenteen takia. Alueemme on yksi maamme nopeimmin kasvavista ja talousaluemuodostuu kahdesta vahvasti kasvavasta kaupunkikeskuksesta ja kahdesta jopa vielä nopeammin kasvavasta maalaiskunnasta. Lisäksi alueemme haasteena on nähtävä Hyvinkään ja muiden kolmen kunnan välissä kulkevat maakunta, sairaanhoitopiiri, toisen asteen ammatillisenkoulutuksen, vaalipiiri-, TE-keskus jne. -rajat. Haaste siis aikamoinen ja tämä on keskeinen kysymys kaksinapaisuuden rinnalla siinä miten asiassa voisimme edetä. Tänään illansuussa 15.45 on asiasta mediatilaisuus Hyvinkäällä ja hetki sitten annoin aiheesta tv-haastattelun myös Yleisradiolle. Palaan aiheeseen ja omiin mielipiteisiini lähiaikoina.

Nyt myös jo sivistysvaliokunta takana ja nyt hetki aikaa työhuoneessa paperitöille. Kohta täysistunto ja sitten siitä ohjelmaa eteenpäin.

Näin päivä pikkuhiljaa kohti loppua. Aikamoinen kiirepäivä onkin ollut. Juuri saimme vasta Valtion Liikuntaneuvoston päätökseen ja takana jo myös kolmisenkymmentä äänestystä täysistunnossa ja myös Politiikan Puhemyllyn nauhoitukset. Tänään sain myös mukavia uutisia, kun hallituspuolueet ottivat vakavasti vanhojen suomalaisten linnojen hätähuudon. Ensi vuodelle lisätään peruskorjausmäärärahaa mm. Hämeenlinnalle ja Olavinlinnalle. Asiastahan tein keväällä ministeri Stefan Wallinille kirjallisen kysymyksen ja nostin asian esille ja tänään itseasiassa ministerin näinkin ja kiitin ripeistä toimista. Hyvä näin. Myös esityksemme yliopistokeskuksille on menossa läpi. Asiastahan teimme talousarvioaloitteen aika reilulla allekirjoitusmäärällä. Hyviä uutisia nämä.

Kommentit