Siksi sydän on oikealla đź’™ – Hyvinvointimme rakentuu sellaisten ihmisten varaan, jotka astuvat rivistä eteen, uskaltavat unelmoida, eivätkä pelkää kantaa vastuuta tiukassakaan paikassa.

Blogi, lauantaina 23.01.2021

Kokoomus on Suomen suurin kuntapuolue. Kunnissa tehdäänkin meidän kaikkien kannalta ehkä tärkeimmät arjen yhteiset päätökset. Oma kotikunta päättää millaisia varhaiskasvatuksen palveluita on tarjolla, millaisia kouluja ja millaista opetusta ja onko kouluja yksi suuri vai useampia erilaisia. Oma kotikunta myös päättää kirjastopalveluista, liikunnan ja kulttuurin ja taiteenkin jutuista. Ja tietenkin isona sosiaali- ja terveyspalveluista neuvolasta vanhustenhoitoon ja lääkäristä hammaslääkäriin.

Jo muuten ihan siksi, on enemmän kuin tärkeää, että meillä on parhaat voimat mukana tekemässä näitä päätöksiä. Ei siis todellakaan ole yhdentekevää, kuka arkesi tärkeimmät yhteiset päätökset tekee.

Haluankin tänään Kokoomuksen Kuntavaalikampanjan avajaispäivänä haastaa juuri sinut miettimään kotikuntasi näitä asioita. Onko sinun asuinkunnassasi kaikki niin hyvin, että mitään ei tarvitse tai kannata muuttaa? Vai onko kuitenkin niin, että yhdessä voisimme tehdä enemmän?

Olisitko siis sinä valmis antamana pienen osan omasta ajastasi kotikuntasi hyväksi? Lähtemään ehdolle kuntavaaleihin huhtikuussa ja sanomaan samalla kyllä vielä paremmalle kotikunnalle? Tai tiedätkö jonkun hyvän henkilö kotikunnastasi tai vaikka naapurikunnastasi, joka sinusta pitäisi saada mukaan? Ilmianna siis itsesi tai kaverisi. Vaikka heti tänään.

Laita siis minulle viestiä vaikkapa sähköpostilla tai soita. Tai voit käyttää myös somen esimerkiksi Facebookin -kanavia yhteydenottoon. Tai sitten laita viestiä tuolta Kokoomuksen sivun kautta.

Tänään me starttaamme meidän Kokoomuksen kuntavaalikampanjan. Seuraa tilaisuutta suorana YouTuben kautta: Sydän on oikealla.

Esimerkiksi tällaisille asioille olemme Kokoomuksessa vuosien saatossa sanoneet KYLLÄ:

KYLLÄ: Maailman parhaalle koulutukselle, jossa on aikaa opettaa ja herättää lasten uteliaisuusoppimiseen.

KYLLÄ: Sujuvalle arjelle. Sujuvan arjen tekevät esimerkiksi laadukas päiväkotipaikka lähellä kotia, joustavat neuvola-ajat ja fiksusti suunniteltu asuinympäristö, jossa kaupassa tai harrastuksissa käynti ei vaadi loputonta istumista autossa.

KYLLÄ: Vastuulliselle taloudenpidolle. Kakku täytyy ensin leipoa ennen kuin sen voi jakaa. Hyvällä elinkeino- ja työllisyyspolitiikalla voidaan kasvattaa kakkua kaikkien hyväksi.

KYLLÄ: Kohtuulliselle kunnallisverolle. Ainoa sopeutuskeino ei voi olla kuntalaisten kukkarolla käyminen, vaan palveluja on pystyttävä tuottamaan myös tehokkaammin. Työn verotus on kaikkein haitallisinta verotusta.

Tässä ehdokaslomakkeen täytti upea uusi ehdokas Hausjärvelle…

KYLLÄ: Kulttuurille. Kulttuuri on ihmisten hengenruokaa ja kunnan tärkeä tehtävä. Emme erottele kulttuuria eri kasteihin, vaan kaikki kulttuuri kirjastoista museoihin ja teattereista ihmisten omaehtoiseen tekemiseen on tärkeää.

KYLLÄ: Valinnanvapaudelle ja lyhyemmille terveyskeskusjonoille. Tärkeintä on, että palvelua saa silloin, kun sitä tarvitsee. Jos kunnalliseen hoitoon ei pääse riittävän nopeasti, tarjoamme ihmisille palvelusetelin, jolla hoitoa voi hankkia yksityisiltä palveluntuottajilta.

KYLLÄ: Sujuvalle liikkumiselle. Meille joukkoliikenne ja yksityisautoilu eivät ole toisiaan poissulkevia. Toimivassa kunnassa liikkuminen sujuu niin julkisilla, omalla autolla, pyörällä kuin jalkaisin. Liikenteen päästöjä vähentäisimme erityisesti investoimalla raiteisiin ja tukemalla autokannan uusiutumista vähäpäästöisiin ja päästöttömiin autoihin.

KYLLÄ: Sille, että jokaisella on varaa hyvään ja laadukkaaseen asumiseen. Tämä vaatii riittävää ja monipuolista rakentamista.

Ja tässä kolmen lapsen äiti Launosista Lopelle. Uusia tekijöitä ja uutta energiaa. Lähde siis sinäkin mukaan ehdokkaaksi kevään 2021 kuntavaaleihin!

KYLLÄ: Viihtyisälle ja turvalliselle asuinympäristölle. Rakkaus omiin kotikulmiin syntyy, kun ihmiset yhdessä järjestävät tapahtumia, talkoita ja naapuriapua. Turvallisuus ja viihtyisyys ovat usein pieniä asioista, kuten riittävästä katuvalaistuksesta, valvotuista uimarannoista tai hoidetuista puistoista huolehtimista.

KYLLÄ: Kuntien kehittämiselle ja investoinneille. Me emme kysy, miten asioita voi estää, vaan miten ne voi mahdollistaa. Kunnan elinvoima ei synny keskushallinnossa, vaan se lähtee yrityksistä ja yhdistyksistä – ihmisten omasta tekemisestä.

KYLLÄ: Liikunnalle ja urheilulle. Huolehdimme, että liikuntapaikat ovat kunnossa ja seuratoiminta kukoistaa. Liikunnan lisäämisen kannalta tärkeää on, että ihmiset ovat seurojen, yhdistysten ja porukoiden kautta liikkeellä.Meille järjestöt ja yritykset ovat luonteva kumppani.

KYLLÄ: Järkevälle ilmastopolitiikalle ja luonnonsuojelulle. Ympäristö pitää jättää seuraaville sukupolville paremmassa kunnossa kuin missä sen itse saimme. Etsimme tehokkaimpia ja oikeita ratkaisuja esimerkiksi energiantuotannosta ja lämmityksestä, emme tahdo käydä identiteettipoliittisia kiistoja ruokalautasista.

KYLLÄ: Lähiluonnolle. Pienikin metsä keskellä asuinaluetta ilahduttaa niin isoja kuin pieniä ulkoilijoita puhumattakaan lemmikeistämme. Jokaisella tulisi olla mahdollisuus päästä helposti lähimetsään tai kansallispuistoon hengähtämään.

KYLLÄ: Asiantuntijuudelle ja perustellulle valmistelulle. Luotamme virkakuntaan ja sen osaamiseen. Teemme päätöksiä faktoja punniten, oman arvomaailmamme pohjalta.

KYLLÄ: Kansainvälisyydelle. Kilpailu osaajista, yritysten pääkonttoreista, matkailijoista ja investoinneista käydään kaupungeissa. Haluamme, että kunnat ovat kansainvälisille osaajille hyviä paikkoja tulla opiskelemaan, tekemään tiedettä, töihin tai yrittämään.

Kokoomus sanoo kyllä tekeville ihmisille.

Kunnat ja kaupungit ovat sellaisia, kuin millaisiksi me itse ne teemme. Hyvinvointimme rakentuu sellaista ihmisten varaan, jotka astuvat rivistä eteen, uskaltavat unelmoida, eivätkä pelkää kantaa vastuuta tiukassakaan paikassa.

Tule mukaan – me autamme sinua vaalityössä ja kunnallisessa luottamustehtävässä toimiessasi.

LĂ„HDE EHDOLLE TĂ„STĂ„

Mukavaa talvipäivää kaikille!

….

Kello 12.00 ja nyt se on julki! Olkaa hyvä!

Kokoomuksen Kuntavaaliohjelma 2021 

….

Sateinen päivä takana, mutta muuten iloinen ja hymyn täyttämä. Kuntavaalistarttimme onnistui yli odotusten ja näytti täyttävän myös somen, Twitterin ja Facebookin.

Iltapäivällä ehdin vielä käydä 4H:n tyttöjen puffetilla Isokorkeella. Harmi, että sielläkin luistelualue nyt suljettuna, mutta hiihtäjiä onneksi riitti ja myös autoilla ihmiset tulivat herkuttelemaan ja hakemaan tyttöjen herkkuja kotiin. Upeaa tekemistä nuoriltamme!

Kommentit